Tam Sürümünü Görmek İçin : Bir Xp sorunu daha
Yaf Xp kullanıyodum 1 aydır. Bi ara başka bir partition a 2000 kurdum. İkiside sorunsuz çalışıyordu. (Şirketteki pc) Bi hafta sonu bilgisayarımı kapatmadım yine herzamanki gibi, pazartesi geldiğimde makina kapalıydı. Elektriklerden sanırım dedim açtım bilgisayarı, ama malesef Xp açılmadı.
Açılır gibi oluyor, Xp ekranı çıkıyor sonra siyah bir ekran, tam masaüstü görünecek tık mavi ekran gelip restart ediyor. Mavi ekran 1saniye bile durmuyorki hatayı göreyim. Şu sıralar 2000 ile idare etsemde ben Xp yi geri istiyorum. Bir çözümü varmıdır bunun?
Services Pack 2 yüklü. Durup dururken oldu virüs olabilir diye 2000'de Norton ile check ettim ama öyle bişeyde yok. Acaba neden :confused:
Sana formatın yolları bana cdler:rolleyes:
güvenli kipte başlatmayı denedinmi hocam..
bide öyle dene açılırsa sürücülerdendir
En son hangi programı kurdun aynı sorunu xp istemesede symantec pcanywhere kurduğundada yapıyor.
Güvenli kipte son yüklediğin programları uninstall etmeni öneririm.
Valla aynısı bana oldu mavi ekran bile gelmeden restart üstüne restart atıyor yeterki aç pc yi bırak akşama kadar kendi kendine açılıp kapanıyor. Daha yeni format atmıştım nerdeyse hiçbir program install etmemiştim ama aynı sorun oldu bendede güvenli kiple falanda düzelmedi.
Valla bu Xp ne biçim xp
Güvenli Kipte açmaya çalışıyorum yine restart ediyor. Bu sorun durup dururken oldu zaten. İlginçtir. Bende sildim Xp'yi 2000 idare ediyor.
Windows'unda yeni versiyonu 2005'te çıkacakmış ve görselliğe çok önem veriyomuş.
Bununla ilgili haberi okumak isterseniz tiklayin (http://www.siberportal.com/modules.php?name=News&file=article&sid=310&mode=&order=0&thold=0) :p
çok saçma gelebilir ama bilgisayarında modem varsa onu çıkartıpta bir dene sorununun çözüleceğine inanıyorum.Winxp de genellikle bu tür sorunlar modem yüzünden kaynaklanır.
belleklere bak bir de bazen yaramazlık yaparlar.
XP cd sini tak ve ve repair modunda tamir etmeyi dene Umarım işine yarar. Eğer buda olmuyorsa cd den açıp komut satırına düşür Lİstsvc komutunu kullanarak boot ta hangi driverlar ona bak ve bootla açılan driverları disable et
Sorunun çözülceğine inanıyorum :rolleyes:
muharrem_tac
30/05/2003, 20:40
Sakalımız yok ki lafımız dinlensin.XP kullanmayın.İyi bir makinede 2000 pro ,daha iyi bir makinede 2000 Server size her bakımdan yeter.Tekrar söyleyeyim : XP kullanmayın.
Ve mutlaka ama mutlaka bir bölüme Mandrake 9.1 yükleyin.
Bu sorun bence ekran kartı sürücüleriyle ilgili.Daha dün aynı şey win98 de bana oldu.Bilgisayar açılıyor masa üstü gelmeden saniyelik bir mavi ekran .Güvenli kipte açtım sürücüyü kaldırdım ve tekrar yükledim.Sorun yok
Eger WinXP'nin kopyasini kullaniyorsan, yada register etmediysen 1 ay gectikten sonra acilmiyor. Bunun icin crack dokumanlari var. Tam olarak ne yapman gerektigi anlatiliyor orada.
Sanirim seninkide bu klasik 1 ay sorunu... :)
Ama register olaylarini hallettim diyorsan, aklima birsey gelmiyor baska...
böle durumlar için ben drive image kullanıyorum sistem çökmelerine ve ve yeni sistem kurmaya gerek kalmıyo http://fosisoft.home.ro/ bu adresten indirebilirsiniz.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.