Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel -> Freehand
Corel'de yaptığımız bir form var. Toplam 8 sayfa. Baştan Corel Draw 9 ile yaptık. Ama matbaa son dakikada Freehand olması gerektiğini söyledi. Mac kullanıyorlarmış. Bu kısıtlı zaman içerisinde Freehand' te tekrar yapmam mümkün değil. Macintosh AI formatını açıyormuş, ama türkçe karakterlerde sorun oluyor. Şimdi ben bi şekilde Corel ile yaptığım bu formu Freehand'e convert etmek istiyorum. Mümkündürmüdür ?
EPS export en iyi çözüm olur. Fontları da curve yaparsın, font sorunu da yaşamazsın.
EPS export yaparken - include header - bölümündeki formatın WMF olması gerekir.
peki Corel'de kabul ediyorlar simdi. Ama convert edin fontlarda sorun çıkmasın diyolar. Nasil convert ediyoduk :confused:
E yeni baslayinca Corel'e herseyi bilemiyoruz.. Bilmemek ayip degil, ögrenmemek ayıp değil mi :)
Bunun icin Corel'de en kısa yol;
Sayfanda grup muhakkak vardır. Ctrl+A ile tüm sayfayı seç, grupları boz. Ctrl+U
Daha sonra Edit menüsünden Select All - Text kısmını seç
bu seçenek ile sayfandaki tüm fontları seçmiş olursun. Daha sonra Ctrl+Q ile fontları convert edersin.
Sayın Kursad,
Bir de sorum olacak. Corel ve Freehand arasında .wmf dosya biçimi ile uyum sağlanabilir mi ?
Teşekkürler. Kolay Gelsin
Busy iyi özetlemişsin...
Text curve edilmesi ile ilgili brkaç şey de ben eklemek istiyorum;
Dikkat edilmesi gereken bir nokta da text frame'lerdir. Text frameler corel'in 11 versiyonuna kadar direkt curve edilemiyor.
Ayrıca powerclip yapılmış textler Edit>Select All>Text komutu ile seçilemiyor. Bu bağlamda powerclip kullanılan dökümanlara da dikkat edilmesi gerekiyor.
.wmf dosya biçimi pek tercih edilmez. Eğrilerde problemler yaratabiliyor. En sorunsuzu .ai ya da .eps'dir.
Powerclip ve text arasındaki bağlantıyı bilmiyordum. Teşekkür ederim.
Yeri gelmişken faydalı olacağını düşündüğüm bir kaç ipucunu paylaşmak istiyorum.
Corelde grup halinde bulunan nesnelerde değişiklik yapmak için grubu bozmak gerekir. Daha büyük ve içiçe olan grafiklerde bu değişikliği yapmak zaman alabilir.
Grup halinde bulunan grafiklerde Ctrl tuşuna basarak grubu bozmadan istediğimiz değişikliği yapabiliriz. Örnek olarak Renk ve text değişiklikleri.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.