Tam Sürümünü Görmek İçin : domain controller yedeği
serkanblg
11/12/2006, 22:56
üzerinde small business 2003 olan, hem dc hemde exchange hizmeti veren bir server 'ım var. ntbackup ile system state' i ve d sürücüsünde bulunan exchange dosyalarını seçerek farklı bir pc ye haftalık çalışan bir yedekleme yapıyorum.sorum şu?
Herhangi bir sistem çökmesi durumunda server'ı formatlayıp,iki partiton yaratıp active directory kurduktan sonra ntbackup ile yedek aldığım system state' i ve d sürücüsünde bulunan exchange dosyalarını geri getirebilirmiyim? Bu8 sağlıklı bir durummudur? Yada önerileriniz nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Black_Boyss
12/12/2006, 17:58
bu dedigin olabilir ama ilk once sanal ortamda yada gercek lab ortamlarinda deneyip emin olduktan sonra böyle bir işlem yapın aksi halde geri donusu olmayabilir.
imaj almayi dene ve o sekilde bir deneme yap bakalim.
serkanblg
12/12/2006, 18:19
bu dedigin olabilir ama ilk once sanal ortamda yada gercek lab ortamlarinda deneyip emin olduktan sonra böyle bir işlem yapın aksi halde geri donusu olmayabilir.
imaj almayi dene ve o sekilde bir deneme yap bakalim.
image i düşündüm.ama kafamı karıştıran bir iki birşey var... image alınacak data ortalama 110 gb ve sadece iki partition var.bunu aynı pc ye alamam anlıycağın. ancak networkte farklı bir pcim var 200 gb boş alanıda var. image programı olarak norton ghost 8.0 dos versiyonunu kullanıyorum. Bunda networkde farklı bir pc ye image almak gibi bir seçenek varmı aceba emin değilim. hadi oldu diyelim çöküş anında ghostla tekrar networkteki image aldığım pcyi görebilecekmiyim? artı sürekli anlık değişiklikler oluyor server üstünde.günlük image alınır ancak. buda çok zaman kaybı olur.
Black_Boyss
13/12/2006, 18:26
ozaman harici bir disk alacaksin yada sisteme takacagin bir disk olacak yane yapacagin pek bisi aklima gelmiyor verilerin degerli ise 300 gb bir disk almak fiyat bakımından iyi olabilir. alternatif bir secenek gelmiyor aklima gelirse yazarim ama su an icin yok........
acronis tru image server var bir bu programi incele www.sistemuzmani.com da tükce bir kac makale var siteye bir bak bakalimm.....
serkanblg
14/12/2006, 12:36
ozaman harici bir disk alacaksin yada sisteme takacagin bir disk olacak yane yapacagin pek bisi aklima gelmiyor verilerin degerli ise 300 gb bir disk almak fiyat bakımından iyi olabilir. alternatif bir secenek gelmiyor aklima gelirse yazarim ama su an icin yok........
acronis tru image server var bir bu programi incele www.sistemuzmani.com da tükce bir kac makale var siteye bir bak bakalimm.....
teşekkürler;
Daha öncede belirttiğim gibi herhangi bir çkme durumunda en hızlı bir şeklide sistemi ayağa kaldırmam gerek.Maillerde bir kayıp olmamalı..Nasıl bir yedekleme almamı tavsiye edersin peki..
Black_Boyss
14/12/2006, 17:45
bir hardiske disklerin imajlarini al ve dursun tabi yedeklemek icin sistemi kapatmak gibi bir sorunun olacak ama ben tam 2 yıl yaptim yedekleme valla eziyet ama alternatif programlar var ama bana göre imaj almak arada da da 2003 server backup kullanmak olabilir sistemi en cabuk imajla kaldırabilirsin. yada disklerini mirror yapacaksin bir sorun oldugunda mirrorden devam edeceksin.
serkanblg
15/12/2006, 09:58
image almak sanırım mantıklı olanı...şuan üstünde 160 gb hdd var. bir 300 gb lık hdd alıp secondary olarak takıp primary hdd in image'ini almakmı yoksa aynı marka ve model hdd den(160 gb) almakmı? yada da harici bir usb hdd nebilim 500gb lık filan ghost 8 ile kullanılabilirmi? boş bir windowsu ghost 8 dos versiyonuyla 5 dk gibi bir sürede aldı.ve 5 dk da geri getirdi. 110 gb lık datamı ortalama 2.5 saatte alıcak. haliylede 2.5 saat sistem fail olmuş olucak. 2.5 saat benim için uzun bir süre anlıycağın. Kafam çok karıştı...
Black_Boyss
15/12/2006, 12:10
sistemine 300 gb bir hdd al disklerin direk imajlarini al o hdd istersen ayni marka harddisk al mirror yap öyle kullan master disklerde bir sorun olursa mirror devreye girer master devreden cikartip second dan calisirsin sonra master eder pesine seconder takarsin valla data yedeklemede iş hangisi daha kısa ve saglam ise kendine hangisi kolay ve mantıklı geliyorda onu kullan sen 2.5 saat cok uzun diyorsun ama sistemin güvenligini dusun pek uzun bir azaman degil sen unix te taype yedekleme yapsaydin ne olacakti halin ben 9 gb full 3 saate yakın zamanda aliyordum. o zaman gece bellli sürelerde sistemi kapatacaksin bir yönergen olacak kendine ve üserlarin dinleyecek seni yapacagin pek bisi yok 19-21 saatlerinde sistem bakim ve yedekleme durumlarinda userlarin olmayacak...........
sen bence mirror disk kullan bir baba degmez yada raid sonra haftalik yedek al..... x345 serverim öyle :)
Black_Boyss
15/12/2006, 12:13
alana istersen incele paran varsa :) al ahacik (http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=550140005)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.