Tam Sürümünü Görmek İçin : Flash Disk ve Birlikte Aç
karflake
11/12/2006, 22:16
Merhaba.
Bilgisayarıma usb flash disk'i taktıktan sonra, Bilgisayarımdan flash diskin sürücü simgesine çift tıkladım zaman sürücü açılacağına, karşıma "Birlikte Aç" penceresi geliyor. Yani bilgisayar; bir sürücüye değil de, uzantısını bilinmeyen bir dosyaya çift tıklamışım gibi davranıyor.
Ancak flash diski sağ tıklayıp "Aç" komutunu vererek bilgilerime ulaşabiliyorum.
Bu sinir bozucu durumu nasıl düzeltebilirim?
Not: İşletim sistemim Win Xp Pro Sp2.
Predator
11/12/2006, 22:31
Sabit disklerinize tıkladığınızda da aynısı yapması lazım sadece flash disktemi yapıyor?
karflake
11/12/2006, 22:32
Evet, sadece flash diskte yapıyor. Sabit disklerde sorun yok.
Meteryus
11/12/2006, 22:46
flash diskin root dizininde autorun isimli bir gizli dosya varsa onu silin.
Predator
11/12/2006, 22:46
Flash diskinizin içinde autorun.inf dosyası var mutlaka, gizlide olabilir bunu silin.
Restart gerekebilir.
karflake
11/12/2006, 22:54
Flash diskte autorun.inf dosyası filan yok.
Predator
11/12/2006, 22:54
Gizlidir büyük bir ihtimalle,
karflake
11/12/2006, 23:00
Bilgisayarım/Araçlar/Klasör seçenekleri/Görünüm bölümünde "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneği işaretli. Bu durumda gizli olamaz herhalde, benim bilmediğim başka bir yerden daha mı gizlenebiliyor?
Predator
11/12/2006, 23:04
Formatlayıp denermisin? Sonra restart
Meteryus
11/12/2006, 23:07
Bilgisayarım/Araçlar/Klasör seçenekleri/Görünüm bölümünde "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneği işaretli. Bu durumda gizli olamaz herhalde, benim bilmediğim başka bir yerden daha mı gizlenebiliyor?
Aşağıda birde "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle !" gibi bir seçenek vardı.
karflake
11/12/2006, 23:11
Formatlayınca sorun çözüldü. Teşekkürler.
Ek:
Aşağıda birde "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle !" gibi bir seçenek vardı.
O seçenek bende işaretli. Demek ki o seçenekten dolayı gizli dosyayı görememişim.
Karşılaşmış olduğunuz problemi bende yaşadım. Bunu yapan bi virüs orda bi yerlerde bi autorun doyasi var ve her nasılsa windos altında görünmüyor lakin linux altinda o dosyayi görebilmiştim...
Arkadaşlar flash diskinize bulaşmış virüsler için önerebileceğim bir program var VirusEraser. Örneğin bir internet kafede flash belleğinizi kullandınız benim önerim flash diskinizi bilgisayarınızda açmadan bu programla bir taratın. Kullanımı çok basit ve ücretsiz bir yazılım. Kaspersky, norton nod32 gibi antivirüs programlarının silemediği yada tam olarak silmediği zararlı yazılımları bu program sayesinde silebilisiniz.
Kolay Gelsin..
link:
http://www.fileupyours.com/files/152135/CestarVirusEraser.rar (http://www.fileupyours.com/files/152135/CestarVirusEraser.rar)
Tweak UI yükleyip de flashdisklerdeki autorun özelliği iptal edilebiliyor, gerçi bilenler bunu regedit keyleri ile de yapabilirler ama, bu yöntem en azından diski taktığınız gibi bulaşmasını engelliyor.
Ben böyle yapıyorum, diske girmek için de bilgisayarımdan adres çubuğuna sürücü ismini yazarak giriyorum. Sonra da ister temizliyorum ister zip dosyasına arşivliyor, saklıyorum :)
Bu bir virüsden kaynaklanıyor. Antivirüs virüsle beraber autorun ı da siliyor.Ben dosyaları kopylayıp flash diski biçimlendiriyorum başka bir yolunu bulamadım kurtulmanın
yilmazmurat
07/01/2008, 01:11
http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar
bu dosya ile autorun.inf sms.exe bittront virüslerini temizleyebilirisniz.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.