Tam Sürümünü Görmek İçin : python
arkadaşlar yeni başladım ama c# tan sonra sanki biraz garip geldi.türkçe e book u vardı.onu indirdim fakat başlarını anlamış değilim.bendemi bir sorun var yoksa adamdamı anlamış değilim.öğrenci harçlıımla para toplayabilirsem kitabını almayı düşünüyorum ama aliemin 50 ytl lik c# kitabından sorna izin verecekerlini pke sanmıyorum.nette bir kaynak olmadıını bnde biliyorum.size bir sorum olacak python da web nsl olur burdada olsa yada başka yerdede olsa bana anlatıcak varmı.nasıl oluyor web programlama.:utangac:
saol. acemi
bi tane daha sorum olacaktı.
bn pythonda bi örnek program yazıp kaydediyorum sonra onu açınca dos ekranı açılıp kapanıo bunu nasıl önleyebilirim.dos ekranının ben istemeden kapanmaması gerek.
Bir hata vardir yazdigin betikte, yoksa kendi kendine kapanmaz.
Once komut satırını başlat sonra komut yazarak python ile yazdığın programını başlat
ya bir şey daha sorcam belki kızarsınız ama:D
pythonda bazı yazım kurallarını anlamadım.
dinçer aydın ın türkçeye çevirlmiş kitabında anlatıyodu.
bir bölümünde "..." noktalar vardı.bunları anlamadım.bizmi koyacağız:S
birde bir kodu yazıoyrum kodun daha devamı var alt satıra inmek için enter a basıyorum bir sürü kırmızı yazılı hatalar veriyor.buda beni çok kasıyor.
c# tan sonra python biraz garip geldi:S
bir bölümünde "..." noktalar vardı.bunları anlamadım.bizmi koyacağız
Python programini calistirmanin 2 yolu var:
* once bir dosyaya kodlari yazip sonra bu dosyayi çalıştırmak
* Python yorumlayıcısını başlatıp kodları tek tek vermek
Python yorumlayıcısına tek tek kodları yazarken bir blogun icine girildiginde yorumlayıcı otomatik olarak "..." koyuyor, boylece blok icinde oldugunu anliyorsun. Yani o noktaları sen yazmayacaksin.
Eğer Python uygulamalarını 1. yontemle calıştırıyorsan zaten "..." filan gormeyeceksin.
birde bir kodu yazıoyrum kodun daha devamı var alt satıra inmek için
Python'da kodun bicimi cok onemli, sadece kodu rahat okuyabilmemiz icin kullanılmıyor, yorumlayıcı için de kodun biçiminin özel anlamları var. Dolayısı ile kodu diledigimiz yerden bölüp diledigimiz yerden başlatamıyoruz. Eğer kod bir satıra sığmadıysa, kodun devamının alt satırda oldugunu belirtmek gerekiyor. Bunu da satırın sonuna \ koyarak yapıyorsun. \ karakterinden sonra enter'a basip koda, bir alt satirdan devam edebilirsin.
seni bana allah gönderdi acemi:D
son yorumda onu anlatmak istemedim keşke örnek verseydim.
x = int(raw_input("aaa")) bu kodu yazıyorum.başka bir koda geçmek için enter a basıyorum ama hatalar geliyor kırmızı yazı ile
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.