PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hp Quick Play Direck 2.1 Sorunu

kamilozcan__
10/12/2006, 12:37
HP PAVİLİON DV 6007 EA Notebook'la gelen XP home içerisinde sorunsuz çalışıyordu HP QUİCK PLAY DİRECK 2.1 ancak Format atıp XP Pro. kurulunca artık bu programı yüklenemiyor ve bu sebepden dolayı da Notebook üzerinde bulunan kısayol QUİCK PLAY çalıştırmak için kullanılan tuşa bastıgımda Media Player i açıyor.

HP Teknik servis ; Notebook'a format attıktansonra artık bu özelliğin kullanılamayacağını söylüyor. XP Home geri dönsek dahi kullanılamayacakmış artık bu özellik.

Böyle bir problem ile karşılaşan varmı veya bir çözüm sunabilecek biri.

Predator
10/12/2006, 12:54
Quickplay işletim sisteminden bağımsız birşey, linux tabanlı bir sistemi var, Yani notebook kapalıykende bastığında media center gibi bişi açılıyor du değil mi ?

XP pro kurduğunda onun kendi partitionunı silmiş olabilirmisin acaba? (300-400mblık bişi olması lazım)

Notebook'nun yanında bootable QuickPlay cdsi gelmesi lazım. O Partition duruyorsa sorunsuz kurarsın tekrar.

kamilozcan__
11/12/2006, 21:21
Evet kendi partision silindi. Bunu geri getirebilmenin veya çalıştırabilmenin bir yolu varmı.

Predator
12/12/2006, 23:50
Bu (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?cc=us&docname=c00297718&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN#N313) link işine yarar sanırım.

Ukala
13/12/2006, 03:03
Merhaba,
Ben de 6062 modelini kullanıyorum. Şu saatten sonra QP'in çalışması için oluşturduğun başlangıç dvd'leri ile fabrika çıkışı ayarlarına döndürmen gerekir.

kamilozcan__
13/12/2006, 08:39
@Predator , @Ukala teşekkür ederim. Söyledikelerinizi deneyim sonucu yazarım.

Kesu
13/12/2006, 20:40
Hp Quick Launch Bottons adli yardımcı arayüz programından Quick Play tuşlarının exe'lerini değiştirmek gerek sadece programda tanımlı olanMediaPlayer'ları ProgramFiles/Hp/QuickPlay/ menu.exe (dvd.exe,music.exe istenirse otomatık olsun die dvd ve mp3 playerda ayarlanabiliyor) tanımlamasını yaptiğinizda Quick Play tekrar fabrikadan cıkmıs gibi çalişiyor :)

Öncelikle Herkeze Teşekkür ederim Başta Kamil ime:)

Sorun u Kamil yazmişti zaten,Çözüm'ü bugün tesadüfen birinden Öğrendim.Olayda HpQuickPlay in yüklenirken hata vermesine karşi gerekli yazılım ı kuruyor ama makina üstündeki kısayol tuşlarını aktive etmiyor,tuşların aktive edilmesi manuel olarak yapmak mümkün.

Çözüm ;

Hp Quick Launch Bottons adli yardımcı arayüz programından Quick Play tuşlarının exe'lerini değiştirmek gerek sadece programda tanımlı olanMediaPlayer'ları ProgramFiles/Hp/QuickPlay/ menu.exe (dvd.exe,music.exe istenirse otomatık olsun die dvd ve mp3 playerda ayarlanabiliyor) tanımlamasını yaptiğinizda Quick Play tekrar fabrikadan cıkmıs gibi çalişiyor...

(ilk Post'u eksik yollamişim)

pckedi
20/04/2007, 17:40
anısı başıma geldi kurtarma cd si oluşturmadım.ama içindeki diriver vb şeyleri yedeklemiştim...HPQPDP kurdum Hp Qucik Play Direck die bişiy 700 mb hard diskte 1 gb yer yaırıyor kendi yani formatlanmış biçimlenmmiş alan olması gerekiyor kurulması için bunları kurdum ama yinede Qucik play dediğimde direk o gelmiyor ilk önce windows sonra Qucik play açılıyor.Hp Quick Launch Bottons ile alakası yok o windows arayuzu için gerekli bir program galiba..
bir de Qucik play linux tabanlı olanı var galiba onuda kurmak gerekiyor sanırım...
peki ozamn 700mb kurdumuz bu dosya ne hiç anlmadım.biri ilgilinirse sevinirim