Tam Sürümünü Görmek İçin : Farklı Küçük resim
Hangi kategoride sormam gerektiğinde biraz tereddüt ettim ama en uygun yer burası galiba..
Bir resim var elimde.. Bu resme, bulunduğu klasörden "küçük resimler" görünümde bakınca farklı bir resim çıkıyor..
Biyle bir resim nasıl yapılmış olabilir..
İlgili resim
http://www.ocracy.net/img/girl.jpg
Resmi uzun zaman önce ben de görmüştüm. İlk bakışta ICO dosyasının uzantısı değiştirilerek yapıldığını düşünmüştüm ama gerçekten JPEG'miş. Açıkçası o andan sonra şaşırdım.
yesilvadi
10/12/2006, 03:29
windows altında dediğiniz gibi thumbnail görüntüsü ile gerçek görüntü farklı acaba linuxta da böyle mi. linux (en azından koquerror) dosyayı tamamen okuyum küçük resim oluşturuyor diye biliyorum orada olmasa gerek.
buradan da şuna varmak mümkün "resim dosyalarının bir bölümü thumbnail bilgis içerir" doğru mudur bu önerme?
Meteryus
10/12/2006, 11:40
buradan da şuna varmak mümkün "resim dosyalarının bir bölümü thumbnail bilgis içerir" doğru mudur bu önerme?
Sanırım doğru, bu resmi daha önce bende görmüş ve incelemiştim , ama bu thumbnailin ne şekilde ulaşılabilip nasıl değiştirilebileceğine ait bir bilgi edinemedim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.