PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hangi Web Tarayıcısını Kullanıyorsunuz?

Sayfa : [1] 2

ilhan
09/12/2006, 15:29
Firefox kullanımı %50'lerde seyrediyor ve yükselen bir çizgi izliyor. Siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Merak ettim de...

http://www.37signals.com/svn/archives2/browser_stats.php
http://www.tbray.org/ongoing/When/200x/2004/12/12/BMS

turker
09/12/2006, 15:47
demek firefox %50 olmuş. :))

gok_tengri
09/12/2006, 18:04
Bu firefox u millet öve öve bitiremiyo,bir ben de mi hata veriyor bu zımbırtı ya:)

doronty37
09/12/2006, 19:00
Niye birden fazla seçemiyoruz ki. ben IE, Firefox ve Opera'yı aynı anda kullanıyorum.
Bir oy hakkım olduğu ve varsayılan tarayıcım olduğu için Firefox'a verdim.

ilhan
09/12/2006, 19:27
Niye birden fazla seçemiyoruz ki. ben IE, Firefox ve Opera'yı aynı anda kullanıyorum.
Bir oy hakkım olduğu ve varsayılan tarayıcım olduğu için Firefox'a verdim.

mahsus,
bazılarımızın bir iki tarayıcıyı aynı anda kullandğını bildiğim halde birden fazla seçenek koymayı uygun görmedim çünkü sonuçların yanlış yönde etkilebileceğini düşünüyorum.
Ben de IE kuulanıyorum ama, ama sadece %5-10'larda kalıyor, (MSN'de karşı tarafın verdiği linke tıklayınca açılan ie, winamp'tan radyo dinlemek için ya da gmail'deki her iki hesabıma bakarken IE'yi kullanıyorum) ama dediğim gibi, az. Sadece, tarayıcı kullanırken birincil tercihinizi merek ettim.

erpay
09/12/2006, 19:49
Firefox, ie yi sadece o tarayıcıyı şart koşan sitelerde kullanıyorum.

sis651
09/12/2006, 19:53
Firefox kullanımı %50'lerde seyrediyor ve yükselen bir çizgi izliyor.
Bu bir şakamı.Biraz garip.Bir web site istatikleri sayan siteden yüksek sayıda ziyaretçiye sahip bazı sitelerin tarayıcı kullanım istatistiklerini aldım.Hiç biri Firefox %50 demiyor:
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=710309
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=3535897
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=4112450
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=4185250
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=4177196
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=3941660
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=277527
http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=5&id=1888168

Meteryus
09/12/2006, 20:22
Firefox kullanımı %50'lerde seyrediyor ve yükselen bir çizgi izliyor
İlginç, bu istatistiği nerden edindiniz :)

Ceviz net ziyaretçilerine ait şu aşağıdaki tabloyu da bir inceleyin isterseniz, bir bilişim sitesi olduğumuza göre ff yada diğer tarayıcıların kullanıcılarının ortalama oranın üzerinde olduğunu da gözden kaçırmayın lütfen.
http://forum.ceviz.net/attachment.php?attachmentid=3945&d=1165043484

ilhan
09/12/2006, 21:07

kaynak vermiştim yaa :mad:
Türkiye'deki durumla ilgili bir bilgim olmadığı içinse anket açtım,
görüldüğü üzere yurtdışındaki ff kullanumu Türkiye'ye göre çok daha yüksek

orange
09/12/2006, 22:37
Anladığım kadarı ile sadece kayılı kullanıcılar oy verebiliyor.Ve suan 519 kişi var sitede cok azı kayıtlı kullanıcı.Ve bunların tercihide firefox sanırım.

sis651
10/12/2006, 14:31
kaynak vermiştim yaa :mad:
Türkiye'deki durumla ilgili bir bilgim olmadığı içinse anket açtım,
görüldüğü üzere yurtdışındaki ff kullanumu Türkiye'ye göre çok daha yüksek

http://www.webstats4u.com adresine gir ve yabancı bir ülke seçerek site istatistiklerini incele.Anasayfadaki sitelerin istatistiklerini incelesen de yweter zaten.My statistics kısmında What technology do people use seçeneğini tıkla ve tarayıcı kullanım istatistiklerine bak.Hangisi Firefox %50 diyor?Ayrıca bu zamanlarda herkes IE7'yi test etmeye başladığı için ie kullanımı da artıyor.

IcenGuard
10/12/2006, 14:57
Bu anketin sonuçları sağlıklı değildir. Gerçekte IE oyları daha fazla olmalı; fakat IE kullananlar utançlarından ve toplum baskısından dolayı oy vermediklerinden, firefox daha ileride gozukmektedir.

Ayrıca, opera kullanan zevk sahibi insanlarıda tebrik ediyorum.

Yns
10/12/2006, 15:04
Firefox, ie yi sadece o tarayıcıyı şart koşan sitelerde kullanıyorum.

Http user agent degistirmenize izin veren FireFox eklentisi var, onu kullanarak firefox'u ie gibi gosterebilirsiniz.

pirilti
10/12/2006, 18:37
firefox halen çok yavaş ama kodlama yapanlar için vazgeçilmez..ie hızlı basit başka bir avantajını hiç görmedim..safari..firefox çok benziyor sanki sadece isimleri değişik?..opera çok hızlı ama kendine göre bazı özellikleri var uzun zaman kullanılmazsa opera ilk tercih olmaz hiçbirzaman..netscape tam bir baş belası..kurup kaldırması bile bir dert..allah korusun

civciv
10/12/2006, 19:43
firefox'a gecmeden once hararetli opera savunucularindan biriydim cunku firefox in fireftp, scrapbook, delicious, firebug, fasterfox gibi eklentilerinden haberdar degildim.

ayrica sunu soyliyim, opera browser css/js yorumlama konusunda en az internet explorer ve safari kadar zavalli. daha 5-6 ay onceye kadar input box icin padding, opacity desteklemiyodu.firefox cikmasaydi parali hizmet vermeye devam edecekti.bence opera tipki ie gibi, sokukleri yamayarak tutunmaya calisiyor.

memila
10/12/2006, 20:48
ayrica sunu soyliyim, opera browser css/js yorumlama konusunda en az internet explorer ve safari kadar zavalli.

CSS yorumlaması konusunda Safari Firefox ile rakip olacak seviyededir. Hatta gölge ekleme gibi Firefox'un bile haberdar olmadığı elementleri sorunsuz yorumlamaktadır. Bilginize...

ntxsoft
10/12/2006, 21:13
Bu firefox 2.0 yeni bunu geliştireceklerine niye 3.0 diye bir versiyon daha çıkartıyorlar anlamış deilim. rekabete mi başladılar ie7 ile :)

civciv
10/12/2006, 23:09
CSS yorumlaması konusunda Safari Firefox ile rakip olacak seviyededir. Hatta gölge ekleme gibi Firefox'un bile haberdar olmadığı elementleri sorunsuz yorumlamaktadır. Bilginize...

neye golge ekleme (bu bi element olmasa gerek?), yaziya mi, html nesnesine mi? safarinin icad ettigi bisey den mi soz ediyosun yoksa css3un text shadow ozelliginden mi? firefox gayet iyi css yorumluyor, js dersek gecko engine kullandigindan problemi yok.

safarinin ikinci versiyonu var midir bilmem (mac bilgisayar sahibi degilim) fakat biraz test etme sansi yakaladigim safari browser tipki opera 8x gibi dogru duzgun padding yorumlamaktan aciz durumda (http://www.google.com.tr/search?q=safari+padding+problem).

bi de soyle bisey var ilgini ceker:
http://www.quirksmode.org/bugreports/archives/safari/index.html

tabi tum bunlar umrumda degil tarayicim golge yapiyo yetiyo diyen de oluyor sevip saygi duyuyorum.

Fobus
10/12/2006, 23:37

Ceviz net ziyaretçilerine ait şu aşağıdaki tabloyu da bir inceleyin isterseniz, bir bilişim sitesi olduğumuza göre ff yada diğer tarayıcıların kullanıcılarının ortalama oranın üzerinde olduğunu da gözden kaçırmayın lütfen.
http://forum.ceviz.net/attachment.php?attachmentid=3945&d=1165043484

ceviz kullanicilari yalancimi yoksa heh

memila
10/12/2006, 23:40
neye golge ekleme (bu bi element olmasa gerek?), yaziya mi, html nesnesine mi? safarinin icad ettigi bisey den mi soz ediyosun yoksa css3un text shadow ozelliginden mi? firefox gayet iyi css yorumluyor, js dersek gecko engine kullandigindan problemi yok.

safarinin ikinci versiyonu var midir bilmem (mac bilgisayar sahibi degilim) fakat biraz test etme sansi yakaladigim safari browser tipki opera 8x gibi dogru duzgun padding yorumlamaktan aciz durumda (http://www.google.com.tr/search?q=safari+padding+problem).

bi de soyle bisey var ilgini ceker:
http://www.quirksmode.org/bugreports/archives/safari/index.html

tabi tum bunlar umrumda degil tarayicim golge yapiyo yetiyo diyen de oluyor sevip saygi duyuyorum.

Gerginlik ortamı yaratmaya gerek yok. Beni sevip saygı da duyma, ayrıca 'Safari benim tarayıcımdır!' diyen biri mi oldu?

Şimdi, öncelikle text-shadow CSS3'ün değil, CSS2'nin bir özelliğidir. Bunun bilinmesinde de fayda var. CSS2'de ilk olarak eklenmiş, fakat Safari'den başka hiçbir tarayıcı tarafından desteklenmediği için ileride bu özelliğin yeniden çıkarılması söz konusudur.

Safari'nin ikinci versiyonu var, ve onda da şu ana kadar yaptığım hiçbir çalışmada Firefox'tan farklı bir görüntü görmedim. Ben kendi deneyimlerimi söylüyorum, ve bu tarayıcı hakkında birçok farklı kişinin burada yorum yapabileceğini biliyorum. Hata liste sayfalarına bakarak değil, tarayıcıyı kendi deneyimlerime bakarak yorumluyorum.

Ben JS'den hiç bahsetmedim.. Eğer etmem gerekiyorsa da yaptığın bir çok scriptin Safari'de çalışmadığını da bildireyim.. JS yorumlama hakkında Safari sakat olabilir, iddia ettiğim birşey de yok zaten.

civciv
11/12/2006, 00:07
Gerginlik ortamı yaratmaya gerek yok. Beni sevip saygı da duyma
bu bahsin senle ilgisi yok, ben tarayicisi golge yapanlara ozel ilgi duyuyorum.

Ben kendi deneyimlerimi söylüyorum
ben de ayni sekilde. fakat bugun sunu ogrendim ki suruyle css hatasi olan safarinin meger text shadow ozelligiyle duygu yuklu bir hikayesi varmis. text shadow kimseler bilmez gormezken safariyle calisirmis.ne mukaddes bir tarayiciya olmadik laflar ettigimin farkina vardim ozur dilerim.

Ben JS'den hiç bahsetmedim.. Eğer etmem gerekiyorsa da yaptığın bir çok scriptin Safari'de çalışmadığını da bildireyim.
safari tarayicim olmadigindan yaptigim isleri kontrol edemedim. benim icin takip ve kontrol ettigin icin sana ayrica minnettarim.bi yerlerde boyle iyi insanlarin olmasi ne guzel.

memila
11/12/2006, 00:24
bu bahsin senle ilgisi yok, ben tarayicisi golge yapanlara ozel ilgi duyuyorum.

Çok enteresan, diğerlerinin fikirlerine saygı göstermemek gibi böyle bir takıntın olduğunu da öğrendim.

safari tarayicim olmadigindan yaptigim isleri kontrol edemedim. benim icin takip ve kontrol ettigin icin sana ayrica minnettarim.bi yerlerde boyle iyi insanlarin olmasi ne guzel.
İşine saygı duyuyorum, yaptığın şeyleri takdir ederek takip ediyorum. Fakat aynı saygıyı özellikle düşünceleri farklı olan kişilere de göstermeni isterdim. Safari'yi internet explorer'la aynı kefeye koyan birine küçük bir bilgi vermek istedim, bu duruma geldik.

Diyecek birşeylerin varsa özel mesajım açık, forumu gereksiz şeylerle doldurmayalım..

SineK
11/12/2006, 00:51
Firefoxu çok seviyorum..Explorer u Unutturdu bana..

ilhan
11/12/2006, 01:45
Çok güzel bir sayfa buldum.
Hangi tarayıcı hangi özelliği ne kadar destekliyor?
http://www.webdevout.net/browser_support.php

turker
11/12/2006, 02:57
standartlar falan umrumda değil. ben hangisiyle daha rahat ve hızlı şekilde "browse" ettiğime bakarım.

ordan burdan X tarayıcı göklere çıkaran yazılar, anketler, istatistikler bulup buraya koymanın alemi yok çünkü hemen hepsi için "en baba tarayıcı bu" tadında şeyler bulmak mümkün.

ayrıca opera kullanıyorum ve niyeyse hiç kullanmadığım halde firefoxa gıcığım.

FrontPage
11/12/2006, 06:01
arkadaşlar firefox benim düşünceme göre gerçekten çok güzel bir tarayıcı. Hızlı. olmasının nedeni de bir etiketi, bitmeden yüklüyo. detayını hiç araştırmadım ama ie de table etiketi kapanınca tabloyu görebiliyorum. ama firefox öyle değil. Firefox ta bir çokşeyi desteklemiyor, internet explorer de. Her ikisininde güzel olduğu yönleri var. Ben hiç tarayıcı seçimiyle ilgilenmezken ie7 betayı kurdum, denedim bir çok işlemde bunalıp firefox 1.5 kurdum. bazı işlerimi ordan hallettim. Ama baktımki ie bu işi sıkıyor ve uzun süreli ie açık olunca hantallığı artık bunalım hale getiriyor o zaman firefox un bunu yapmadığı düşüncesin firefox kurdum. yani laptop alınca da eskisiyle birlikte eski deneyimleri çöpe atıp firefox 2 kurdum. Bazi özellikleri firefox desteklemiyor onun için ie hala makinamda mevxcut ama günde 3ten fazla açılmıyodur :)

Ansugo
11/12/2006, 06:54
Bence boyle bir ankete gerek yok. Kaya gibi istatistiklerimiz var. Ayrica Benim Firefox'um senin Opera'ni dover konumuz baska bir yerlerde olsa gerek.

reachable
11/12/2006, 18:46
operacilar : Ansugo, bronze, Fobus, gok_tengri, IcenGuard, Meteryus, reachable, sis651, turker

reachable
11/12/2006, 18:48
standartlar falan umrumda değil. ben hangisiyle daha rahat ve hızlı şekilde "browse" ettiğime bakarım.

ordan burdan X tarayıcı göklere çıkaran yazılar, anketler, istatistikler bulup buraya koymanın alemi yok çünkü hemen hepsi için "en baba tarayıcı bu" tadında şeyler bulmak mümkün.

bunun sebebi bize firefox u aşırı sevdirmek istemeleri olabilir mi abi ? heryerde firefox u gözümüze sokmaları olabilir..

civciv
11/12/2006, 21:04

firefox'a gicik olma nedenini bilmiyorum ama, bi gelistirici acisindan opera'nin sikinti yarattigi cok fazla konu var. bir ornek vereyim, js ile bi nesnenin .style.background ozelligini ayarlamaya kalkarsak opera tum islemi durduruyor. backgroundImage/repeat/position ayri ayri ayarlaninca sorun cikarmiyor.daha baska bircok problem var ornegin opacity guya destekleniyor fakat :hover olayi ile goruntu bozuluyor.

ayrica daha guzel bir dunya icin herkes firefox kullansin, en azindan denesin vb sloganlar da ters tepiyor cogu zaman insanlar nedir bunun olayi deyip baktiginda opera dan daha basit ve ilkel bi goruntuyle karsilastigindan gicik oluyor haliyle.

turker
11/12/2006, 21:12
dediğim gibi geliştiricilerin sorunları beni bağlamaz. ben gezinti yaparken bana sağladığı kolaylıklara bakarım.

oCRaCy
11/12/2006, 21:42
Böyle bir anket herhangi bir (geyik,chat,oyun,vs.vs..) forumda açılsaydı.. Eminim oranlar şöyle olurdu..

Favori tarayıcınız hangisi?

İnternet explorer > %60
Firefox > %0
Opera > %0
Tarayıcı ne > %10
Firefox, Opera Höö ilk defa duydum > %10
Tarayıcı kullanmıyorum > %10
Ben bilmem beyim belir > %10

Yani bilişimle ilgili bir sitede bu tür bir anketin oranları pek de gerçekçi sayılmaz..

Gerçek çok farklı.. bkz.kaya gibi istatistikler

doronty37
11/12/2006, 22:16
dediğim gibi geliştiricilerin sorunları beni bağlamaz. ben gezinti yaparken bana sağladığı kolaylıklara bakarım.
çoğu kişinin internet explorer'i sevmemesinin nedeni de bu yönde.
geliştiriciler de geliştirirken tarayıcının çıkardığı zorluklara bakıyor, daha doğrusu bakmak zorunda bırakılıyor..
bkz:
<!--[if IE]>
<link rel="stylesheet" href="ie.css" type="text/css" />
<![endif]-->

by_ram
13/12/2006, 00:38
crazy browser e alıştım bende.
bir sorun var son zamanlarda sürekli karşıma çıkıyor. internet exp. virüs girmiş ve internet exp. dışında gördüğüm kadarıyla hiçbir zararı yok. başka bir tarayıcı kurduğumda normal şekilde internete giriliyor. Kendimce bir kaç komplo teorisi ürettim bilmem ne kadar doğru!

ajnglagla
16/12/2006, 17:42
ben fanatik firefox kullanıcılarından biriyim ve bu ie nin youTube deki videoları flash playera sahip olduğum halde görüntülememesi ile başladı.
Ve şuan anlıyorum ki kesinlikle firefox 1 numara.. bazı siteleri ie ile açmaya çalıştığımda vayaş açılıp kilitlenirken bu firefoxda hiç olmuyor...

hem bill gates amcaya da bu işin tekelinde olmadığını göstermenin vakti gelmedi mi?

civciv
16/12/2006, 21:06

ben de, daha iyi bir internet icin dogru duzgun kod yorumlayamayan tarayicilar yeryuzunden silinsin diyorum oyleyse.

turker
17/12/2006, 00:24
kime göre "iyi" internet?

civciv
17/12/2006, 00:46
standartlari umursayan ve faydasina inananlara gore iyi internet.

turker
17/12/2006, 01:00
standartlar kimin standartları? interneti kullanan %(çoğunluk) belli şeyleri kullanıyorsa standartları ona göre belirlesek herkes daha rahat etmez mi? vs.vs.vs. aslında soru büyür de büyür ama ben pek uzatmak istemiyorum açıkçası.

özetle herkese kolay gelsin :)

cok_asi
17/12/2006, 22:16
Firefox hala birçok isteğe henüz cevap veremiyor o yüzden eski usule devam ediyorum. İnternet explorer

memila
17/12/2006, 22:44
Firefox hala birçok isteğe henüz cevap veremiyor o yüzden eski usule devam ediyorum. İnternet explorer

Mercedesler uçabilene kadar ben Tofaş kullanacağım demek gibi birşey olmuş bu :) Firefox'un cevap veremediği o birçok isteği Mozilla geliştirme ekibiyle paylaşırsanız size minnettar olacaklardır, zira onların aradığı şey de fikir şu aralar...

XvbX
17/12/2006, 23:25
Coder lar dikkat edin. Firefox da fasterfox var eklenti. Önbelleiği çok uzun tutuyor ve değişikliği tarihe göre yapıyor herhalde. Saçama bihatadan dolayı saatlerce uğraştım. En sonunda kodu sildim echo "dsa"; yazdım ondada aynı hatayı verince jeton düştü.

alpilim
19/12/2006, 02:11
Her ne olursa olsun önemli olan onun özelliklerini iyi bilmek. eğer kullandığınız şeyin özelliklerini iyi biliyorsanız en güzel ve olan bence odur.

the harpoon
24/12/2006, 15:26
bir donem firefox kullandim hatta ilk versiyonundan itibaren ama son versiyonlari nedense sistemi cok yoruyordu simdi opera kullaniyorum.

qwerty
29/12/2006, 15:38
opera'da son zamanlarda sık çökme ve kopyalamada sorunları yaşıyordum, firefox'a geçmiştim bir süre. 9.1 ile bunlar halledilmiş, yaşasın opera :)

hmustak
29/12/2006, 19:05

örnek verebilir misin?

C-Nem
29/12/2006, 20:34

bak ne güzel demiş patron

bilisimci
01/01/2007, 12:50
En iyi gene mozilla ie.

Lnxtr
01/01/2007, 16:50
Firefox u genelde bilgisayar başındaki bilinci kişiler kullanıyor (Benim düşüncem)

İe neden bu kadar cok derseniz xp ile beraber gelmesi. Ben artık firefox kullanıyorum ve gayette memnunum.

siya
01/01/2007, 21:07
Genelde Firefox arada sırada IE. Firefoz büyük rahatlık :)

Profesor
01/01/2007, 23:56
firefox kullanıyorum , bazen ie .

MyZurna
02/01/2007, 13:19
FirefoX ama OPERA yıda Tavsiye Ederim ;)

Thiras
02/01/2007, 21:50
Gereksiz bir soru bence(polemik yaratma potansiyeli yüksek) ama ben Firefox kullanıyorum.

Profesor
03/01/2007, 01:50
Ben canım sıkıldıkça değiştiriyorum :)

blackfox
06/01/2007, 10:29
Web tasarımcılar (Kodlayarak tasarım yapanlar için.. Dw yada Fp kullanlar değil) için çok iyi bir tarayıcı. FireFTP , CodeTech ve html validator ü yükle :D başka bir şeye ihtiyacın kalmıyor. "All in One"

pur
07/01/2007, 15:31
tasarımcı olduğumdan bazen siteye ekliyeceğim resimin ordaki alana uyumluluğu ve büyüklüğü gibi şeyleri aynı anda görebilmek için explorer sayfamı print screen alır photoshop ta yerini büyüklüğünü falan ayarlardm taki
exp 7 çıkana kadar. bilirsinizki text ler pixel olarak işlenir explorerlarda print screen alıp istediğiniz kadar büyüttüğünüzde sıkıntı yaaratmaz size ama şimdi yazıya baktığınızda farklı renklerinde geldiğini görüyorum ve bu gözü yoruyor.
belki ayarlarındandır ama şu an hiç bir ayarına dokunmadım arkadaşlar

ekran kartım 1600pro 256mb asus
monitör samsung 997mb 19"

firefox da aynı işlemi yaptığımda sıkıntı yok.

bu problem 7 versiyonu ile çıktı bende daha önce sıkıntı yoktu.

resmide ekliyeyim

birde 19" 997 MB flat samsung monitörlerin bazı partilerinde sorun var. bu sorun corelde veya bir programda shift ile çizdiğin bir daire ekranın ordasında normal ama ekranın yukarısına çekince yandan sünüyor aşağı götürünce üstten sünüyor yumurta gibi oluyor son zamanlar fiyatının cazip hale getirmeleride bir başka oyun olsa gerek, yeni bilgisayar kullanıcılarının kolay farkedemeyecekleri bir durum dikkat etmenizi öneririm. (hepsinde aynı problem yok şu an benim kullandığımda mesela sıkıntı yok :P)

exedat
09/01/2007, 23:38
eklentileriyle birlikte tarayıcıdan fazlası firefox geçen sene 150M download u aşmıştı önümüzdeki 5 sene 400M yi aşar büyük ihtimalle firefoxı gerçekten interneti kullanan insanlar tercih ediyor tv de firefox reklamları yayınlansa neler ie kullanılmaz heralde

fsakbas
13/01/2007, 01:23
firefox ilk tercihim ikincisi ise opera. firefox her konuda ie yi solluyor. ie çok gereksiz bir tarayıcı oldu tabiki bana göre.

C-Nem
13/01/2007, 01:45
Netscape noldu ?
bi ara ne guzel rekabet ediyodu.
su anda hic kullanan yok galiba

acemi
13/01/2007, 01:51
Netscape noldu ?
Netscape, Firefox oldu.

C-Nem
13/01/2007, 03:11
o zaman neden listede var?

acemi
13/01/2007, 09:37
Neden olmasin ki? Turkiye'de herkes yeni sistem mi kullaniyor. Gerci anket sonuclarina gore oyle gozukuyor ama...

pirilti
13/01/2007, 12:36
cevizin istatistiklerine bakınca %98 windows kullanılıyor ve oldukca yüksek bir oranda ie kullanıldığı görülüyor..ama nedence konu tarayıcılar olunca millet firefox ballandıra ballandıra bitiremiyorlar...sanırım burda küçük bir azınlığın yaygarası var...firefox olmasını destekliyorum..bazı konularda yararlı olduğunuda düşünüyorum ama ballandırmanında bir sınırı olmalı ki insanlar firefox kullandıklarında beklentilerin altına düşüp hayal kırıklığı yaşamasın.

sis651
13/01/2007, 15:01
Sadece cevizin değil neredeyse bütün sitelerinkinde iexplorer en çok kullanılan tarayıcı.

sis651
13/01/2007, 15:07
Netscape, Firefox oldu.
Netscape son sürümü 8.1.2 ile hala devam etmiyor mu?

doganaydin
13/01/2007, 16:04
arkadaşlar firefox kaliteli bir tarayıcı ancak opera kadar özelliği ve hızı içinde barındırmıyor.
ilk başlarda bende firefox diyordum, operayı keşfettikten sonra firefox bakmaz oldum.
kullanın, hızlanın, eğlenin derim.

acemi
13/01/2007, 20:52
Netscape son sürümü 8.1.2 ile hala devam etmiyor mu?
Firefox'u alip teknik destekle birlikte Netscape diye satiyorlar(di)

Yns
13/01/2007, 21:26
Benim blog sitemdeki kullanim oranlari, pek fazla bir ustunluk yok gibi..

1 3950 14.89% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
2 3680 13.87% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET
3 3025 11.40% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.1) Gecko
4 2715 10.23% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.0.9) Gecko
5 1117 4.21% My Sessions
6 931 3.51% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)
7 866 3.26% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) G

darkhorn
14/01/2007, 00:42
Operay'ı kurmak için yönetici hakları lazım. O yüzden onu kullanmak gibi bir şansım yok. (Kullandığım bilgisayarlar benim değil, yönetici hakkıyla da oturum açamıyorum) ama Firefox kurulu, birkaç hafta öncesine kadar v1.5 kuruluydu, ikide bir FF'u indirip kurmamak için Firefox Portable (http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable) kurmuştum USB diskime. İnternet sağlayıcımın DNS sorunları yüzünden siteme bazı günlerde giriş yapamıyordum (hala da öyle); FF'a proxy (https://addons.mozilla.org/firefox/2464/) kurdum ve farklı ülker üzerinden siteme girebiliyorum.

BoraN
14/01/2007, 02:57
IE 7'yi beğendim, oldukça kullanışlı.

jpc
14/01/2007, 14:11
Firefox'un Linux için özelleştirilmiş hali Swiftfox'u kullanıyorum. Gerçi aralarında pek bir fark göremedim ama kullanıyorum işte (: .

darkhorn
16/02/2007, 22:22
4323

alttaki testten de görüldüğü üzere IE7 ve önceki sürümleri PNG resimlerindeki gamma düzeltme özelliğini çalıştıramıyor; vasatlık, dandiklik

http://www.libpng.org/pub/png/colorcube/colorcube-pngs-gamma22.html
Tabii ki bu dandikliği görebilmeniz için sayfayı IE'yle açmalısınız.

FF'de bir sorun göze çarpmıyor, her ne kadar birilieri "IE'yi yerden yere niye vuruyorsunuz ki?!" dese de.

Nefsim
16/02/2007, 22:53
opera en iyisi hem hızlı hem daha kullanışlı :kuuul:

darkhorn
09/03/2007, 01:49
FireFox eklentileri:
https://addons.mozilla.org/firefox/extensions/

Opera eklentileri:
http://www.opera.com/docs/plugins/

Internet Explorer eklentileri:
http://www.windowsmarketplace.com/category.aspx?bcatid=834&tabid=1/default.aspx

HunTER
09/03/2007, 05:06
Alttakı testten de goruldugu uzere FF2 ve oncekı surumlerı nesneler uzerınde degısık fıltreler uygulayamıyor. Vasatlık, dandıklık...

http://msdn.microsoft.com/workshop/samples/author/dhtml/DXTidemo/DXTidemo.htm
Tabı kı bu dandıklıgı gorebılmenız ıcın sayfayı FF ıle acmalısınız.

IE'de bır sorun goze carpmıyor, her ne kadar bırılerı "FF'ı neden yerden yere vuruyorsunuz kı" dese de..

SrcnCkr
09/03/2007, 07:16
Ertuğrul abi, bir çok sayfada X browserında iyi görüntülenirken, Y browserında çok dağınık olabiliyor. Açıkçası bu işte de bir standart gerekli diye düşünüyorum.

Soruya gelince, mutlak tercihim yok. Fakat birincil browserım olarak IE'yi devre dışı bırakmamama rağmen FF tercihimdir. Nedendir bilinmez ama kullanması hoşuma gidiyor. IE'deki sayfa yüklenişinde, link tıklanmasında çıkan sesi sevmiyorum. Ve Opera'da tasarım gereği yüklü olan browserlarım arasında.

Günümün %60'ı tasarım uğraşı içinde olduğumdan dolayı Kısacası her 3 browserıda kullanıyorum. Ama keyfi sörflerimde tercihin dediğim gibi FF.

Soru ise çok gereksiz. Kişi zaten sitesini yaparken -yaptırırken- standartlara uymalı -uydurtmalı- nedenini yazmak çok uzun sürecek, bir çok makale mevcut.

Son olarakda X, Y yada bilmem ne sitesindeki istatistiklere bakılarak bu iş çözülmez. Benim sitelerimde FF üstünken görüldüğü gibi cevizde de bariz IE üstünlüğü var. X sitesinde Opera üstündür vs.. Sitene koyarsın sayacını ve kendince bir rakam elde edersin. Ama diğer siteler seni bağlamaz. Benim siteme %90'lık FF girişi varsa X sitesindeki bariz Opera yada diğer browserların üstünlüğü beni etkilemez. Zaten standartlara uyduğumdan dolayıda korkum yok.

civciv
09/03/2007, 11:52
opera en iyisi hem hızlı hem daha kullanışlı :kuuul:

opera sayfalari acmakta hizli mi bilmiyorum, olcmedim.ama javascript ile yaptigim bir uzay oyununda (3-4 element hem hareket ediyor hem de perspektif icin buyume kuculmeler oluyor ve) en iyi performansi ie7 veriyor. sonra ff2, en kotu performansiysa opera9.

HunTER
09/03/2007, 12:01
Maxthon 2.0 kullanın, kullanmayanları dovun...
http://beta.maxthon.com/

C-Nem
09/03/2007, 12:05
Maxthon 2.0 kullanın, kullanmayanları dovun...
http://beta.maxthon.com/

indirmeye başladım bile.
73 milyon download yazıyor.
bu gerçek mi ki :)

civciv
09/03/2007, 12:18
@hunter, ie'nin css ve javascript'e karsi alerjisine (http://azerkoculu.blogspot.com/2007/03/bill-gatesi-de-al-git-iexplorer7.html) (adreste sadece birkac ornek var) maxthon cozum degil ki. ayrica firefox'in filtreleri uygulamamasi bir dandiklik degil sonucta filter microsoft'un kendi tarayicisi icin gelistirdigi bir komut.esas opacity komutunu nicin ie'nin desteklemedigini tartismamiz gerekiyor..

doronty37
09/03/2007, 12:21
Özellikler / sistem kaynaklarını kullanma oranında en iyisi opera.
Firefox'a eklenti kurunca özellikleri diğerlerinin çok önüne geçiyor ama sistemi çok zorluyor.
İlk kurulumda Opera hem en iyisi hem de sistemi en az zorlayan program..

civciv
09/03/2007, 12:30
tum bunlarin otesinde gelistiriciler icin degil de normal kullanicilar icin maxthon cok zararli bir tarayici. cunku insanlar ne kullandigini bile bilmiyor o tarayicida. ie6 kullanan biri maxthon ile devam ederse, artik tarihe gomulmesi gereken cagdisi bir tarayiciyla birkac yil fazladan ugrasiriz.

Opera hem en iyisi hem de sistemi en az zorlayan program..
sistemi az zorlayan daha basit ve hizli tarayicilar var eger kiyas buna gore yapiliyorsa. bir browserdan once cagin gereklerini yerine getirmesini beklememiz lazim. opera setinterval komutunu en vasat isleyen ve web'in onunu acmak yerine tikayan bir programdir.

darkhorn
09/03/2007, 19:07
çok ilginç bir tespitte bulundum
Maxthon Google reklamlarını engelliyor! :D

HunTER
09/03/2007, 19:17
@hunter, ie'nin css ve javascript'e karsi alerjisine (adreste sadece birkac ornek var) maxthon cozum degil ki. ayrica firefox'in filtreleri uygulamamasi bir dandiklik degil sonucta filter microsoft'un kendi tarayicisi icin gelistirdigi bir komut.esas opacity komutunu nicin ie'nin desteklemedigini tartismamiz gerekiyor..

Aslında darkhorn'a cevaben (http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=277727&postcount=74) bunları yazdım.. Yınede ılla bırsey tartısacaksak fılter'ın neden standart olarak kabul edılmedıgını de tartısabılırız.. Ya da buna neden bır alternatıf yaratılamadıgını..

Yanı.. PNG mevzu anlatılır dururda neden IE'ın fılter ozellıgınden hıc bahsedılmez anlamam.. Mısal, IE PNG background desteklemez denır oysa fılter ıle bunu yapabılırsınız ya da IE'de opacity yok denır ama vardır (alpha filter (http://msdn.microsoft.com/workshop/author/filter/reference/filters/alpha.asp))

Dahası bırde hıc bahsedılmeyen expression (http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/author/dhtml/overview/recalc.asp) mevzu varkı bence bunun standartlarda yer almaması buyuk bır eksıklık..

Ama bız bunları degıl IE'nın standartlara uymasını ıstıyoruz dersenız, bıldıgım kadarıyla ACID (http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html#top) testınden basarıyla gecebılen tek tarayıcı Opera... Yanı bu noktada FF'de kusursuz sayılmaz..

ProJecT
10/03/2007, 17:34
Ben Opera kullanıyorum , firefox daha fazla ram yiyor =)

Ansugo
10/03/2007, 21:25
opera sayfalari acmakta hizli mi bilmiyorum, olcmedim.ama javascript ile yaptigim bir uzay oyununda (3-4 element hem hareket ediyor hem de perspektif icin buyume kuculmeler oluyor ve) en iyi performansi ie7 veriyor. sonra ff2, en kotu performansiysa opera9.

Bir ya da birkac seye bakarak JS isleme performansini olcemeyiz. Daha gecen gun bir donguyu IE 4, Op ve FF 2 saniyede icra ediyordu. Hantalligin sebebi belli degil.

sistemi az zorlayan daha basit ve hizli tarayicilar var eger kiyas buna gore yapiliyorsa. bir browserdan once cagin gereklerini yerine getirmesini beklememiz lazim. opera setinterval komutunu en vasat isleyen ve web'in onunu acmak yerine tikayan bir programdir.

setinterval mi tikiyormus web'in onunu? Komik.

Opera'nin cagin gerisinde degil ilerisinde gittigi soylenir. Opera'da varolan cogu ozellik bir zaman sonra FF/Mozilla ailesinde yerini aldi. Hatta Opera'nin FF ailesinden tek aldigi benzer seyin Widgets oldugu da soylenebilir.

Basit ornek. FF'in daha yeni yeni stabil yapabildigi tabli gezintiyi biz fi tarihinden beri kullaniyoruz. Hatta bundan 2-3 sene once "Tabli gezinti super FF'de" filan diyenlere uzaydan gelmis gibi bakiyorduk.

Daha henuz pencereyi duzenini kopyala yapistirlar ile keyfimize gore duzecegimiz birtek opera var.

Dial up zamanlarinda 1 kac GB cache ile siteden siteye akabiliyorduk Opera ile. Bir nevi proxy serverdi bizim icin. Iyi ayarlandiktan sonra 5Kb/s download ile bile siteleri o kadar hizli gezerdiniz ki o zaman hala browser familyalari browser kapatilinca cache'i temizlemekle mesguldu.

Insanlar Netscape'i, IE'si cokunce en son hangi siteyi gezdigini hatirlayamazken biz Opera'da farkli farkli sessionlar olusturup kaldigimiz yerden devam ediyorduk. Browser cokse bile. Opera bizim icin calisma masasiydi, hala da oyle.

Neyse saymakla bitmez. Opera'nin size sundugu imkanlari ancak 3-5 ay faal olarak kullandiktan sonra anlayabilirsiniz. 3-5 ay sonra birgun FF ya da IE ile gezinti yapayim dersiniz, pisman olursunuz, kapatirsiniz pencereleri.

Yanı.. PNG mevzu anlatılır dururda neden IE'ın fılter ozellıgınden hıc bahsedılmez anlamam.. Mısal, IE PNG background desteklemez denır oysa fılter ıle bunu yapabılırsınız ya da IE'de opacity yok denır ama vardır (alpha filter)

Ms filters 300 yildir varolan birsey. Bir browserin MS filteri desteklemesi icin mantikli bir sebep yok. Bu standartlari yazan tayfalarda her yerden adam var. MS'den de var. Ama bunca yildir kimse sunu ekleyelim dememisse gereksiz gormusler demek ki diyebilirim.

Bu arada kisilerin IE kullanmasi tamamen aliskanlik bana gore. Yoksa hicbir ozelligi olmayan seyi neden kullansinlar ki? Hic olmadi FF filan kullansinlar. O da mi yok?

Gerci sizi yadirgamiyorum, siz henuz soyle bir pencere gormediniz :

4444

Once MS ya da FF boyle bir pencere "icad" etmeyi dusunecek, sonra siz "Vaaauuuuv ms/ff yapmis gene" filan deyip kullanacaksaniz, millete oveceksiniz, vs... Uzun yillar var bu gelisme icin.

Iste aramizdaki fark su ki biz bunu yillardir kullaniyoruz. Siz de birgun agzinizin tadini anlayacaksiniz ama zamani var daha. Daha dogrusu once "FF'in ya da MS'in" icad etmesini daha dogrusu "icad etmis oldugunu iddia etmesini", hatta ve hatta sizin daha once oyle birsey gormediginiz icin "icad edilmis oldugunu sanmaniz" gerekecek.

Neyse, herkesin secimi kendine.

civciv
10/03/2007, 22:55
setinterval mi tikiyormus web'in onunu? Komik.
neden komik? setinterval ile oyunlar icin sahne gelistiriliyor, tum hareketler, gecisler bu komutla yapiliyor. web'in onunu tikamasiyla ilgili baska ornekler vereyim mi, pek cok eksiklige rastladim bunlardan biri de, createElement ile file input olusturuca secilen dosyayi sadece firefox gonderebiliyor.isterseniz opera ve iexplorer7 ile deneyin sonucu gorun.tamam bunu gecelim baska ornek, dersiniz ki opera transparan png destekler peki opera gradient gecisi yapilmis transparan png'yi destekler mi? deneyin sonucu gorun.veya kestirmeden kisisel sitemde inceleyin. opera, internet explorer, safari, saglam cekirdegi olmayan sokukleri yamayarak tutunmaya calisan kotu tarayicilardir ve web'in onunu acmak adina hicbir adim atmamislardir.

bugun opera'dan feyz aldigini iddia ettiginiz firefox olmasaydi, javascripti gectim padding bile yorumlayamayan zavalli opera browser, en iyi diye para ile satiliyordu.ben de en iyi biliyordum ve kullaniyordum o zamanlar opera'yi, gercekten iyinin ne oldugunu firefox sayesinde gordum.

Bir browserin MS filteri desteklemesi icin mantikli bir sebep yok
bu basligin ilk birkac sayfasinda ozellikle yazmistim, tamam filter ms'in kendi uydurdugu komut ama opera 8.5 versiyona kadar opacity komutunu da destekleyemezdi, hala 100% destekleyemiyor.

Basit ornek. FF'in daha yeni yeni stabil yapabildigi tabli gezintiyi biz fi tarihinden beri kullaniyoruz.
iyi hatirliyorum, ilk tabli gezintiyi netscape ile kullandik.

dial up zamanlarinda 1 kac GB cache ile siteden siteye akabiliyorduk Opera ile
internet explorer icin "secenekler" penceresinden cache ayari yapinca da tipki opera gibi dosyalari her ziyaret ediste yenilemeyerek sayfalar arasinda akabilinirdi.

Opera'nin size sundugu imkanlari ancak 3-5 ay faal olarak kullandiktan sonra anlayabilirsiniz.
firefox ile tanismadan once opera kullanicisiydim.

siz henuz soyle bir pencere gormediniz :
ben o pencerede bir numara goremedim.10-15 tane tab acilabildigini gostermek istediysen bence bundan sadece iexplorer7 kullanicilari etkilenecektir.eger diger turluyse, cok daha saglam ozellikleri olan firefox tarayicimin goruntusunu gonderiyorum:

Ansugo
10/03/2007, 23:32
iyi hatirliyorum, ilk tabli gezintiyi netscape ile kullandik.

O zaman senin sut dislerin vardi hala.

Six years later, in 1994, BookLink Technologies featured tabbed windows in its InternetWorks browser. Independently, the founders of Opera built an MDI-based browser in the same year (via a technical preview not available publicly; a public release was made in 1996). The tabbed interface approach was then followed by the Internet Explorer shell NetCaptor in 1997. These were followed by a number of others like IBrowse in 1999, Opera in 2000 (with the release of version 4), Mozilla in 2001 (through the MultiZilla extension in April of 2001 and a built-in tabbed browsing mode added to Mozilla 0.9.5 in October of 2001), Konqueror 3.1 in January 2003, and Safari in 2003. As of 2006, most graphical web browsers support a tabbed interface, including Internet Explorer 7. Software, such as the freeware AM Browser, is also available to add a TDI around earlier versions of Internet Explorer. OmniWeb version 5, released August 2004, includes visual tabbed browsing which displays preview images of pages in a drawer to the left or right of the main browser window. Avant Browser, Maxthon and Slim Browser are some of the most popular tabbed browsers using Internet Explorer's rendering engine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tabbed_browsing#Web_browsers

Senin burada dikkat edecegin 2000 Opera ve 2001 Netscape'dir. 2000'den once de vardi Opera'da bu ozellik. Sadece simdiki kadar modern bir havasi yoktu.

Ekran goruntun de guzel olmus. Orada yazdigim seyi kacirmasaydin daha guzel olurmus :

Bu arada kisilerin IE kullanmasi tamamen aliskanlik bana gore. Yoksa hicbir ozelligi olmayan seyi neden kullansinlar ki? Hic olmadi FF filan kullansinlar. O da mi yok?

O pencerede sadece 15 tane tab gordun ama o tabi halen gorememis olanlar var. Biz yillardir kullaniyoruz. Ki orada sadece 15 tab gorduysen bu kor oldugunu goterir.

Benim uzun zamna boyunca opera'da gordugum en buyuk sorun richtext olayiydi. Web'in onunu tikiyordu diye buna deseydin eyvallah derdim.

Gerisi zaten sirf muhalefet olsun diye yazilmis, esgeciyorum.

civciv
10/03/2007, 23:49
Gerisi zaten sirf muhalefet olsun diye yazilmis, esgeciyorum.
opera icin cizdigin parlak goruntuye ve firefox icin yazdigin haksiz seylere muhalefet etmek isteyerek yazdim.

zaten bu baslikta "iyi tarayici sudur kotu tarayici budur" diyen herkes kendini anlamli bulurken baskalarinin tarayicilari kucumsemek icin yazdiklarini anlamsiz bulabilir.

sis651
11/03/2007, 10:24
Bu FF ve Opera JavaSound™ API destekliyor mu?
Sayfalara JavaSound isteye bir applet ekliyorum; Opera ve FF'te ses çıkmıyor ama IE'de çalışıyor.

Ansugo
19/03/2007, 16:54
Konuyu bos mesaj coplugune donusturmeyin. Tabii ki opera tabii ki firefox gibi bos beles mesajlar atip durmayin. Bos beles mesajlarin hepsini temizledim.

Volkan Uzun
19/03/2007, 17:37
ilk olarak unvdeki vm makinelerde text ekranda surf yaptim,
sonra netscape gordum 3.11 de hemen ona atladim, en altta kb/s yukleme hizini yazmasi waoov dedirtiyordu
sonra w95 cikinca ie ye gectim.
operayi kesfedince, tabli browsing olayina bittim ve operaya basladim.
operanin flash sitelerle sorunu uzerine ki hele transparent flash siteleriyle olan sorunu uzerine operayi bitirip firefox gectim ( transparent flash benim icin onemli cunku is yerinde aldigim egitimler online ve transparent flash kullaniyorlardi ); firefoxun ciplak halini cok begenmedim ama addon larla operaya benzettim ve uzun zaman kullandim.
XP makie uzerine ie7 yi yukledim gorunusunu begenmedim, ara ara ie7 ve yogunlukla firefox a gectim.
Windows vista cikica ie7 ye gectim ve artik windows vista yuklu makinede ie7, xp yuklu makinede firefox kullaniyorum.
still, standart vs beni cok ilgilendirmiyor, ben surf y apiyorum browserla. o yuzden benim karsilastirmam programlamasindan cok kullanisliligi ile ilgili
operada flash sorunun cozseler tekrar gecerim, ff sevsemde surekli crash etmesi sinir ediyor beni, birde msdn de surf yapamiyorsun.

Virtuozzo
19/03/2007, 23:10
Sözün özü:
Her tarayıcı farklı şartlar altında farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek özelliklere sahip. Gereksinimi asgari müştereklerden ibaret olanlar için hangi tarayıcı ile gezildiği pek birşey farketmezken bakıyorum da birçoğumuz ihtiyaçlarımıza göre tarayıcıları özelleştirmiş hatta kendimizle bütünleştirmişiz. Gerçi gayet doğal. Ben de artık aynı siteyi IE ile gezdiğimde farklı FF ile gezdiğimda farklı hislere kapılıyorum. Ama bunu "Benim tarayıcım senin tarayıcını döver" noktasına götürmek de pek doğru değil. IE'nin en berbat tarayıcı olduğu hakkında çoğumuz hemfikirken yine en çok kullanılan tarayıcı olduğunu da kabul ediyoruz.

Sonuçta da kazanan iyi olan değil kurnaz olan oluyor...

agnosi
23/03/2007, 23:03
bence bu forumda bunu oylamak gerçek sonucu vermez ;) forumdakiler profesonel pc kullanıcılar genelde. amatörler çoğunlukta ve default gelen tarayıcı IE ve şuanda en yaygın olanı da

Ansugo
24/03/2007, 01:01
Oylamalar aslinda komik bir durumu da gosteriyor.

Site ziyaretci profiline bakarsak 90 oraninda IE ziyaretcisi var.

Oylamaya bakarsak 60-65 oraninda Firefox'cu var. Hatta 15 civari Opera kullanıcısı var ki bu Opera tarihinde yakaladigi en yuksek oran.

darkhorn
24/03/2007, 04:32
bu arada ceviz.net ziyaretçi istatistiklerini yayınlamayı bıraktı mı neyaptı?

Ansugo
24/03/2007, 04:51
bu arada ceviz.net ziyaretçi istatistiklerini yayınlamayı bıraktı mı neyaptı?

Ceviz.net Hakkında (http://forum.ceviz.net/ceviz-net-hakkinda-f48.html) diye bir bölüm var.

darkhorn
28/03/2007, 20:08
bence bu forumda bunu oylamak gerçek sonucu vermez ;) forumdakiler profesonel pc kullanıcılar genelde. amatörler çoğunlukta ve default gelen tarayıcı IE ve şuanda en yaygın olanı da
Biz de bunu değiştirmeye çalışıyoruz! :super:

Bu arada, bilgisayar dergilerinden birisi Onlarca Firefox eklentisi ve açıklamaları (http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=3439&sayfa=1) diye bir yazı yazmış; Mozilla'nın sayfasındaki eklentiler için Türkçe açıklama olmadığından bu yazı gayet iyi olmuş bence.

agnosi
02/04/2007, 18:29
Firefox google desteğini aldığı andan itibaren baya yaygınlaştı.

darkhorn
28/05/2007, 01:10
Bu arada Firefox'un yazılışıyla ilgili birkaç bilgi buldu:
*Firefox'un kısaltması "Fx" ya da "fx" imiş.
*FireFox şeklinde değil de Firefox şeklinde yazmak gerekiyormuşuz
kaynak (http://www.mozilla.org/support/firefox/faq#spell-abbreviate)