Tam Sürümünü Görmek İçin : Asal sayi.. Cok acil lutfen yardim!
Merhaba arkadaslar.. forumunuzda yeniyim.. Programlamayi ogrenmek istiyorum. Ama oncelikle ogretmenimin, bilgisayardan iyi anladigim icin bana ZORLA vermis oldugu projeyi size soylemek istedim cunku gercekten su anda yardiminiza ihtiyacim var.. Bir program, sayiyi giriyorsunuz, sayinin asal olup olmadigini program size soyluyor. Olay bu. Fakat benim bunu yapmak icin yeterli bilgim yok.. O yuzden bana acaba calisan bir tane windows programi seklinde yaparsaniz cok sevinirim. Gercekten inanilmaz yuksek derecede yardiminiza ihtiyacim var =] Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ederim..
Saygilarimla
Sertac:)
Öğretmenine neden programlama bilmiyorum demedin?
cappytoi
09/12/2006, 16:02
forumda ve google 'da arat asal sayı algoritması diye ilk önce...
@Sedna "windows programi seklinde " ne demek acaba :D
sanırım programcılıkta pek bilmiyorsun, eğer bilsen kodları isterdin kendin derlerdin.
İstersen yöntemi anlatabilirim!
@Sedna "windows programi seklinde " ne demek acaba :D
sanırım programcılıkta pek bilmiyorsun, eğer bilsen kodları isterdin kendin derlerdin.
İstersen yöntemi anlatabilirim!
haha.. basta da soyledim zaten.. programlamayi bilmiyorum burda olma sebebim de bu zaten dimi :hey: bana yardim edersen cok memnun olurum..
ayrica diger arkadasima cevap: ogretmenime ben bisey soylemeden zaten ben coktan proje icine girmistim.. ben ilk once web design ile alakali bisey vercek dedim tamam yaparim dedim ona..
ama simdi acilen yardima ihtiyacim var.. bana yardim ederseniz cok sevinirim.. tekrar tesk..
:)
..zeyna..
09/12/2006, 17:36
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int a,b,asal_mi;
clrscr();
printf("b:");
scanf ("%d",&b);
asal_mi=1;
for(a=2;a<=b/2;a++)
{if(b%a==0)
{asal_mi=0;
break;
}
}
if (asal_mi==1)
printf("asal");
else
printf("asal deil");
getch();
}
algoritması bu sen bunu cde yazarsn herlde demi ???
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int a,b,asal_mi;
clrscr();
scanf ("%d",&b);
asal_mi=1;
for(a=2;a<=b/2;a++)
{if(b%a==0)
{asal_mi=0;
break;
}
}
if (asal_mi==1)
printf("asal");
else
printf("asal deil");
getch();
}
algoritması bu sen bunu cde yazarsn herlde demi ???
ya bana bu sefer artik gulceksiniz ama... program 4. satirda hata veriyo } işaretinde :hiohahohaya bana bu projeyi editlenebilir halde yollarmisiniz gozunuzu sevem.. bitek bana compile edip run yapmak kalsin yaa :utangac: cok cahilim biliorum.. ama yeniyim :D
clrscr(); hata veriyor. onun kütüphanesi conio.h olmasına rağmen bulamadım diyor. Ben daha önce kullanmadığım için bilmiyorum bu konuda biri yardım edebilir mi?
@Sedna kodun çalışan hali aşağıdaki. benden tavsiyem mantığını kavraman, birde kendin yazmayı dene. kolay gelsin.
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int a,b,asal_mi;
scanf ("%d",&b);
asal_mi=1;
for(a=2;a<=b/2;a++)
{if(b%a==0)
{asal_mi=0;
break;
}
}
if (asal_mi==1)
printf("asal\n");
else
printf("asal deil\n");
}
clrscr(); hata veriyor. onun kütüphanesi conio.h olmasına rağmen bulamadım diyor. Ben daha önce kullanmadığım için bilmiyorum bu konuda biri yardım edebilir mi?
@Sedna kodun çalışan hali aşağıdaki. benden tavsiyem mantığını kavraman, birde kendin yazmayı dene. kolay gelsin.
selam. kod icin tesekkurler.. fakat buda ayni noktada hata veriyor.. her yerde algoritmayi aradim buldum ama hepsi illa bi yerde compile yaparken hata veriyor.. sizden tek istedigim calisan bir executable.. hepsi bu.. daha dogrusu calisan executable olabilen bir proje dosyasi.. lutfen.. bugun son gunum. acil yardima ihtiyacim var gozunuzu seviyim mantikla su an da isim yok benim!! anlayin beni nolur!! cok tesekkurler yardimlar icin simdiden..
sedna:aglama:
Meteryus
09/12/2006, 20:13
Aslında yukarda yazdıklarınızı öğretmeninize söyleseniz işiniz daha kolay olur.
Aslında yukarda yazdıklarınızı öğretmeninize söyleseniz işiniz daha kolay olur.
haha.. arkadas.. mesele de zaten soylememem. isin ucunda not var xD ya madem bu kadar programci var.. madem bu is buraya kodu iki dakka yazmak kadar kolay, neden hic biriniz bana iki dakikada exe halinde yapmiyorsunuz? rica etmistim sizden ama.. neyse artik... hala cok ihtiyacim var ama... hala yardimlarinizi bekliyorum
karflake
09/12/2006, 20:48
madem bu is buraya kodu iki dakka yazmak kadar kolay, neden hic biriniz bana iki dakikada exe halinde yapmiyorsunuz? rica etmistim sizden ama."Taşıma suyla değirmen dönmez" atasözünü duydunuz mu hiç?
"Taşıma suyla değirmen dönmez" atasözünü duydunuz mu hiç?
haha.. duydum duydum.. ama benim burdaki amacım programlamayı ogrenmek degil, matematikten ekstra bi not kapmak... burada kimse bana şunu yapmayacaksa soyleyin bosuna vakit kaybetmiyim bari.. benden bu gece sonuna kadar C programlamayı ogrenmemi bekleyenin aklından şüphe ederim dogrusu.. ayrıca programlamayı, visual basic'ten baslamak üzere bos vakitlerimde ogrenecegimi de belirtmistim.. belirtmediysem de (ki belirttim diye hatırlıyorum) simdi belirtiyorum.. yeterince acık konusabildimmi arkadasım?
karflake
09/12/2006, 21:14
Al ve "ben yaptım" diyerek gönül rahatlığıyla öğretmenine ver. Bundan sonraki "kapma"larına başarılar dilerim.
myavuzselim
09/12/2006, 21:35
@sedna, ben olsaydim kodunu gormedigim programa guvenmezdim.
@karflake, program soyle birsey olmasin? :)
int main(int argc, char *argv[]) {
if (now() < Date("9/12/2006, 00:00")) {
int sayi = atoi(argv[1]);
if (asal(sayi))
printf("%d sayisi asaldir.\n", sayi);
else
printf("%d sayisi asal degildir.\n", sayi);
} else {
printf("Bu odevi ben yapmadim.\n");
}
return 0;
}
Meteryus
09/12/2006, 21:36
isin ucunda not var
o not niye var biliyormusun , sen birşeyler öğren diye :)
@sedna, ben olsaydim kodunu gormedigim programa guvenmezdim.
@karflake, program soyle birsey olmasin? :)
int main(int argc, char *argv[]) {
if (now() < Date("10/12/2006, 00:00")) {
int sayi = atoi(argv[1]);
if (asal(sayi))
printf("%d sayisi asaldir.\n", sayi);
else
printf("%d sayisi asal degildir.\n", sayi);
} else {
printf("Bu odevi ben yapmadim.\n");
}
return 0;
}
ne yani pazartesi saat 7 de sayi vermek yerine bu yazıyı mı cıkartacak program. puhaha.. ing biliorum zekam da iyi düzeyde.. no need to worry
o not niye var biliyormusun , sen birşeyler öğren diye :)
ooohoooo sizde amma abarttınız ha. bakın beyler bayanlar... derslerle sorunum yok.. hocamız birazcık **** olduu için herifin sagı solu belli olmuyo... bunda da bana bölüm başkanının sözü var. olay sadece belli başlı şeyleri garantilemek.. iyi ki bişey istedim sizden varya. burnumdan getirdiniz.
burnunuzdan getirmeyecekleri bir yere gidin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.