PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Telekom Bunu Yapabilir mi?

delicocuk
09/12/2006, 01:45
Merhaba arkadaşlar;

Diyelim ki bir sitem var.Ve server Amerika'da.

Ben bu siteye Türkiye'de haber giriyorum günlük olarak.

Bir gün oldu telekom sitemi araştırmak istedi.

Bu haber giren kişileri ne zaman nerede girdiğini öğrenebilir mi?

Yani merakım şu telekom neler yapabilir piyasada?

Siteyi engelleme ya da girişini yasaklama dışında siteye giren çıkan ya da haber giren kişilerin tespitini yapabilir mi

Sorum bundan ibaret

Tşk ederim

XtR
09/12/2006, 02:00
Giren Kişi Türkiye'deyse Ve ipsi Sabitse Hem Nerden Hemde Nereye Girdiğini Bulabilirler.Tabi Bu benim Fikrim Bu konuda Bilgisi olan arkadaşlar Bir Açıklama yapar sanırım.

perlci
09/12/2006, 02:10
Senin o siteye girdiğini yada çıktığını nerden bilecek. Anacak senin bilgisayar bir nedenden dolayı takip altına alırsa olabilir.Yoksa amerikadaki servere girişi takip edemez. Bu telekomun işide değil.Yüzbinlerce kişi hergün heryere girip çıkıyor bunları kontrol altına almak çok zordur.Ama bilgisayarının ip nosu sabitse ve bir mahkeme kararıyla senin bu ip no takip altına alındıysa olabilir.Bunu yapmak bile zor bir iştir. Çünkü proxy kullandığını düşün bulmaları zordur.
Yani kısacası kontrol edemez.

Gurhan
09/12/2006, 02:19
Amerikadaki server'dan senin sitenin log'larını ister.

Daha sonra haberin eklediğini saatte sitenin haber ekleme sayfasına giren IP adresini bulur.

Daha sonra bu IP'nin hangi numaraya verildiğini ve bu numaranın kime ve hangi adrese ait olduğunu bulur.

İnternet cafe'den girerseniz internet cafeye kamera yerleştirir

Basit bir programla cafedeki bilgisayarların girdikleri siteleri log eder.

Haberin siteye girilmesini bekler

Siteye hangi bilgisayarin girdiğini bulur

Haberin eklediği saatteki kayıtları izler.

Haberi ekleyeni bulur.

Klavyeden parmak izide alabilir.

Uğraşırmı meclisi havaya uçurmayacaksanız uğraşmaz.

Uğraşmak istedimide her şekilde bulur diye tahmin ediyorum.

delicocuk
09/12/2006, 02:47
yani işin aslı telekom bu işi yapmıyor.Ancak benim serverimdan bilgileri isteyecek de diğerlerini yapacak da vay babam vay.

Telekom o kadar işin arasında bunu yapamaz.Zaten hepsi işgüzar :))

Burada bir telekomcu var.O bu tür işlemlerin çok kolay oalcağını söyledi.Ben de o servera giremden yapamayacağını söyledim.Tabiki sabit ip veya başka birşey yoksa.

Başka yorumu olan varsa yazabilir.yazan arkadaşlara da teşekkür ederim.

isenturk
09/12/2006, 07:27
Bir internet cafe calistiran bir arkadasim var ve gectigimiz sene yanina istihbaratcilar geldi ve tarih saat vererek burdan su tarihte su icerikte bir sey yuklenmis dediler verdikleri tarihte 2 yil oncesine ait bir tarihti sanirim yapilan bir sikayetten kaynaklanmis bu olay sanirim rapidshare veya megaupload dan bulmuslar. arkadasimi bir gun iceri aldilar sonra internet cafe oldugu icin kurtulabildi. buna istinadan soyleyebilirizki sabit ip olmasi sart degil cunku telekomun verdigi dinamik ip adreslerinin de bir kaydi vardir muhakkak veyahutta buna uygun bir alogritma kullanıyordur telekom yani bir formulu vardir statik dinamik farketmez diyorum ben. ha yurt disi mevzuuna gelecek olursak sanirim telekom yaptigi anlasmalara gore bu bilgileri disardaki bir sunucudan elde edebiliyor. Tabi sadece turkiyeye ait olan bilgileri.

Predator
09/12/2006, 08:33
Telekom niye takip etsin anlamadım? Telekom yasal olarak öyle hiçkimseyi takip edemez, başına buyruk hiçbir yaptırım uygulayamaz.

Emniyet vb kolluk kuvetleri ise zaten istedikleri bütün bilgilere küçük yazışmalarla ulaşabiliyor.

Elektronik suçlardan dolayı yakalanan sapıklar, hırsızlar, organize çete mensupları, aptal olmayanları haricinde uzman kadrolar tarafından tarafından oturdukları yerde yakalanmıyor.

Gurhan
09/12/2006, 09:43
Tabi Predator'un dediği gibi bunu telekom yapamaz.

Birileri savcılık aracılığıyla telekomdan ister telekomda verir.

Ansugo
11/12/2006, 04:16
Bu arada bir kisinin X tarihindeki IP numarasi kim oldugunu bulmaya yeterlidir, IP'nin sabit su bu olmasina gerek yok.

FrontPage
11/12/2006, 04:56
arkadaşlar telekom bunu yapıyor olabilir. işlem ise şu.
sizin ip adresinizi o anda veren telekom. dolayısıyla sizin telefonunuza hangi saat ve tarihta hangi ip atanmış bunun log kayıtları muhakkak vardır. E birde telekom bu onca kişiyi dünyaya bağlıyor ki illa ki gelişmiş bir firewall yapısı vardır.
Eğer isterse bu firewall e ip adreslerinin yaptığı işlemleri, eriştiği port ve web sitelerini log altına al diyebilir. Bunu yapabilmesi mümkündür. Birden fazla iss ile işim oldu, çalışan kişileri tanıdım, telekomda da yetkili bir bölümde çalışan bir arkadaşım da bulundu zamanında. Bu konulara çok uzak değilim ve yapabileceğini biliyorum.
Ancak bunu yapacak kadar ayrıncı bir telekom olup olmadığını bilemem :)
Bir konu daha var ki o da yasalar. Eğer o ip adresini size geçici olarak telekom veriyorsa bence kayıt altına almasında bir mahsur yok, zira uluslararası bir suç teşkil edecek bir durum olduğunda bunu karşı taraf telekomdan isteyebilir diye düşünüyorum. yanlış düşünceye sahipolabilirim yada yasalar buna musade etmiyodur da o kadarını bilmiyorum. Hukuğu hiç sevmem zaten :D
Bunlar mümkün olan olaylar.

erpay
11/12/2006, 10:15
IP nin sabit olmasına gerek yok IP ve zamanı belliyse adresi bulabiliyorlar. Bizim bir arkadaş dial-uptan girip bişeyler karıştırmış o şekilde bile buldular dava açtılar.