PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : c de karno

snndml
08/12/2006, 23:49
arkadaslar karno harıtasıyla ilgili cozumleme(sadelestirme) yapmam lazım bilgisi olan arkadaslar lutfen yardım edin...

KamilORS
09/12/2006, 00:05
Dijital Elektronikteki Konudan mı bahsediyordun ?

Sabahi
09/12/2006, 03:53
Elinizde bir takim fonksiyonlar varda onlari mi Karnaugh haritalari ile sadelestirmek istiyorsunuz? Yoksa Karnaugh haritasi gibi calisacak bir programmi yazmaya calisiyorsunuz?

http://www.tomshardware.com.tr/topluluk/index.php?topic=5151.msg53469

KamilORS
09/12/2006, 04:08
Hımm. Diziler le yapıcaksın Mesala 4 Değişkenli bir Devre için 16 lık bir kutu kullancaksın bunuda nasıl yaparsın m[3][3] yani 4 - 4 lik bir dizi ile. sonra dizi elemanlarına 1 yerleştireceksin bunuda mesala A'BCD' yani 2. satır 4. sutuna bir 1 koyulcak. Biraz yapmaya çalış takışdığın yerden devam edelim.

canadanali
09/12/2006, 05:58
http://karnaugh.shuriksoft.com/refactoring.shtml

snndml
09/12/2006, 12:54
Arkadaslar Benim Sorunum Su Aslinda Disardan Veriler Girilecek (1 Ve 0) Bu Verlilerden Karno Yardimiyla En Sade Cikis Elde Edilecek

snndml
09/12/2006, 13:04
Benim Bunu C Kullanarak Kodlamam Lazim Bu Oyle Kolay Yapilacak Bisey Degil Aslinda Cok Uzun Surecekmis Gibi Duruyor 5 Girisli Olacak Ve Bu Girislerden (x1,x2,x3,x4,x5) Bunlarin Degerleri Karno Haritasi Uzerine Yazilacak Bu Yazilanlar Karnonun Sadelestirme Kurallari Ile Sadelestirilip Sonucta En Sade Sekli Cikacak Ortaya...ornegin En Son Sekli X1'x3+x4+x1x5' Gibi Bi Sonuc Ortaya Cikacak Umarim Daha Aciklayici Olmustur.... Yardimlarinizi Bekliyorum...

clacks
09/12/2006, 14:30
karnough diyagramını elle yaparken bile ne kadar kasış oluyordu. programlamak için milyon tane if else gerekir herhalde...

KamilORS
09/12/2006, 23:21
sndml nasıl yapıcanı söledim sana. Dizi kullanacak sın ne kadar değişken sokarsan ok 2 üzeri n kuralı ile yapıcan dizini. 4 değişkenlide m[3][3] dedim sana. ki sadeleştirme dediğin şöle bir F için yazıcan örneğin A'BDC + DC + ADC' gibi bir F alıcan Programa yazıcan. Programda Sana Bunun Sadeleşmişini vericek. Bunudu Dizinin içine girdirdiğin 1 leri kontrol ederek. Mesala dicekki m[2][2]==1 evet ise bunun sağ sol üst altını kontrol edicek 1 varmı diğe Yani İşin sadece Kontrol başka bişi değil ii düşünerek ne kontrol edeceğin. Ama yok sen söledimi dikkate almak istemiyosan sen bilirsin benden bu kadar yok alırsan takıldığın yerde sorarsın yardımcı olmaya çalışırız...

snndml
09/12/2006, 23:38
kamilors anladım dedıgını ama bu dedıklerın 4 gırıse kadar oluyor... 5 gırıslı karno olunca ısın ıcıne sımetrı alma faln gırıyo.. orada ne yapacagımı kestıremıyorum...bak dene ıstıosan 5 gırıslı karno dıgerlerını saglayan algorıtmada calısmıyo... ve bunu acele cozemem lazım proje konum bu benım ve ısın ıcınden cıkamadım...yardımlarına ıhtıyacım va dedıklerını uyguladım sagolasın... ama dedıgım gıbı 5 gırıslıde sadece komsuluguna bakmak yetmıo...onun ıcın ne yapabılırım yardım edersın umarım...