Tam Sürümünü Görmek İçin : ya bu akşam bu iki programıı c de yazabilckk birii varr mı?varsa lütfenn yardım etsin
1-yazı tura oynayarak aşagadaki oyunu kazanma olasılığınız nedir:(bir c programı ile 1.000.000 oyunun benzetimini yaparak bulunuz)
-oyun sizinle x arasında geçiyor ve ikiniznde 100ytlsi var
-paranın her atılmasından önce x size 10ytl veriyor
-üst üste iki yazı geldiğinde siz ona 35ytl, üst üste 3 yazı geldiğinde siz ona 60ytl veriyorsuz
-bir tarafın parası bitince oyun bitiyor ve parası biten oyunu kaybediyor
2-abc 3 basamaklı bir tamsayıdır ve asagadaki koşulları sağlmaktadır:
kosul1:cba>abc
kosul2:abc asal olacak
kosul3:cba asal olacak
kosul4:ab asal olacak
kosul5:bc asal olacak
kosul6:cb asal olacak
kosul7:bs asal olacak
bir c programı yazarak, yukardaki kosuların hepsini sağlayan tüm abc sayılarını bulunuz ve sayının asal olup olmadığı bir fonksiyon tarafından testt edilsnn
Burda istek üzerine program yazılmıyor, yazılan programlarda karşılaşılan hatalara yardım ediliyor.
Eğer program yazdırcaksanız belli bir bütçe ayırıp Duyurular & İlanlar (http://forum.ceviz.net/forumdisplay.php?f=21) forumuna başlık açınız..
yesilvadi
08/12/2006, 21:48
yine mi yaa
insanlar "hazır kod" da isteyebilirler. Nedeni bizi çok ilgilendirmez. Her nekadar bu forumdaki pek çok kişi bu tür taleplere cevap vermiyorsa da ve bu tür talepleri hoş karşılamıyorsa da içimizden bazıları bu tür bir yardımda bulunmak isteyebilir. Kimseye "niye elalemin ödevini yapıyorsun" diyemeyiz. O sebeple, yardım etmeyecekseniz konuya müdahale etmeyin. Yönetim olarak aksi bir karar alıncaya kadar ödev yaptırtmak serbestir. :)
(Forum hakemleri elbette kendi insiyatiflerini kullanıp bu tür konulara izin vermeyebilirler.)
canadanali
09/12/2006, 05:04
merhaba...çok iyi C bilmiyorum ama bi şeyler karaladım..umarım işine yarar..Turbo c++ da derledim
#define MAX 999
#define MIN 100
#include<stdio.h>
int *asalSayiDizisi();
void haneSayi(int*);
int asalmi(int);
int indis=0;
int main()
{
int *sSayi=asalSayiDizisi();
haneSayi(sSayi);
//printf("%d\n",sSayi[0]);
return 1;
}
int asalmi(int birSayi){
//int sayi=1;
int i,j,bolen;
bolen=0;
for(i=2;i<=birSayi;i++)
{
j=birSayi%i;
if(j==0)bolen++;
}
if(bolen==1)return 1;
else return 0;
}
int *asalSayiDizisi()
{
int *tmp;
int sayi=1;
int i,j,bolen;
for(sayi=MIN;sayi<MAX;sayi++)
{
bolen=0;
for(i=2;i<=sayi;i++)
{
j=sayi%i;
if(j==0)bolen++;
}
if(bolen==1)
{
tmp[indis]=sayi;
++indis;
//printf("%d\n",sayi);
}
}
return tmp;
}
void haneSayi(int sayi[])
{
int a,b,c,i;
int cba,abc,ab,bc,cb,ba;
for(i=0;i<indis;i++){
a=sayi[i]/100;
b=(sayi[i]-a*100)/10;
c=(sayi[i]%100)%10;
cba=c*100+b*10+a;
ab=a*10+b;
bc=b*10+c;
cb=c*10+b;
ba=b*10+a;
abc=sayi[i];
if(asalmi(cba) && asalmi(ab) && asalmi(bc) && asalmi(cb) && asalmi(ba))
{
if(cba>abc)printf("%d %d %d %d %d %d\n",a,b,c,c,b,a);
}
}
//printf("%d\n",indis);
}
canadanali
09/12/2006, 05:14
int *asalSayiDizisi();//100 ile 999 arasindaki asal sayilari tutacak
void haneSayi(int*);//100lük,10luk,1lik hanelere ayracak..a,b,c
int asalmi(int);//abc,cba,ab,bc,ba,cb asal mi degil mi bakacak
int indis=0;//asal sayi boyutu
program daha hızlı çalışabilir...113 ve 179 sonuçlarını buldu..
insanlar "hazır kod" da isteyebilirler. Nedeni bizi çok ilgilendirmez. Her nekadar bu forumdaki pek çok kişi bu tür taleplere cevap vermiyorsa da ve bu tür talepleri hoş karşılamıyorsa da içimizden bazıları bu tür bir yardımda bulunmak isteyebilir. Kimseye "niye elalemin ödevini yapıyorsun" diyemeyiz. O sebeple, yardım etmeyecekseniz konuya müdahale etmeyin. Yönetim olarak aksi bir karar alıncaya kadar ödev yaptırtmak serbestir. :)
(Forum hakemleri elbette kendi insiyatiflerini kullanıp bu tür konulara izin vermeyebilirler.)
Haklıymışsın turker..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.