Tam Sürümünü Görmek İçin : eps-cdr dönüşümü
dilekgecer
06/12/2006, 10:40
eps kaydedilmiş bazı dosyaları vektörel olarak corelde açabiliyoken bazıları resim olarak açılıyor. bu dosyaları vektöre çevirmenin bir yolu varmı?
üzerinden yeniden çizmek dışında...
:sus:
aynı şeyi fotoğraflar için aramıştım bende
http://www.algolab.com/files/ptvector.exe
Corel bilmiyorum ama resimlerinizi vektöre çevirmeniz mümkün bunu illustrator cs2 'nin Livi Trace komutu ile yapabilirsiniz. Renk sayısı ve bunun gibi bir çok ayarıda yapabilirsiniz.
EPS zaten bir vektör formatıdır arkadaşlar. Corel'e import edince düzgün bir şekilde cdr olacaktır.
G-Ö-L-G-E
04/09/2007, 08:35
Corel 12 de sorunlar çıkarabiliyor ... x3 kullanmaya başladığımdan beri direk import yapıyor. Onun dışında Illıstratöre alıp .ai formatında kaydedip öyle corele geçiriyordum.
dilekgecer
19/09/2007, 20:46
eps bir vektör formatı pher-d. sorun şuki internetten download ettiğim eps uzantılı güzel bi arşiv var ancak corel'e import ettiğimde vektörel değil resim olarak geliyor. bende ilk defa bu sorunla karşılaşmıştım. g-ö-l-g-e bahsettiğin yöntemi deniycem, teşekkür ederim.
Corel bilmiyorum ama resimlerinizi vektöre çevirmeniz mümkün bunu illustrator cs2 'nin Livi Trace komutu ile yapabilirsiniz. Renk sayısı ve bunun gibi bir çok ayarıda yapabilirsiniz.Resimleri vektöre çevirme (trace) illustratore son versiyonlarında gelmesine karşın corelDraw'ın en eski versiyonlarından beri varolan bir özellik. Yani corelDraw'da da yapabilirsiniz demek istiyorum ;)
EPS zaten bir vektör formatıdır arkadaşlar. Corel'e import edince düzgün bir şekilde cdr olacaktır.eps vektörel bir format değildir. İçinde postscript'in her türlü içeriğini barındıran bir formattır. Yani eps formatının içinde aynı anda hem vektör hem de raster nesneler olabilir.
Corel 12 de sorunlar çıkarabiliyor ... x3 kullanmaya başladığımdan beri direk import yapıyor. Onun dışında Illıstratöre alıp .ai formatında kaydedip öyle corele geçiriyordum.Corel X3 de bazı epsleri açamayabiliyor. Fakat EPS'yi import ederken "editable" seçeneği işaretli olmalı. Versiyon 12'de ise bir EPS dosyayı import etmek isterseniz, import penceresinden dosya türünü "PS,PRN,Postscript" olarak işaretleyin ve dosyayı bu şekilde import edin.
Ayrıca elinizdeki EPS dökümanın kendisinin raster olma ihtimali çok yüksek.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.