PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 2003 Server İnglizce hakkında..

mgimadu
05/12/2006, 19:28
Merhaba arkadaşlar, windows 2003 server ingilizce kullanıyoruz,
Varolan sistemi silip tekrardan bir windows 2003 server Türkçe kurmak istiyorum...

Diğer bilgisayarların yeni serveri görmesi için yapmam gereken ayarları başından anlatırmısınız ?

Predator
06/12/2006, 02:00
Bu istediğin şey XP'de çok kolay bir şekilde yapılıyor, MUI (multilingual user interface) adı verilen paketi yüklüyorsun ve gerekirse her kullanıcıya ayrı bir dil bile atayabiliyorsun ancak 2003 için baktım göremedim, yada gecenin 2sinde bulamadım :)

2003 türkçe kurduktan sonra Active Directory Migration tool kulanarak taşıma işlemi yapabilirsin bunu denemiştim ve sorunsuz çalışmıştı, ancak sorunun tarzına bakarak sanırım konu hakkında fazla bilgin yok, İstediğin şey buradan halledilecek birşey değil gibi, microsofttan yada işi bilen birinden yardım almanı öneririm (yapın büyük ve aksaması çok sorun olursa)

mgimadu
06/12/2006, 16:25
Peki ben eski serveri silip yeniden türkçe server kurarsam ve Active Directory kurup yeni bir etki alanı oluşturup diğer pc leri yeni etki alanına göre ayarlarsam nasıl olur ?

Bu konu hakkında tam olarak ne yapmamı önerirsiniz acaba , cevabınız için tşkler

Predator
06/12/2006, 17:02
@mgimadu

Söylediğin yöntem sıfırdan kurmak demek, kaç tane istemcin var, neler kullanıyorsun, yapının karmaşıklığını bilmediğim için böyle bir tafsiyede bulunmadım açıkçası,

Aşağıdaki linkten Türkçe Multilingual User Interface Pack indir ve kur, Kurmadan önce sisteminin yedeğini al (system state yedeği) bir problem olursa hemen dönersin geri.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=249018A7-9397-4368-A04B-4FB33E14B17C&DisplayLang=en

SP1 yüklü olması gerekiyor,

Açılçası bende denemedim, merak ediyorum, sonucunu mutlaka bildir, bildirmezsen ben merakten yaparım zaten

hus
06/12/2006, 18:25
MUI Pack ücretli olduğundan linkteki dosya yüklü olan MUI Pack için toplu help dosyası güncellemelerini içeriyor.

Predator
06/12/2006, 19:05
Cumulative Help Update Dikkat etmemişim buna :utangac: