Tam Sürümünü Görmek İçin : XP ler arası Güven İlişkileri
Merhabalar;
birdn fazla xp pro bilgisyar var ve bu xp proların group ları WORKGROUP
Sorun şu bazı xp prolar network deki bazı xp prolara girmek istediğinde kullanıcı ve şifre soruyorlar bazıları da MAKINA\Guest şekilinde pencereyle karşı karşıya kalıyorlar bazen bu sorunu duzeltiyorum ama nasıl duzelttiğimi bende anlamış değilim kesin ve net bir cevap lazım aslında istediğim tam olarak şu tum pc ler birbirlerinin paylaşımlarını gorebilsinler şifre falan sormasınlar. Bu rada Dosya Yazıcı Paylaşımı Kapalı olabilir demeyin çünki açık :) Windows Güvenlik Duvarını da kapattığım halde yine şifre soruyorlar yıllardır bu soruna bir çare bulamadım...
sistemci
05/12/2006, 20:47
Bilgisayarlarda kullanıcıların kendilerine ait passwordleri var mı ? Şifre konulmadığı zaman paylaşılan kaynağa erişmek istediğinde bazen sorun çıkabiliyor. İlk olarak aklıma bu geldi. Birde paylaşımlarda doğru izinlerin verildiğinden emin olmalısın.
Predator
06/12/2006, 02:45
@serdare
Bu sorun yönetici yetkilerine sahip hesaplarla, sistemlerin kullanılmasından kaynaklanıyor, Sistemlere yüklenen programlar, security policylere (güvenlik ilkeleri) direk müdahalede bulunuyor ve bazen çeşitli kısıtlamaları aktif edip bazen ise tamamen engelliyor, Çoğu virüs ve spywareinde en çok kullandığı silah bu aslında,
Bundan kurtulmak için yöntem sorunsuz çalışan sistemdeki policy ayarları alıp çalışmayanın üzerine yazmak, biraz haşır neşir olduktan sonra soruna göre kendin direk müdahale edebilirsin ama en kestirme yolu bu. Hazır şablonlarda var ama belki kendine göre düzenlemerin vardır diye hızlı yolu yazdım.
Bu ilkere ulaşmak için "secpol.msc" komutunu çalıştırman yada yönetimsel araçlardan, yerel güvenlik ilkesine girmen yeterli (administrative tools - Local Security Policy)
Seni ilgilendiren kısım aslında yerel ilkelerin altındaki, güvenlik seçenekleri (Local policies-Security Options) Ama dediğim gibi zamanın kısıtlıysa hiç uğraşmaya değmez, mesela ben türkçe karşılaklarını tam kavrayamadığım için türkçe sistemlerde hiç uğraşmam. Direk üzerine yazarım.
Çalışan makinadan ayarları export edip, sorunlu makinaya import et, (en üstteki öğeye sağ tıkladığında göreceksin) Bu işlemden sonra benzeri sorunlarla karşılacağını sanmam,
Windows firewall'da dosya ve yazıcı paylaşımı izin verili durumdaysa firewallu devre dışı bırakmaya kesinlikle gerek yok, Acaba düzgün çalışmıyormu diye denemek için yapılabilir ama her zaman açık durmalı. Firewall kapalıyken çalışıyorsa kesinlikle sorun bulunup çözülmeli.
Son olarakta bazen protokoller sapıtıyor, Network kartını kaldırıp yüklesen bile düzelmediği durumlar oluyor. ne yaparsan yap düzgün çalışmıyor Firewallu kapatamıyorsun, ipni yenileyemiyorsun, networkü görmüyor yada çok yavaş görüyor vs. vs.
Bu tip durumlarda Policylerin sağlamlığından emin olduktan sonra tcp/ip protokolünü yenilemeyi denerim . Kısaca komut "netsh.exe winsock reset" ama bu işlem hakkında detaylı bilgi istersen http://support.microsoft.com/kb/317518 bu linki incele. XP'de farketmiyor.
Bu işle uğraşmadan da ekte gönderdiğim küçük yazılımla bunu halledebilirsin karar senin,
Sıkça karşılaşılıyor bu problemle.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok yararlı olacak. Bu yöntemi hiç uygulamamıştım bundan sonra uygulicam
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.