PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows çalışırken birden restart.???

kemalkanka
30/11/2006, 14:17
Windows (XP) çalışırken bi anda makinam kendini restart ediyo.. belirli bi zamanda yapmıyo ama bunu bazen 5 dk sonra bazen 1 saat sonra süresi tam belli olmuyo.. sorun hangi parçada olabilir..? şimdiden teşekkür ederim.

turker
30/11/2006, 15:03
pcnin açık kalma süresi arttıkça, restartlar arasındaki süre kısalıyorsa sıcaklık kaynaklı bir problem olabilir. diğer ihtimal ise virüs(trojan,malware vs) var.

Fobus
30/11/2006, 15:41
Kardes İşlemcinden Tutta Ramine Ekran kartından Tutta anakartına ve hatta powerine veya kasanın içindeki küçük bi vidaya kadar en ufak şeyden şüphelenbilirsin. En iyi yol arkadaslarindan Başta İşlemci, İşlemci Fanı Ram, Ekran Kartı Anakart temin edip tek tek test etmen. Baska yolu yok... Varsada ben bilmiyorum.

Diğer Olası Sorun Hiç Sorun Çıkarmayan Windowsun kendinden geçmiş olması olabilir. Sürücü Çakışması vs. vs. bu çok daha düşük bi ihtimal

Sabahi
01/12/2006, 05:01
Kontrol paneli\sistem\gelismis in altinda (Startup and recovery) turkcesi ne ise.
Ordan settings e tiklar system failure daki Automatically restart'i iptal eder ve sistemi yeniden baslatirsaniz bir dahaki sefere ayni problem yasandiginda restart etmek yerine blue-screen of death cikacaktir karsiniza. Bu ekranda bir hata kodu olacak eger o kodu buraya yazarsaniz hatanin ne oldugu konusunda bir fikir yurutebiliriz belki.

esmaeild
01/12/2006, 10:07
işlemci fanına bak dönüyor mu.

dönüyorsa cd den çalışan bir linux cd si yap kendine sistemi onunla aç bir iki gün test et.

sorun yoksa windowsu yeniden kur.

sorun devam ediyorsa power supplaydan başlamak üzere diğer parçaları teker teker test et.

Manyakgeyik
01/12/2006, 10:52
Arkadaşların hepsinin verdigi bilgiler dogru senin sorunun sadece testle bulunabilcek bi problem virüs,spy gibi şeyleri gözardı ederek söylüyorum... Sistemi güvenli kipte aç ve bide öyle test et ve bios ayarlarını sıfırla... İşlemcinin çarpanı ile ilgilide olabilir... Kolay gelsin

jeanguichard
01/12/2006, 19:26
restart atarken mavi ekran görünüyorsa bir anlığına messenger live neden oluyor olabilir.

Scorpion
06/12/2006, 09:04
Kontrol paneli\sistem\gelismis in altinda (Startup and recovery) turkcesi ne ise.
Ordan settings e tiklar system failure daki Automatically restart'i iptal eder ve sistemi yeniden baslatirsaniz bir dahaki sefere ayni problem yasandiginda restart etmek yerine blue-screen of death cikacaktir karsiniza. Bu ekranda bir hata kodu olacak eger o kodu buraya yazarsaniz hatanin ne oldugu konusunda bir fikir yurutebiliriz belki.

bunu daha önceden denemiştim. Üstelik sistem günlüğünde de bir hata yok. Normal yeniden başlat komutundan farklı haraket ediyor. Board elektiriği anlıkda olsa kesiyor. Sanırım board-bios sorunu var. Bu sorunla daha öncede karşılaşmış ama sorunu bulamamıştım. (Board değiştirmek dışında) Tahminimce windows update lerle bios arasında bir güç yönetimi çakışması oluyor.

usekes
06/12/2006, 09:36
herhangi bir virüs,spy ya da benzeri zararlı yazılımdan, aşırı ısınmadan ya da donanım probleminden kaynaklanıyor olabilir.

şehir elektriğinin durumu ve güç kaynağı da sebep olabilir. Eğer voltaj dalgalanması çok sık oluyorsa güç kaynağı sapıtıp makine resleniyor olabilir. Yada eğer dandik bir güç kaynağın varsa ve makineye yeterli gelmiyorsa bu sebepten dolayı da makine resetlenebilir.

Mesela benim eski güç kaynağında makine normal bir şekilde çalışırken eğer webcam i çalıştırmak istersem, webcam e 10 snliğine elektrik gidiyor sonra da makine komple baştan başlıyordu

Scorpion
06/12/2006, 09:55
herhangi bir virüs,spy ya da benzeri zararlı yazılımdan, aşırı ısınmadan ya da donanım probleminden kaynaklanıyor olabilir.

şehir elektriğinin durumu ve güç kaynağı da sebep olabilir. Eğer voltaj dalgalanması çok sık oluyorsa güç kaynağı sapıtıp makine resleniyor olabilir. Yada eğer dandik bir güç kaynağın varsa ve makineye yeterli gelmiyorsa bu sebepten dolayı da makine resetlenebilir.

Mesela benim eski güç kaynağında makine normal bir şekilde çalışırken eğer webcam i çalıştırmak istersem, webcam e 10 snliğine elektrik gidiyor sonra da makine komple baştan başlıyordu

bunlar secenek dışı...

MEHMET
06/12/2006, 10:14
Benim de başıma bugunlerde boyle bir olay geldi. Ağ ayarlarını yapaman teknik servis elemanı PC ye format attı ve baştan kurdu. vel hasıl herşey sağlıklı bir şekilde çalışyordu. Belli bir süre sonra (5-6 gün sonra) Bilgisayayar reset atmaya başladı. ısınma sorunu olabilir diyerekten biraz bekledikten sonra tekrar açtığımızda yine resetlenmişti. Ben nedense teknik servisin yüklemiş olduğu işletim sistemine güvenmemiştim ve bende formatladım.
Tüm güncellemeleri yaptım. Anti virüs Programını kurdum.
Üzerine de Depfreeze denen programını kurarak aktifleştirdim. Deepfreeze programının pasife alıınma ihtimaline karşı da parolalı olarak deepfreeze aktifleştirdim.
Sonuç olarak makina 10-11 gün sorunsuz çalıştı. ve sonra aynı şekilde 5 dakika da bir resetlenmeler.
İşletim sistemi olma ihtimali çok düşük çünkü deepfreeze var.
Donanım olareak dersek ısınma problemi varsa belli bir beklemeden sonra da yine normal hale döner.
Yani aklıma bir ihtimal kaldı o da HDD de çok kritik bir bölüm de bed sektör olma ihtimali.
Bu arada bilgisayarı teknik servise verdik. format atmışlar. Problemsiz çalıştığını bize bildirdiler. yani filmi baştan alacağız gibi.:(

Sabahi
06/12/2006, 19:17
Event Log ayarlarinda herhangibi bir event icin Do Not Overwrite secilimi?

jeanguichard
16/12/2006, 02:51
hata raporu veriyorsa buraya yazarmısınız? Eğer MSN Live kullanıyorsanız dosya paylaşımıda açıksa msn'nin, restart a neden oluyor bazı sistemlerde.