Tam Sürümünü Görmek İçin : hangi sunucuyu alırdınız_?
mrb arkadaslar.
sunucu almak istiyorum. penta bogazici infronic ve racksunucu sitelerinden yaptıgım bir kac arastırmada secenekler arasında kararsız kaldım. asagıdaki sunuculardan hangisini yada hangilerini tavisye edersiniz?
www.yavruvatan.net/s/snc-899+kdv.jpg
www.yavruvatan.net/s/snc-999+kdv.jpg
www.yavruvatan.net/s/hp-623+kdv.jpg
www.yavruvatan.net/s/rack-899+kdv.jpg
www.yavruvatan.net/s/asus.jpg
www.yavruvatan.net/s/asus2.jpg
arkadaslar gorundugu uzere sunucuları butceme gore sectim. pentanın sitesinde sunucu sihirbazı ile kendi sunucumuzu istedigimiz sekilde sekillendirebiliyoruz. bu heryerde mumkun aslında. sunucu alma konusundaki tavsiyelerinizi bekliorum. simdiden tesekkurler..
teddmcload
24/11/2006, 16:21
sunucu fiyata göre değil yapacağı işe göre özellikleri belirlendikten sonra seçilir.
Sunucular hakkında pek bilgim yok ama Xeon işlemcilerin baya iyi olduğunu duydum. http://www.yavruvatan.net/s/asus2.jpg bunun fiyatı da özellikleri de iyi gibi geldi. Ama sen genede iyi araştır
teddmcload
24/11/2006, 23:54
tabi bunu çalıştırabilmeniz için bir kabinetinizin olması gerekiyor.
kesinlikle haklsıınız yapacagı işe göre sunucu belirlenip fiyat ikinci planda olması gerek ancak suandaki durum maalesef buna elvermekte. yapacagı iş konusunda oncelikle kendi sitem yavruvatan.net ile 3-5 basit site olacak. sitemin günlük ortlama 215 kişi tekil ziyaretçi ve aylık 3 gb trafigi var. ancak ileriye donuk projelere de acık olması ii olur tabiki. arkadaslar daha acıklayıcı ve somut cözümler sunabilirimisiniz mesela işlemcisi kesinlikle xeon olması ii olur yada üzerindeki harddisk 2 adet 120 lik yada ram 1 gb den asagısı kurtarmaz gibilerden. yukarıdakilerden önerebileceginiz yada sizin bu örnekler dısında sunabileceginiz bir server varmı? cvplarınız için simdiden tesekkurler
teddmcload
26/11/2006, 10:59
sunucuyu eğer kendi bünyenizde tutacaksanız, bandwith ve yük bakımında hosting şirketinin sunucularından memnun değilseniz almanızı tavsiye ederim. önemli bir kriter de server aldığınızda size getireceği maddi yük. eğer sitelerinizden bu kadar para kazanabiliyorsanız yukarıda sıraladığım iki nedeni es geçip server alabilirsiniz. 215 tekil ziyaretçisi olan 1 veya 3 site için server almanızı tavsiye etmem. hosting hizmetinden faydalanın. bizim sitem aylık 20.000 ziyaretçi alıyor. ama hosting hizmeti aldık onun için. eğer para kazanan bi siteniz varsa server alın yoksa server ın sıkıntısıyla uğraşmayın.
yapacagı iş konusunda oncelikle kendi sitem yavruvatan.net ile 3-5 basit site olacak. sitemin günlük ortlama 215 kişi tekil ziyaretçi ve aylık 3 gb trafigi var.
Elindeki en basit makineyi sunucu olarak kullanmaya başla, yeni makine alma. 128 RAM'li bir P-II makine rahat isini görür.
İleride ihtiyaçlarınız artarsa yeni makine alirsınız. Şu an yeni makine almanızın size bir faydasi yok.
captan_claw
01/12/2006, 00:39
bunlar için sunucu fazla bile ev kullanıcısı olarak başla derim daha sonra profesyonel olarak yapabilirsin.
215 kişi tekil ziyaretçi ve aylık 3 gb trafigi var.
Ceviz'in 100GB trafigi var. Hitini saymayi biraktik. Dandirikten bir CEL 1000 ile yuvarlanip gidiyoruz. Sunucu da kendimize ait degil, aylik olarak kiralaniyor.
Ama illa kendi sunucumuz olsun derseniz acemi'nin dedigi tarzda bir makine yapabilirsiniz. gittigidiyor'dan toplayabilirsiniz.
Kurtardiginiz parayla da Xeon islemci yerine araciniza (yoksa) Xenon far taktirabilirsiniz.
lazoliali
01/12/2006, 14:39
hp ml110 ben bu sunucuyu suan kullanıyorum.Ama DC 2 olarak. Yani yedek Domain kontroler.
Nerde ne amacla kullanıcağına bağlı.üstünde çalısacak yazılımalar exchange ,domino,sql orcacle vs bunlar onemli
ayrıca kullancı sayısı
hakansor
05/04/2007, 13:07
Ceviz'in 100GB trafigi var. Hitini saymayi biraktik. Dandirikten bir CEL 1000 ile yuvarlanip gidiyoruz. Sunucu da kendimize ait degil, aylik olarak kiralaniyor.
Ama illa kendi sunucumuz olsun derseniz acemi'nin dedigi tarzda bir makine yapabilirsiniz. gittigidiyor'dan toplayabilirsiniz.
Kurtardiginiz parayla da Xeon islemci yerine araciniza (yoksa) Xenon far taktirabilirsiniz.
Ansugo nerde kiraliyorsunuz bu sunucuyu, bilgi verebilirmisin
o sıralar ev1 da idik sanırım.
hakansor
05/04/2007, 14:23
şimdi nerdesiniz halen kiralık sunucumu kullanıyorsunuz türker
şuan netdirektdeyiz, dedicated kullanmaya devam ediyoruz.
yalnız iş sunucunun nerde olduğundan çok kimin, nasıl ilgilendiğinde bitiyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.