PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İddia:Telekoma Solucan Bulaşmış

Fobus
23/11/2006, 00:22
Bu gün duydum pek inanmadim ama anlatayim. bi kaç gün once telekomda sorun vardı yurt dışına erişilemiyordu en azından bu bölgede oyle idi.

iddia: Telekom bi solcan aliyor sistemine bu solcan otomatik olarak routerli modemlerin dns sini 175 ile baslayan bi ip olarak atiyor. Bu dns de hic cevap vermiyor. (bende gördüm bu dns yi pinglere cevap vermiyordu gercekten) Herneyse mynet superonline osym gibi sitelere ulaşabiliyorduk ama yurt dışına çıkışlar kapalıydı. Ben dns lerimi değiştirdim ama sorun çözülmedi. Ama bi internet kafe rahatlıkla bağlanabiliyordu. sordum biz onlem aldık dediler... Virüsün yayılacagini onceden biliyorduk onun için modemin dns lerini statik ayarladık ve bağlanabiliyoruz. dediler.Pek İnandırıcı gelmedi ama yinede Sorayim dedim. Olabilirmi?

Ansugo
23/11/2006, 01:34
Yurtdisi cikislari sorunlumu bilmem ama yaklasik 15 gundur gunde 5-10 saat wow oynuyorum (ki sunucular takdir edersiniz ki tr'de degil) bugun biraz lag yasadim, onun haricinde sorun yok.

Web desek gene oyle.

Fobus
23/11/2006, 01:50
cocugun teorisine gore bi kac gunluk lagdan sonra gercek etkiside basliyomus virusun. Brezilya kokenli bi virus diyor (artik nerden aldiysa bu kadar bilgiyi)

turker
23/11/2006, 02:42
dns konusunda bölge bölge yaşanan bir sorun var. 2-3 gün önce bende giremedim 1 gün kadar süreyle. ama bu sorunu yaşamadan 1-2 gün önce başka bölgelerden aynı şikayeti duyuyordum. virüs işine pek benzemiyor. :)

Mingitau
23/11/2006, 08:21
Telekom eni personel almış anlaşılan açıktan atama ile :p

hmustak
23/11/2006, 08:23
aynı semtte 2 arkadaşız, bende bağlantı problemim olmamasına rağmen, kendisi 3-4 gün bağlanamadı geçen hafta sebepsiz. Gidip bakmadım, pek kurcalamadımda.
Kendisi IT uzmanıdır.

nohurge
23/11/2006, 12:23
Sakarya'dayken de haftasonu 1 gün yurtdışı sitelere giremedik. Sonra düzeldi.
Belki şu haberle ilgili sancılardır http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=82

TÜRK TELEKOM DNS DEĞİŞİKLİĞİ

Türk Telekom'un kullandığı DNS IP'leri, yapılan çalışma sonucunda Türkiye genelinde iki IP olacak şekilde planlanmıştır.

Bu IP numaraları aşağıda belirtilen;

195.175.39.39
195.175.39.40

IP numaralarıdır ve şu an aktif olarak, lokasyondan bağımsız bir şekilde çalışmaktadırlar.

Daha önceden kullanılan IP ler ise 1 Kasım 2006 tarihinde

kullanımdan kaldırılacaklardır.