Tam Sürümünü Görmek İçin : JScript Encode
Microsoft'un "screnc.exe" programı kullanılarak encode edilmiş scriptleri decode eden başka bir program biliyor musunuz?
Ben dün akşam bir kaç deneme yaptım ve algoritmanın mantığını biraz anladım sayılır(ya da öyle sanıyorum) ama decoder uygulaması geliştirmem için yeterli değil...
Aşağıda programı indirebileceğiniz bir bağlantı veriyorum :
http://user1.7host.com/xcrypt//Screnc.exe
Komut satırından...
screnc eskidosya.htm yenidosya.htm
şeklinde bir komut verdiğinizde program orjinal dosya içindeki scriptleri şifreleyerek yeni bir dosya olarak kaydediyor... Sadece JS dosyalarını falan da şifreleyebiliyorsunuz... Tabii örnekteki dosya isimlerini kendinize göre uyarlayacaksınız...
JScript.Encode ve programla ilgili ayrıntılı açıklamaları MSDN'den bulabilirsiniz...
Sevgiler...
Galiba bu konuda bilgisi olan yok... Olsun, canınız saolsun!
Bu durumda ailenizin şifre kırıcısı olaya el koyuyor :
Algoritmayı çözmek üç saatimi aldı, decoder programını ise yaklaşık yarım saatte hazırladım... Ancak konunun piri olan kişiler için bu süre daha da kısalabilir... Ben pir sayılmasam bile hatırı sayılır bir algortima bilgisine sahibimdir söylemesi ayıp...
Konuyla ilgilenenlerin sayısı artarsa kullanılan teknikle ilgili güzel bir yazı hazırlayıp ceviz.net'te yayınlamak hoşuma gider... Tabii Şahin'in onayını alabilirsek...
Ancak malum, JScript şifreleme tekniği Mikrozoft'un tescilli malı ve programı kullanarak scriptlerini şifreleyen bir çok webmaster var...
Ne kadar araştırma yaptıysam da internette konuyla ilgili kaynak bulamadım, bu yüzden kendi alanında ilk olma özelliğini taşıyor olabilir bu şifre kırıcı...
Uygulama şimdilik sadece IE'de çalışıyor, ama bu kadarcık kusur da olsun artık!
Son olarak yararlanın, geliştirin diyorum...
Bu kadar gevezelikten ve poh pohtan sonra artık adresini yazayım değil mi?
Yazayım yazayım :
http://free.7host02.com/xcrypt/_scrdec.asp
Sevgiler...
Ceviz'e teknik yazı isteyenler buraya +1 lütfen...
Yav iyi düşündün mü Şahin?
Yazıyı seve seve hazırlarım ama sonuçta Ceviz.net bir bilişim portalı ve Microsoft gibi bir firmanın sunduğu şifreleme tekniğini ifşa edeceğiz... Yani basit de olsa gizliliğe önem veren bir program söz konusu...
Bu arada benim bu ücretsiz hostlarla başım dertte; ne zaman şifrelemeyle ilgili bir belge yayınlasam ya bant genişliği tıkanıyor ya sayfaya ulaşılamıyor...
Daha önce HunTER dostum benzer bir öneride bulunmuştu ama bir de sana sorayım : SCRDEC'i ve XCRYPT'i sana göndersem bir yerlere atabilir misin? Yani insanlar verdiğim bağlantılara tıklayınca adam akıllı bir şeyler açılsın istiyorum artık!..
Yarım saat önce canavar gibi açılıyorken aniden yok oldu sayfalar, üye girişi de yapamıyorum... Bu işte bir tuhaflık var ama...
Neyse...
Gönder ustat sorun değil...
Bana ne bana ne...
Kimse ilgilenmezse valla da yazmam billa da yazmam...
Yalnız Şahin'in +1'i on +1 kuvvetindedir... O bu forumun fantomu... Söyliim dedim...
Bir sey yapmak icin milletin ilgilenmesini beklersen, hicbir sey yapamazsin.
Yav, acemi5... Kusura bakma ama çok sinir bozucusun...
+1 olsa da olmasa da yazıyı hazırlayacağız zaten; boş yere mi bir önceki mesajda Şahin'i taşladık?
Fantom ne zaman "hade hade" dedi de biz yapmadık bi şeyi?
Yani sırf muhalif olucam diye beni bozmaya çalışmak yerine konuyla ilgilenip ilgilenmediğini belirten bir şeyler karalasan çok mu zor olurdu?
+1 olayın süsü sadece...
Sevgiler...
+1 :) Bıde ozel mesaj kutuna bakmayı ıhmal etme
omerosmanoglu
20/05/2003, 15:03
scrdec13.exe sifreli_dosya.asp sifresiz_hali.asp
Vaayyy beee...
Bunu da mı görecektim?
:hmmm: :D
Nereden buldun bunu?
Bi dakka bi dakka, du bakim...
/?
AHA!
Benim kodlar da okunuyor...
Olsun, yine de yazacağım ben...
omerosmanoglu
20/05/2003, 15:31
WWW.GOOGLE.COM
+windows +script +decoder
3.saatine yazık olmuş . :uyku:
Yooo...
Hiç de yazık olmadı...
Asıl yazık olan "windows script decoder" anahtarları yerine sürekli "windows script encoder" veya "scren" anahtarlarını kullanma yanılgısına ve dalgınlığına düşmem...
Bunun dışında şifrelemeyi kırmak ve algortimayı yazmak inan ki bana büyük bir keyif verdi...
Biraz önce Visual Basic ve C ile yazılmış bir-iki örnek inceledim ama ilk bakışta abartılı şekilde uzun duruyorlardı...
Anlaşılan kimse JavaScript ile yazmayı düşünmemiş...
Neyse JavaScript ile yazılması açısından ilk oldu en azından...
Ve inceleyenler göreceklerdir, yazdığım kodlar diğerlerine göre oldukça kısa...
Artık kendi kendimi poh pohlamaktan vazgeçiim; megeloman falan zannedecekler insanlar beni...
Sevgiler...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.