Tam Sürümünü Görmek İçin : reg'de, net iptali için bir ayar
DotNetKid
21/11/2006, 14:00
regedit te tüm internet sistemini devreden cıkaran bir ayar var mı acaba?
mesela değeri 1 yapınca; ne msn, ne IE (ve benzeri tarayıcılar..), ne program Update'leri vs.. hiç bir şekilde Internete bağlanamasın..
diğer tüm ağ, modem vs.. ayarları uygun olmasına ragmen..
yesilvadi
21/11/2006, 19:54
sen bunu istediğin zaman düzeltip internete girebilmeyi de istiyorsun sanırım. eğer öyleyse bilmiyorum ama onun dışında tcp/ip protokolünün devre dışı bırakılması da bir çözüm olabilir. mesela bilgisayara sabit ip atarsın o da içinde buunduğu lan'dan internete bağlanamaz olur biter ama engellemek istediğin kişi bu sorunu çözmeyi biliyorsa :P
c:\windows\system32\drivers\etc\host adındakı dosya içinde
tum siteleri tanımlamak mumkun değil di mi "127.0.0.1 *" şeklinde :)
hizmetlerden dns sunucusunu ıptal edersen alan adlarını çözemez bu da bi yol
aktif lan da gateway adresını olmadık bi ip ile değiştirirsin
ethernet kartını devre dışı bırakırsın
ama bunlar hep kullanıcının düzeltebileceği şeyler
düşünmek lazım biraz daha
DotNetKid
22/11/2006, 09:38
bunlar hep kullanıcının değiştirebileceği şeyler ama regedit ile aralarındaki bağlantıyı da bilmiyorum. bahsettiğim gibi tek bir ayar ile hallolmazsa, ben de varsayılan ağ geçidini silip, TCP/IP özellikleri penceresini acmayı yasaklama yontemini kullanmayı düşünüyorum.
kullanıcı hakları devreye giriyor bu durumda programın yetkılı bır kullanıcı açar ve değişikleri yaptıktan sonra yerel kullanıcının o yetkilerini elinden alır
bu çözüm olabilir.
DotNetKid
23/11/2006, 09:58
arkadaşım sadece regedit ile yapmam gerek. kullanıcı hakları, yönetici vs.. yoluyla olmaz.
bu kolay bişey
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Tcpip\Parameters\Interfaces\{2088B2AB-3EF6-48BF-AFDB-21A077A61642}
bu anahtar altındaki name server da dns adresleri var. Sen kafana göre değişiklik yaparak izin verebilir veya engelleyebilirsin.
DotNetKid
30/11/2006, 12:41
burada hazır gelmişken bir soru daha sorayım teknil kısmını c# ta sormuştum..
@svitavy: in verdiği anahtar her sistemde farklı oluyor:
{2088B2AB-3EF6-48BF-AFDB-21A077A61642} bende baska bir anahtar var mesela..
bununla ilgili ne paylaşabilirsiniz. yazılan exe bu işlemi yapacağı için ve ilgili anahtar her sistemde farklı oldugu için bunu exe mize nasıl yaptıracağız..
DotNetKid
30/11/2006, 12:52
ayrıca bir sorun daha var.. ayarları otomatik olarak ayarlandıgı zaman, dns sunucu adreslerine veya varsayılan ağ gecidine ne değer verirseniz verin, nete baglantı sağlanabilyor..
esmaeild
01/12/2006, 10:17
burada hazır gelmişken bir soru daha sorayım teknil kısmını c# ta sormuştum..
@svitavy: in verdiği anahtar her sistemde farklı oluyor:
{2088B2AB-3EF6-48BF-AFDB-21A077A61642} bende baska bir anahtar var mesela..
bununla ilgili ne paylaşabilirsiniz. yazılan exe bu işlemi yapacağı için ve ilgili anahtar her sistemde farklı oldugu için bunu exe mize nasıl yaptıracağız..
farklı anahtar değerleri sorun olmaz. önce ilgili registeri pathindeki anahtar değerini okutursun. sonra dinamik olarak kullanırsın.
DotNetKid
03/12/2006, 17:26
farklı anahtar değerleri sorun olmaz. önce ilgili registeri pathindeki anahtar değerini okutursun. sonra dinamik olarak kullanırsın.
tam olarak anlayamadım, bir örnek verebilir misin..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.