Tam Sürümünü Görmek İçin : Yeni dergi: PC Extra
PC Extra adli yeni bir dergi cikmis. Dergi nasil bilmiyorum ama ilk sayisinda Mandrake 9.1 (3 CD) ve Knoppix 3.2 (tek CD'lik, CD'den calisan Linux) dagitimlarini veriyor.
Dergi gorundugu kadariyla Linux ve acik kaynak kod agirlikli.
http://www.pcextra.com.tr/
Gelenege uyup dergıyıde ucretsız dagıtmasınlar sakın :)
Mingitau
08/05/2003, 18:58
Derginin hakkımızda kısmında incelediğimiz konuya ait tüm detayları almak istiyoruz gibisinden bir cümle koymuşlar.
Buradan anlayabildiğim kadarıyla bu sayı Linux u inceliyorlar. Ancak devamı Linux dergisi olur mu bilinmez.
C Küp yayıncılık hatırladığım kadarıyla PC World Plus ve daha sonra PC World New u hazırlıyordu.
Bu arada uzun zaman önce Görkem Çetin Gelecek forumlarında yayımcı firmalarla görüştüklerinden bahsetmişti yeni bir Linux dergisi için... Ancak GL vermediğine göre bu derginin o dergi olma şansı yok gibime geliyor. :)
Zaten normalde kac kisi Linux kullaniyor ki Linux'a ozel bir dergi olsun? 1000 kisi alir mi? Almaz mi? Sonu ne olur, hic belli degil.
Mesela bir ara PcLife sayfalari arasinda LinuxLife geliyor diye bir terane vardi. Bayag bir gulmustum. Hatta arkadaslari durtup onlarinda gulmelerini saglamistim. Mumkun degil zira, su ortamda hele.
Fiyati 8,5 milyon. 4 Cd verdikleri dusunulurse gayet iyi bir fiyat. Karanfil'de Cd leri 2,5 milyona satiyorlar. Bulursam alirim acikcasi.
muharrem_tac
08/05/2003, 23:01
Hey be tam benim dergi bu ! Şenlikte bi Mandrake 9,1 almıştım dergide de ondan sözediliyor.ağlamak istiyorum yaw.
Canakkaleye gelmıyomus yanlız bu :(
Online istenebiliniyormus.
yaaa boşwerin yaaa bu dergi de diğerleri gibi 80 sayfanın 40 sayfası reklam ile doludur bunların :o :o :o :o
kapak tasarımı ve dizgisi pcWorld'e benziyor.
Dergiyi aldim, gercekten harika hazirlamislar. Bir kere toplam 3-4 tane reklam var, geri kalani yazi... Hem de oldukca ozenle hazirlanmis, kaliteli yazilar.
Sayinin tamami Linux'a merak edenler, Linux'u bir denemek isteyenler icin hazirlanmis.
CD'den calisan ve harddisk'e hic dokunmayan Knoppix Linux'un CD'si geliyor. Bununla, mevcut sisteminizi hic bozmadan CD'den boot ederek Linux ile tanisabiliyorsunuz.
Eger bu deneme sonucu Linux'dan hoslanir ve Linux kurmaya karar verirseniz, yine derginin verdigi 3 CD'den olusan Mandrake 9.1'i kurabiliyorsunuz. Bu, Mandrake'nin son surumu ve kullanimi oldukca kolay.
Dergide, Mandrake'nin kurulumu hicbir ayrinti atlanmadan detayli olarak anlatilmis.
Dergi, Linux'la yeni tanisacaklara, birkac basarisiz deneme yuzunden bir turlu Linux'a gecemeyenlere odaklandigindan Windows'tan Linux'a gecis, Windows programlarinin Linux'taki karsiliklari, hangi program ne is yapar, temel Linux kullanimlari ile ilgili yazilar var.
Bence bu sayiyi kacirmayin.
verdik siparişi, bekliyoruz şimdilik
Mingitau
13/05/2003, 09:53
Hımm bu kadar iyi yorumdan sonra bende alacağım bu dergiden... ;)
Bugun dergiyi alacaktim, tam odemek uzereydim ucretini, bir de ne goreyim! 8.5 milyon.. "Yuh!" diyerek biraktim.. Acaba derginin yaninda CD mi veriliyor, yoksa CD mi satiliyor?.. Ansugo, Karanfil'de CD'ler 2.5 milyon demis ama onda olcukca yuksek bir kar var (Ansugo goruselim, istedigin CD'yi vereyim ben sana..). CD'nin maliyeti nedir? En fazla 500 bin. Ben o Mandrake'nin tamamını bir gece de indiririm, 1 milyon verip 3 cd alırım, basarım, kullanırım..
Valla benden demesi, bu sayiyi kacirmayin.
Henuz Linux'a basarili bir giris yapamadiysaniz veya henuz hic Linux'u denemediyseniz, tam size gore...
aldım.. dergi yeni baslamak isteyenler icin guzel bir kaynak olabilir..
bu arada arkadaslar sagolsunlar fazlamesaiye takılanların nicklerini yazmlıslar derginin sonuna :) guzel bir sey olmus bizde almısız yerimizi hehe :)
O rumuzları ne gibi bir konu baglaminda yazmislar? Ne ise yarıyor?
bende aldım. gayet güzel. fiyatı normalde biraz pahalı sayılabilir. ama dergi içeriği güzel. yeni başlayacaklar için ideal. gelecek linux u kurarken bile çok fazla zorlanmıştım. ama bu daha kolay olacak sanırım
Linux a başlangıç için sizden yardım talebinde bulunacaktım...böle bi dergi çıkması ii oldu...
Ama anlamadığım bi şey var dergi sadece bu sayısında mı Linux tan bahsediyor yoksa devamlı mı olucak...
Kolay Gelsin.....
Bildigim kadariyla bu sayisinda Linux'dan bahsediyor. Zaten her ay cikacak bir dergi degil. Bir konu secilip ona ozel bir sayi hazirlanacak ve hazir olunca cikacak...
... diye biliyorum.
autopsy avatarına bayıldım...
O korkunç zat sen misin?
Gece rüyama gireceksin beh...
:aglama: Hadi ya...
Bende Linux a özel bi dergi zanetmiştim ...
Olsun bunada şükür demek lazım tam ihtiyacım olduğu anda çıktı.. :D
Sen ona korkunç mu diyosun fixman ?
bide beni gör :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.