Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternete hangi yolla bağlanıyorsunuz?
unhappyboy
08/05/2003, 17:24
Merhaba arkadaşlar,
Acaba internete hangi yolla bağlanıyorsunuz ve bu size ayda kaça maloluyor?
Hız ve kalite konusunda da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,
Zerzevat Adam
08/05/2003, 17:54
kablo net bugün aldım
unhappyboy
08/05/2003, 18:01
hayırlı uğurlu olsun
Peki kaça maloluyor aylık?
Mingitau
08/05/2003, 18:04
Dial ve Okuldan,
Dial bağlantı günlük 15-20 saat filan eğer basın yayın kuruluşu olayı yüzüden indirim filan almıyor isek aylık 300 civarı.
Okuldan bağlantıyı paha biçilmez bulmuşlar o yüzden bi fiyat koymamışlar :D
Zerzevat Adam
08/05/2003, 18:14
kablo modem: 50$
aylık 60 milyon
Ali Sarı
08/05/2003, 19:18
Çevirmeli Bağlantı, memleketteyken aylık 35-40 milyon arası, burada ayda 15-20 milyon civarı :kuuul:
Aslinda kimse Internet'e baglanmasa, Internet'ten geriye hicbir sey kalmaz. Yani baglandigimizi sandigimiz sey, aslinda olmayan birsey. Olmayan birseye baglanilamayacagina gore, aslinda biz Internet'e filan baglanmiyoruz.
Peki bu parayi neden veriyoruz ki..? Internet sadece bir hayal...
kablonet - aylık 65 milyon. ama pekde memnun değilim. download hızı 20 kb yi geçmiyor. ben adsl öneririm.tabi iyice ortaya çıkınca
Zerzevat Adam
08/05/2003, 20:46
ya ben dialupla yeterince yetiyordum (nasıl yani ya ):rolleyes:
valla benim için yeter bu buna da şükür para anca buna
Dial-up, aylik 200-400 arasi bir mebla oduyorum.
Yarami de$tiginiz icin te$ekkur ediyorum.
:cool:
Dial-Up; her ay aileyle sorun yasamak pek heyecan verici olmuyor, ama bağları koparmamak adına elimizden geleni yapıyoruz...Aylık 30-40 arası bir masraf oluşturuyor sıka sıka.Sıkmasak bkz ASA... :D
Kolay Gelsin...
Volkan Uzun
09/05/2003, 03:00
modem 50$
128 kb bagliyorlar uzun zamandır 64 kb parasına
aylık 65 milyon
kesilme hiç yok, kalite ? cok iyi değil.
Şirketten kabloyla bağlanıyorum, ayda 700-800 arası bir mebla ödüyoruz ama sadece ben bağlanmıyorum tabii, benimle birlikte bağlanan 3 kişi daha var... Web tasarım hizmeti de verdiğimiz için bu rakam çok da anormal değil bence... izin günlerimde bizim binanın alt katındaki internet cafe'ye takılıyorum, onların bağlantısı da kablo ve hızı da gayet iyi...
Evden bağlanmaya uzun zaman önce son verdim, dial up işkenceden başka bir şey değil... Evden bağlandığım zamanlarda(1-2 yıl önce) aylık 80-90 milyon fitti...
Budur yani...
700-800 arası bir mebla nasıl oluyor fixman hocam. kaç kb. ile bağlısınız?
Valla kabloya sabit 150 civarında gidiyor Bozo kardeş...
Bizim alt kattaki webciler Dial-Up'ta sürünmeye devam ettikleri için, telefon kullanımıyla beraber 600-700 paşa paşa ödüyorlar... Yaz başında şirket ağını birleştireceğimiz için kurumsal tarifeye geçeceğiz; o zamana kadar bağlantıları değiştirmek biraz riskli... Yalnız kabloya nazar değdi... Eskisi kadar sorunsuz değil... Tabii dial-up'a göre çok daha avantajlı olduğu kesin... Normal kablo bağlantısı 60 milyon... tesis ücretlerine gidecek paracıkları da gözden çıkarmaya hazırsanız tavsiye edilir...
unhappyboy
09/05/2003, 14:39
asa peki kablo vb alternatifler varken neden dial up a bu kadar ödüyorsun?
Bende 128k ADSL var.. Daha dogrusu sırkette.. Max 15-20k goruyorumkı buda cok nadır.. Ortalama 10-12k arası.. Aylık da sanırım 45-50 mılyon felandı.. Tabı 70-100$ arasında da bı modem almanız gerekıyor..
Ama hersey bununla bıtmıyor.. Hızmetlerı berbat.. Cok sık teklıyo ve bazen dıalup tan beter yavaslıyor.. Cogu zaman ıyı bı dıalup'un adsl den daha ıyı oldugunu dusunmuyo degılım.. Tabı yınede 7/24 baglantı ıcın aylık 50 mılyon cok ıyı..
Hatta bu aralar yenı portlar tahsıs edılıyor.. Gucum yeterse evede baglatmayı dusunuyorum..
ADSL
Aylik 45 milyon...
128 Kb, 24 saat bagli...
Valla ben ADSL'den cok memnunum, hic sorun cikmiyor, hizi da iyi...
Galiba bolgeye gore hizmet kalitesi degisiyor.
yaw bu adsl in yoğunluktan v.s. etkilenmediğini söylüyorlar. eğer yine sorunlar çıkıyorsa kablo yeterli. kablotv de extrası oluyor. ayrıca bağlantı kesilmesi çok nadir.hız ise web için iyi ama downloadda yetersiz kalıyor
CrazyCat
09/05/2003, 15:28
Ulaknet saolsun :)
34 Mbit. bedava ve kesintisiz. (Gerçi Üniv. parayı ödüyor ve oldukça pahalı sayılır ama bize göre bedava :))
Download 100 kb yi buluyor bazen.
Tabi kendi odamda o kadar kaliteli değil 256 k lık bir modem ile balanıyorum ana omurgaya. ii olduğunda 30 K falan görüyorum ama genelde 15-20 K
Bedava atın dişlerine bakılmaz misali :) Yetiyor.
bi süre sonra 2 mbit olacak ara bağlantı biraz daha hızlanır.
Evden de acil bişeler olmassa bağlanmıyorum zaten günde 14 saat işyerindeyim :)
sömürücü, şerefsiz Türk Telekom
sinirliyim dosltlar kusura bakmayın :o :o :o :o
Mingitau
09/05/2003, 15:40
TT aslında bence ucuza bile veriyor hizmeti...
O kadar siyasi ve ekonomik yük yurt dışındakilerin üstünde olsun, onlar nasıl dayanabilr bilemiyorum.
Aslında bakarsak, iğne değil irice bir çuvaldızı kendimize batırmamız sonucu çıkar burdan...
Volkan Uzun
09/05/2003, 16:04
2004 de telekom tekeli kalkıyor o zaman evlere şenlik olacak herhald eortalık.
ispler şimdiden başlamış altyapı çalışmalarına.
burada kendisine ait olmayan hatları ( natoya ait çoğu tgelekom hatları ) fahiş fiyata satip bir türlü özelleştirilemeyen telekom herhalde çöker
Mingitau
09/05/2003, 16:24
Bakıyorumda bir durum gözümüzden kaçıyor her ISP ya da Telekom şirketi Telsim değil. Bazı şeylere her ülkede karşı çıkılır mesela Deutsche Telekom un ABD telekom piyasasında güçlenmeye başlaması gibi....
Zerzevat Adam
09/05/2003, 16:26
Yok ya bakın bu mesajım yine bir uzun meseleyi ortaya çıkarıyor:
BT'ciler dışında yine bt gibi bir işle yani öğrenme-öğretme(düzeyli, saygılı, arkadaşça ve isminizin verilmesinden telefonunuzun verilmesinden çekinilmeyen bir yer gibi) ortamlar dışında İNTERNET'İ İYİ AMAÇLAR İÇİN % KAÇ KULLANIYOR????
söyliyeyim:(en çok tan en aza)
chat
multiplayer oyun(internetsiz bilgisayarları ki bilgisayar diyemeyeceğim sayarsak 1. sırada)
Oyun (okey, tavla, briç)
adult içerikli siteler surf
mp3 siteleri surf
değişik hobilerde konularda siteler
BT
maalesef benim gördüğüm izlenimim budur
:uff: :uff:
acaba sizce asıl önemli olan BT'cilerin verdiği para mı? Yoksa boşa giden ülkemin parasımı?
cevap belli zaten ayrıca şu var EVE EKMEK ALAMIYORUM DİYEN ADAMIN ELİNDE SİGARA ----------KİMSE SİNİRDEN,ÜZÜNTÜDEN,YOKLUKTAN SİGARA İÇMEZ----------ACİZ, KENDİNE GÜVENEMEYEN ADAMIN KAÇIŞ YOLUDUR BU--------------BUNU MAALESEF GENÇLİĞİME Kİ BENDE GENCİM HATTA ÇOCUK EROİN, MARİJUANA, KOKAİN GİBİ PİS İLLETLERE BULAŞTIRIYORLAR....
SORUYORUM ASIL PARANIN GİTTİĞİ YER NERESİ YUKARDA KENDİMİZ SEÇİP KENDİMİZİN ENAYİ GİBİ BAŞIMIZA HIRSIZI KOYDUĞUMUZ ZAMAN GİDEN PARAMI YOKSA 70 MİLYONUN BOŞA TÜKETTİĞİ DAHA ÖNEMLİSİ BU İNSAN GÜCÜNÜ BOŞA KULLANMAK....
APARTMANIMDA FABRİKATÖR OLUP SONRADAN GÖRMELER DOLU İNANIN 1 MİLYON LİRANIN HESABINI YAPIYORLAR YAPICAKLAR TABİ FAKAT ZORUNLU VERİLMESİ GEREKEN VE SENİN SORUMLULUĞUNSA DÜŞÜNMEDEN VERMEK ZORUNDASIN Kİ, OĞULLARI KIZLARI SİGARA İÇİYORLAR İÇKİ İÇİYORLAR......
ACABA BUNLARIN ARKADAŞ ÇEVRESİ KÖTÜ MÜ?
BENCE EVET KENAR MAHALLEDE GÖRÜYORUM SOKAK SANATI YAPAN MİLYONLARCA VATANDAŞIM VARKEN ALTINDAKİ PANTOLONUN MARKASIYLA ARKADAŞ ARAYAN KİŞİLER OLDUĞU İÇİN KÖTÜ....
Not:içimden geldi konuyu taştım ama başlangıçla çok ilgili.... isterseniz bir tane başlık açarız eğer gerçekten gerekiyorsa ve lütfen tüm forum sakinlerinden ricam yazıları paragraflara dökün inanın kelimelerin cümlelerin anlaşılması bulunması ve okunması oranı artıyor....
Orjinal mesajı gönderen unhappyboy
asa peki kablo vb alternatifler varken neden dial up a bu kadar ödüyorsun?
Cunku mazo$istim!
Desem pek inandirici olmaz herhalde :) Gozlerden irak ya$amanin bir dezavantaji bu. Gozlerden irakken teknolojinin bazi nimetlerinden faydalanamiyabiliyorsun.
unhappyboy
12/05/2003, 04:05
desene seninle aynı dertten muzdaripiz. (her ne demekse)
Bende belgrat ormanlarına bir taş atımlık mesafede yaşayan biri olarak seni gayet iyi anlıyorum. Ama üzgünüm dostum yalnız kalacaksın ben yakında bostancı ya taşınacağım :)
evden artik baglanamiyorum okuldan da 2Mbit(kampus ici) hatiri sayilir bir baglantimiz var aksamlari sakin oldugunda 200k~yi asiyor rahat:)
bir sene surundukten sonra bu hatti hakettigimizi dusunuyorum
:)
eve pek gidesim gelmiyor bu yuzden
Mingitau
12/05/2003, 10:00
Daha sen neler görecen neler....
Allah diğer yerleşkenin interneti düzeltilmeden bizim bölüme oraya gitmek nasip etmesin... :)
Ne ttnet, ne kablonet nede dialup,
itü'nün kocamana bi uydusu var ki görmeyin :D
Bizim şirket internet açısından çok güzel biryer seçmiş valla :)
İtü kampüsü her yönden çok iyi.. Bi ara 100mb dosyayı 3 dakikada indirdiğimi hatırlıyorum, bazende bağlantı hızı, 2mb oluyor. Söylemesi ayıptırda :p
Kusura bakmayın arkadaşlar yaranızı deştim heralde galiba sanırsam :D
Orjinal mesajı gönderen unhappyboy
desene seninle aynı dertten muzdaripiz. (her ne demekse)
Bende belgrat ormanlarına bir taş atımlık mesafede yaşayan biri olarak seni gayet iyi anlıyorum. Ama üzgünüm dostum yalnız kalacaksın ben yakında bostancı ya taşınacağım :)
Onemli degil, ben ayni yerde kalacagim, ama araya birilerini soku$turuverdim, yakinda sanirim cogunuzdan daha hizli bir baglantim olacak :D
Mingitau
12/05/2003, 12:47
İnşallah bizde yapacaz bitane öyle.. :D
unhappyboy
14/05/2003, 04:16
neyle bağlanacaksın ve araya birilerini mi sokmak gerekiyor ille o bağlantı çeşidi için :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.