Tam Sürümünü Görmek İçin : Shoutcast ne kadar harcıyor
delicocuk
19/11/2006, 20:00
Arkadaşlar diyelim ki ben radyo yayını yapacağım.
Ve 6 gb kotalı adsl aldım..Peki arkadaşlar;
Sizce 1 ay tamamen açık olsa radyo bu 6 gb lık kota dolar mı bunu hesaplamanın bir yolu var mı 1 ay boyunca kullansam kaç gb kotam gider
saygılarımla
64Kbps yayin yaptigini ve her an bir kisinin radyonu dinledigini dusunursek;
( ( ( (64/8) * 60 * 60 * 24 * 30 ) / 1024 ) / 1024 ) GB trafik harcarsin. Ama upload kotaya dahil degil. Haliyle hesap yapmana gerek yok.
Hatirlatma : 64Kbps de ki b Bayt degil bit demektir. Eger KBps yazsaydik, Bayt olacakti. Kucuk b biti buyuk B her zaman icin baytı ifade eder. Ek olarak bir bayt 8 bittir. Yani 64Kbps demek, 64 KiloBitPerSecond demektir çoğu yerde ve çoğu zaman sanıldığı gibi 64KiloBaytPerSecond değildir. Haliyle 64Kbps'lik bağlantı saniyede 64/8 den 8KB anlamına gelir. Yani 256Kbps uploadu olan bir hatla 3 tane 64Kbps ya da 6 tane 32Kbps'lik radyo dinleyicisine ulaşabilirsiniz. ( Bir tanesini size saklıyoruz, eger radyonuz kesilmeden dinlenilsin istiyorsanız NetLimiter ve benzeri programlarla uploadunuzu diger programlar icin maksimum 6KB olarak ayarlayabilirsiniz)
yesilvadi
19/11/2006, 20:52
bildiğim kadarıyla 6gb kotalı hattın upload hızı 64 kb değil. 256nınki 64, 512 ve 1024 için 128 diye biliyorum.
her neyse. şimdi 1024 mbps adsl demek upload/download için hep 1024 mbps hızını kullanmak demek değildir. adsl ev kullanıcıları için düşünülmüştür ve ev kullanıcsının en çok ihtiyacı olduğu için mümkün mertebe download hızı yüksek tutulmuştur. (ayrıca upload işlemleri için tt hiçbir ücret talep etmiyor.) sunucuya yönelik işlemler yapmak adsl hattına uygun düşmez. yani türkçesi bırak radyo yayını giib ağır medya içeriğinin sunulması basit web sayfası yayını için bile adsl hat iyi bir çözüm değildir (BENCE) sonuçta hiç kimse bir müzik dinlemek için amatör bir çabanın desteklenmesi mantığıyla bilgisayar başında uzun süre beklemez.
yani bu iş bununla olmaz.
bildiğim kadarıyla 6gb kotalı hattın upload hızı 64 kb değil. 256nınki 64, 512 ve 1024 için 128 diye biliyorum.
Yukarida hesap yaptigim 64Kbps radyo yayinin bitrate'i, hat genisligi degil; yanlis anlama olmasin.
yesilvadi
19/11/2006, 21:54
Yukarida hesap yaptigim 64Kbps radyo yayinin bitrate'i, hat genisligi degil; yanlis anlama olmasin.
tamam olmasın :utangac: . ben herşeyden önce hattın nasıl ve ne kadar veri taşıyabileceği üzerine düşünmüştüm
delicocuk
19/11/2006, 23:21
arkadaşlar ben onu demek istemedim yani radyo hosting aldım ancak diyelimki yayın yapacağım ama yayın yaptığım sistem radyo hosta gidecek dinlemek isteyenler ordan dinleyecek ama benim sorunum şu yani yayını ben 1024 sınırlı 6 gb kotalı alsam dj yayını yapsam bu kotayı 32kbps ile yayın yapsam yani server ben olmayacağım host olacak sadece ben müzik yayını yapacağım bu şekilde düşünerek cvp yazarsanız diğer cvp veren arkadaşlara da tşkler ayrıca
Sen sunucuya sadece veri gönderiyorsun son dediğinde. Upload kotaya dahil değil, kuralımız gene geçerli.
delicocuk
20/11/2006, 01:06
yani ben hangi kota olursa olsun sıkıntı olmaz diyorsunuz ben eğer hostinge yollarsam radyo yayınını tşkler
Nereye yolladığın önemli değil.
Yollaman kotayı etkilemiyor birilerinin sana yollaması kotanı yer.
Uploadda sınır yok Downloadda sınır var.
hakanaksan
20/11/2006, 04:01
256Kbps bir baglantıyla bile cok rahatlıkla "DJ" olarak yayın gonderebilirsin.
Denildigi gibi upload kotayı etkilemiyor.Yayında sunucudan oldugundan baglantı hızınında (cok dusuk olmadıgı takdirde) bir önemi yok.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.