PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kurulum yapılmıyor =(

CaddeClub
19/11/2006, 17:02
Merhabalar hemen konuya girmek istiyorum ben daha onceden kurulmuş ve çalışmakta olan bir bir sisteme tekrar sıfırdan kurulum gerçekleştirmek istiyoruma ama işte bu zamandan sonra problemle karşılaşıyorum. Nasıl bir problem şöyle ben bios dan gerekli ayarları yapıp cd-rom a boot veriyorum ve "winxp" cd'sini cd-rom yerleştiriyorum ve kuruluma başlıyorum bootda okuduğu cd 'yi kuruluma başlamak için bir tuşa basınız diyor ve ekran oyle bir saniye geçtikten sonra siyah bir şekilde kalıyor. Sorun tamamen bundan ibarettir. Ben tam olarak anlıyamadım açıkca ilk defa karşılaşıyorum o yüzden sizlerle paylaşarak sonu çözmek hemde aynı sorunu ileride yaşıcak arkadaşlar için bilgi amaçlı sizden bu konuda yardımlarınızı bekliyor olucam şimdiden herkeze çok teşekkürler.

İyi Çalışmalar

turker
19/11/2006, 17:33
cd bozuktur.

CaddeClub
19/11/2006, 17:36
@turker, dediğini düşündüm ve bu cd le 10 makina kurdum ama hiç bir sorun yotu dedim belki ondan dolayı olmuştur dedim o yuzden değiştim sorun hala devam ediyordu bende dedim cd değilse belki cd-rom olabilir dedim onuda değiştim ama sorun devam ediyor :(

CaddeClub
19/11/2006, 17:42
Ben yaptıklarımıda iletim isterseniz ona göre arayış içerisine girelim =) ben cd-rom konusundan veya cd konusunun harıcınde yaptıklarım şöyle

1. Ram değiştirmek
2. İşlemçiyi değiştirdim
3. CD-rom
4. CD
5. HDD ve CD-rom a bağlı IDE kabloları

ekran kartını değiştiremedim o/b ses kartıda aynı şekilde tek bir yapmadığım HDD değiştirmedim acaba HDD olma oranı % kaçtır? Yada sorun bunların dışında bir yerdemi? HDD değiştirememin nedenide elimde başka HDD olmadığı için =)

Bilginize...

Sahin
19/11/2006, 18:19
Elimde buna benzer bir disk hala var imkansız kurulum yapılmıyor. 160 GB'lik HDD yedek olarak kullanılıyor. Yüzlerce defa denedim orjinal XP ile bile bu diske kurulum yapamadım. Halada çözemedim inşallah sen çözersin.

CaddeClub
19/11/2006, 18:19
Arkadaşlar tek değiştirmediğim ve sizlerede dediğim HDD şimdi birtane bularak değiştirdim ve sonuc olarak problem çözüldü ama gerçekten herkeze okudukları ve cevapladıkları için vakit ayırdıkları için çok çok teşekkürler ediyorum.

İyi Çalışmalar...

CaddeClub
19/11/2006, 18:25
Dediğim ve şu anda arızalı olan HDD "win xp" kurmaya başladım nasıl diye sorucak olursanız sanırım @Sahin arkadas sorucaktır =) HDD scandisk le tarattım ve bozuk kesimleri buldum sadece 1 tane buna kadar olan ve birazda bundan ileri düzeyde olan kısmı fdisk 'ledim (2GB) kadar bir kısmı bölümledim ve şu anda o kısma atama yapmadan "winxp" kurulumunu gerçekleştirmeye başladım ve şu anda kurulum yapılıyor ve son 15dak. kaldı ve istediğim bölümü atladığı için kurulumu gerçekleştireceğinden eminim. Benim uyguladığım taktığı uygulayarak bence sonuca ulaşabilecek arkadaş çok gibi düşünüyorum. Denemeye değer =) ben sorunu çözdüm ama tekrar teşekkürler.

İyi Çalışmalar

onur_21
30/12/2006, 12:42
ya cd bozuk yada bilisayarın'ın cd rom u bozuluyo olmalı...

Sahin
30/12/2006, 13:11
Teşekkürler CaddeClub ama ben o HDD'i gözden çıkardım valla.