mrcplus
16/11/2006, 14:19
Öğrenme amaçlı godaddy den VDS paketi aldım. Yanlız dns ,active directory vs kurmak için kurulum cd si gerekiyor. Ancak buna erişim imkanı yok. Yardım istedim kendilerinden(olmayan ingilizceyle) ancak bana plesk paketini almamı yada kurmamı söylediler(Onun sayesinde basitçe işlemleri yapabilirmişim). İlk başta indirip kurdum(alırken seçeneklerde vardı ama fazladan para ödemek istemedim her ay) lisans yoktu tek alan adı ile gayet iyi gidiyordu ama Plesk lede ne kadar öğrenebilirim sunucu yönetmeyi ..? O bu tür işleri kolaylaştırmak için hazırlanmış bir sistem bildiğim kadarı ile.
VDS de kurulum için cd ye nasıl erişebilirim ? Ya da öyle bir özellik yok mu genel de bu tür sistemlerde ? Godaddy de illa Go Daddy's DNS Manager ımı kullanmak gerekiyor ?
2 günden beri uğraşıyorum. Aslında sistem iyi ancak tek sorun şu kurulum meselesi :) Bana bir yol gösterebilirmisiniz dns konusuyla ilgili. Eğer Microsoft DNS haricinde öğrenmeye başlayan birisi için önerebileceğiniz kolay kullanımlı bir dns server var mı ? Ayrıca önerebileceğiniz bir başka firma var mı ? 1 aylık ödeme yapmıştım. Genelde böyle değil godaddy nin işleyişi böyle ise değiştirebilirim firmayı.
VDS de kurulum için cd ye nasıl erişebilirim ? Ya da öyle bir özellik yok mu genel de bu tür sistemlerde ? Godaddy de illa Go Daddy's DNS Manager ımı kullanmak gerekiyor ?
2 günden beri uğraşıyorum. Aslında sistem iyi ancak tek sorun şu kurulum meselesi :) Bana bir yol gösterebilirmisiniz dns konusuyla ilgili. Eğer Microsoft DNS haricinde öğrenmeye başlayan birisi için önerebileceğiniz kolay kullanımlı bir dns server var mı ? Ayrıca önerebileceğiniz bir başka firma var mı ? 1 aylık ödeme yapmıştım. Genelde böyle değil godaddy nin işleyişi böyle ise değiştirebilirim firmayı.