PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows ürün anahtarı (serial) değiştirmek

MEHMET
11/11/2006, 09:16
İnsanın başına gelmeyene kadar bazı şeyleri öğrenemez. Bunların biri de yaklaşık 40 bilgisayardan oluşan bir ağdaki tüm iletim sistemlerini aynı işletim ürün anahtarı(seriali) olmasıyla başıma gelmiş oldu.
Ağdaki tüm bilgisayarların orjinal ürün anahtaı (seriali) olmasına rağmen sadece 2-3 tane ürün anahtarı ile kurulmuş. Sanırım Klonlama yolu (norton ghost) ile kurulum yapmaktan kaynaklanıyordu.

Özet: Bilgisayardaki işletim sistemine ait ürün anahtarının bilgisayara ait işletim sistemine ait olmaması.

Amaç:Bilgisayarın ürün anahtarını(serialini) orjinali ile değiştirip yeni ürün anahtarına göre etkinleştirmek.

Çözüm:
1. adım Öncelik bilgisayarımızdan BAŞLAT tan ÇALIŞTIR... tıklıyoruz. (kısa yol : WİN Tuşu + R tuşu)
2.adım Regedir diyip TAMAM klikleyerek Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisini açıyoruz.
3.adım Soldaki pencereden adım adım
HKEY_LOCAL_MACHINE_\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\WPAEvents
dizinine kadar ilerliyoruz. soldaki satırlarsa "OOBETimer" satırı üzerinde sağ tıklayarak değiştir diyoruz. Açılan pencerede en az 1 karakter olmak şartı ile (isterseniz hepsini) değiştirin.
Bu adım ile sistemde etkinleştirilmiş olan işletim sistemimizi etkin olmaktan çıkarmış oluyoruz. Yani İşletim sistemizi etkinleştirmemiz gerekiyor.
4.adım etkinleştirme için Çalıştır komutunu tekrar çalıştırıyoruz.(1.adım)
5.adım Çalıştır satırına
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
yazarak TAMAM tuşunu klikliyoruz.
6. adım Etkinleştirme penceresi gelecektir. Burada internetten ekinleştirmeyi seçerek ilerliyoruz. Sistemdeki ürün anahtarı (serial) orjinal olmadığı için sizde yeni ürün anahtarı (seriali) isteyecektir.
Sonuç olarak bilgisayara ait orjinal ürün anahtarını girebilirsiniz.
Dip not:
Bilgisayarınızın ürün anahtarını (serial) nasıl öğrenebiliriz diyorsanız daha önce forumumuz da geçe konulara bakabilirsiniz. MESELA (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=34372)bunun gibi...
Windows XP Profesional SP2 ve Windows XP Media Center Edition SP2 üzerinde sorunsuz uyguladım.
Ben regedit yedeğini almadım ama siz alın. :)

AhmetBSD
13/11/2006, 02:32
islemi yapan bir tool

qb18
14/11/2006, 11:20
vay be!! en sonunda valla!! kac tane toppic actım su olay icin en sonunda beklediğim cevap geldi...tesekkurler mehmet kurtardın beni butun pc'lere format cekmekten :) iyi calısmalar...