PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Visual Studio 2005 te kod yazarken?

ntxsoft
10/11/2006, 21:38
Uzun süre delphi de programlama yaptım. Şimdi C öğreniyorum ve visual studio 2005 kullanıyorum. Fakat delphideki kolaylığı Visual Studio da bulamadım. Biraz zorlaştırmışlar olayı. Neyse asıl sormak istediğim delphide ctrl+space bastık mı olası kodları listeliyordu. Yani google'in suggestion olayı gibi. Aynı özellik Visual Studioda da var mı? Ayrıca ne gibi kısayol tuşları VS de işlerimizi kolaylaştırır?

mkarabulut
11/11/2006, 09:55
Benim en çok kullandıklarım:

Otomatik tamamlama : Ctrl + Space
Parametre hatırlatma : Ctrl + Shift + Space
Tüm dosyalar da bulmak için : Ctrl + Shift + f

Tasarım ekranında bir bileşenin özelliğini aktif yapmak için : F4

Debug ile çalıştırmak için : F5
Debug olmadan çalıştırmak için : Ctrl + F5

Bir de Ctrl + Z var, geri almak için :)

Bunun dışında kod yazarken sağ tuş menüsünde "Go to definition", "Find all references", "Refactoring" gibi değerli işlevler var, bunların kısa yollarını da oradan görebilirsin.

ntxsoft
11/11/2006, 19:46
teşekkür ederim bu tuşlar işlerimi baya kolaylaştıracak.

cm
20/11/2006, 12:16
Arkadaşlar ben de visual studio 2005 kurdum c++ ile bir şey ler yapmak istiyorum fakat en basit bir şeyi bile yapamadım doğru düzgün anlatım bulamadım nette bir kaç örnek denedim çalışmadı.

mesela cout diye bir şey var yazdırırken kullanılıyor ama bende böyle bir şey yok diyor sanırım kütüphane eksikliğinden dolayı bunu yapıyor peki bu kütüphaneleri nereden indirip nereye yükleyeceğiz.Koyduğumuz bir textbox ın değerini nasıl okutacağım yani en basit olayları bile yapamadım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

acehreli
21/11/2006, 21:40
cm, su programi bir dene:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
cout << "Merhaba\n";
}

Eger calisirsa "ad alanlari" (namespace) konusunu atladigin icin olabilir.

Ali

darkshadow
22/11/2006, 06:11
Size normalde para ile satılan ama internetten ücretsiz indirilmesine izin verilen şu kitabı önerebilirim :

http://rapidshare.com/files/4211353/Visual_Studio_.NET_Tips_and_Tricks__2004_.pdf.html

Biraz İngilizce biliyorsanız çok yardımcı olacaktır. Bütün kısayolları çok güzel açıklamış ve Visual Studio'yu verimli kullanmak için güzel ipuçları verilmiş. Okumanı tavsiye ederim.

ridik
27/03/2007, 10:16
Çok teşekkür

EyeOfBlood
03/04/2007, 22:46
Arkadaşlar Visual Studio 2003 - 2005 in en verimli kullanıldığı dil C# ile 2005 sürümünde olan Web Developer. C# ta oto tanımla hızlı kullanma vb herşeyi çok rahat yapıyor.

kısa yol olarak bide ben bunu söyliyim bir koşul yada döngü kullanmak istiyorsanız ilk önce kodu yazın mesela if yazın tab tuşuna iki kere basın oto matik tamamlıyor. mesela for döngüsünü for yazın tab a iki kere basın oto tamalasın. Visual studio da daha geniş alanda çalışmak için CTRL+SHIFT+ENTER a bastığınızda tam ekran oluyor.