Tam Sürümünü Görmek İçin : Freehand ve table
Bir konuyu çok merak ediyorum. Indesign da tablo (table) oluşturmak için, kendine has bir menüsü var. peki freehand de tablo nasıl yaparız. örneğin 4satır, 3 sutün bit tablo. Ben kendi help dosyasında "table" diye arama yaptım bulamadım birşey :sus:
teşekkürler
Buldum galiba, text box strok dan yapılıyor sanırım. ama doğru yol mu bilmiyorum satırlar ve sutünların ebatı farklı olursa neyapacağız
tarzan45
09/11/2006, 09:19
Benim bildiğim kadarıyla Freehand' de bu işi İn design gibi halledebilen bir araç yok. Yani birer kutu yapıp yazıları içine hizalıyoruz efendi efendi. Yani en azından bu güne kadar ben öyle yaptım... :)
evet tablo yapma gibi bir özelliği yokmuş. adamın biri bana "indesign bilmeniz dez avantajdır, freehand bilmeniz gerekiyor" diye freehande bakmıştım. ama bazen sıyırma noktasına geliyorum! indesign ile okadar kolay yapılabilen işler neden ısrarla freehand de yapılıyor!!!
tarzan45
09/11/2006, 12:56
İn design' ın masa üstü yayıncılık noktasında freehand' den iyi bir program olduğunu ben de kabul ediyorum (zaten adı bile dahil olmak üzere masaüstü yaıncılık için tasarlanmış bir program) ama piyasada yerleşmiş bazı alışkanlıklar var işte. Zamanla freehand kullanıcıları illustrator ve in design'a geçmek zorunda kalacaklar. Keşke corel draw ve freehandle o kadar zaman harcamasaymışım diyorum zaman zaman. İllustrator ve İn design öğrenmek daha isabet olacakmış ilk başlarken...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.