Tam Sürümünü Görmek İçin : Yönetimsel Araçlar ile Formatsız Disk Bölümü Oluşturma?
kamilozcan__
08/11/2006, 16:25
Ek bir program kullanmadan (Partition Magic gibi) Yönetimsel Araçlar içerisindeki Bilgisayar Yönetimi ile nasıl Format atmadan yeni bir bölüm oluşturulabilir Hardiske. İşletim sistemi XP Pro. Veri kaybı yaşanmadan.
Örn :
ilk durum
HDD : 250 GB
C: 150 GB
D: 100 GB
Sonraki durum :
C: 100 GB
D: 100 GB
E: 50 GB
bildiğim kadarıyla mümkün değil.
disk boşsa, disk yönetmini biraz kurcalamak belki çözüme yaklaştırabilir, bu fonksiyon olmayabilir diyebiliriz ama olmaması içinde bir sebep yok
düzeltme yapayım, veri kaybı olmadan mümkün değil.
kamilozcan__
09/11/2006, 08:36
@Turker
düzeltme yapayım, veri kaybı olmadan mümkün değil.
Disk birleştirici yardımı ile dağınık verileri bir araya toplayıp, sonuçta 150 GB dolu olan kısmını 20 GB gibi düşünürsek ve arta kalan alandan 50 GB yeni bölüme ayırsak veri kaybı olmadan Partition Magic bu işi gördüğünü biliyorum, ancak Disk Yönetimi bölümünden de bunun yapıldığını duymuştum, aslında XP Pro. bunun yapıla bilmesi gerekmiyor mu ?
partition magic yapabiliyor o konuda hemfikiriz, ancak diğer yöntemle yanlış hatıalmıyorsam hdd ham(henüz formatlanmamış) durumduyken bölümleme yapılabiliyor. Yani bölümlemez demiyorum, bölümlemesi için o bölümü silip, bölümlemeye başlaman gerekiyor.
Yönetimsel araçlardan işletim sisteminin olduğu parçaya mudahale edemiyoruz. Yani ister kayıplı olsun ister kayıpsız işletim sisteminin olduğu bölümü bölemiyoruz.
Ayrıca partition magici kullanmadan önce disk birleştirmenize gerek yok. partition magic kendisi yapıyor zaten.
AhmetBSD
13/11/2006, 02:23
%systemroot%\system32\diskpart.exe isinizi gorebilir mi ?
@Turker
Disk birleştirici yardımı ile dağınık verileri bir araya toplayıp, sonuçta 150 GB dolu olan kısmını 20 GB gibi düşünürsek ve arta kalan alandan 50 GB yeni bölüme ayırsak veri kaybı olmadan Partition Magic bu işi gördüğünü biliyorum, ancak Disk Yönetimi bölümünden de bunun yapıldığını duymuştum, aslında XP Pro. bunun yapıla bilmesi gerekmiyor mu ?
Diski bir kısmı dolu kap gibi düşünüp boş tarafından yarım kilo diğer tarafa al diyemeyiz. PM'nin yaptığını özetlersek kesinlikle bu değildir.
Diskpart doğru sonuç olabilir;
https://thesource.ofallevil.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/tr/library/ServerHelp/4f5cdfda-e6a6-42e6-af89-a75f8ec7e6f9.mspx?mfr=true
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.