Tam Sürümünü Görmek İçin : Virus kimi ama degil kimi de böyle garip bişe
Son bir haftadır network umdaki 3-4 makinede çalışmaya başladıktan ilk 10-15 dakika sonra kitlenmeler gerçekleşmeye başladı. Klasik çözüm restart ile anlık olarak durumu kurtarabilsekte problemin kaynağını henuz bulabilmiş değilim. Bilgisayarlarda win98 se kurulu ve son update norton anti-virus ile de korunduğunu sanıyorum. Yani Dr. Norton'a göre bir problem yok gibi görünüyor. Bence yanılıyor çünkü hotmailin mcafee si bu gün upload edilmek istenen bir jpg dosyasında virus olduğunu ve haliyle upload edemeyeceğini bildirdi. Virusun şahsiyeti hakkında bilgi vermeme bencilliğindede bulundu ama yinede saolsun nortondan daha aklı başında bir arkadaşımızmış.
Neyse daha önce açtığım topicler gibi cevapsız kalmaması ümidiyle hoşcakalın..
omerosmanoglu
05/05/2003, 15:59
Merhaba,
Hotmail arada sırada yanlış uyarılar veriyor, Yahoo'ya upload ettikten sonra hotmal'ine sözde virüslü dosyayı gönder bir şey olmadığını göreceksin.
OpenServ diye bir virüs var açık port bulunca dalıyor bilgisayarın paylaşıma açık olmasına gerek yok, Virüs giriyor ve sürekli port taraması yaptığı için ağ yavaşlıyor Norton'u bozmuş olabilir.
AntiTrojan programları ile bir kontrol edin Cleaner AdAware gibi AdAware kontrol et dememin sebebi bazı programlar SpyWare vs.türü network içerisinde tarama yaptığı için ağı yavaşlatıyor.
Bu arada açık port olmasın makinalarda Uzaktan Yönetim yazılımlarının Client taraflı programlarını kurduysan makinalardan kaldırıp dediğim işlemleri yapın.
Orjinal mesajı gönderen Cario
...problemin kaynağını henuz bulabilmiş değilim.
Sorunun ozu buydu, cevabini da a$agida sen vermi$sin;
...Bilgisayarlarda win98 se kurulu
:)
http://www.olympos.org/article/articleview/49/1/8/
adresin W32/Perrun olarak adlandirilan ilk JPG virusu hakkinda Turkce bilgi mevcut.
Anti-virus cozumunun yanli$ alarm vermi$ olma olasiligi da her zaman gozonunde bulundurulmalidir.
Yine de ayni semptomlar 3-4 makinada birden ayni zamanda gozukuyorsa, rastlantilara inanmayan bendeniz bir retro virusten ya da ag ayarlarinizdaki bir hatadan $uphelenebilirim.
:cool:
Yardımlar için teşekkürler.
Hotmail mcafee ile denetliyor diye bilgisayarlara mcaffeenin web sitesinden online bir tarama yaptırdım. Hiç bir şey bulamadı. Sanırım hotmail yanıldı.
Diğer 3-4 makinedeki kilitlenme problemine gelince havaların ani ısınmasına bağlı olarak kasa içinde birikmiş tozunda etkisiyle makinelerin fazla ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Temizlik zamanı
:uff:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.