LiFePC
01/11/2006, 01:18
slm arkadaslar,
c++ a yeni basliyorum ve bir iki ödevim var ama nasil yazacagimi tam bilemedim...Bu asagidaki programlar gibi örnek kodlarin bulundugu bir site biliyor musunuz ya da bu ödevlerde yardimci olabilir misiniz?
1)consola girilen üc sayiyi büyükten kücüge nasil dizerim(herhangi bir belirli algorithma olmicak bubblesort,insertionsort...)
2)verilen bir sayinin her basamagindaki rakamlarin isimleri yazilacak
örnegin 728 dediginde yedi-iki-sekiz diye bir cikti verecek
3)verilen bir virgüllü sayinin da acilimihi aynen yukardaki gibi yapmasi
örnegin 7.28 yazdigimda yedi-virgul-iki-sekiz diye cikti vermesini istiyorum...
4)örnek vererek aciklicam mesela ekrana 53278 verildi ..Program bunu soldan itibaren kontorl ediyor..
8, 7 den büyük sorun yok 7,2 den fakat 2, ücten büyük degil bu yüzden cikti 3 olarak vermeli yani soldan baslayip büyükten kücügemi diye kontrol ediyor diziyi bozani yaziyor ekrana...
5)bir de bir sayinin obebi ve okekini hesaplama?
Simdiden tesekkürler..
c++ a yeni basliyorum ve bir iki ödevim var ama nasil yazacagimi tam bilemedim...Bu asagidaki programlar gibi örnek kodlarin bulundugu bir site biliyor musunuz ya da bu ödevlerde yardimci olabilir misiniz?
1)consola girilen üc sayiyi büyükten kücüge nasil dizerim(herhangi bir belirli algorithma olmicak bubblesort,insertionsort...)
2)verilen bir sayinin her basamagindaki rakamlarin isimleri yazilacak
örnegin 728 dediginde yedi-iki-sekiz diye bir cikti verecek
3)verilen bir virgüllü sayinin da acilimihi aynen yukardaki gibi yapmasi
örnegin 7.28 yazdigimda yedi-virgul-iki-sekiz diye cikti vermesini istiyorum...
4)örnek vererek aciklicam mesela ekrana 53278 verildi ..Program bunu soldan itibaren kontorl ediyor..
8, 7 den büyük sorun yok 7,2 den fakat 2, ücten büyük degil bu yüzden cikti 3 olarak vermeli yani soldan baslayip büyükten kücügemi diye kontrol ediyor diziyi bozani yaziyor ekrana...
5)bir de bir sayinin obebi ve okekini hesaplama?
Simdiden tesekkürler..