PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : meb'in chat yasağı?

javaaa
27/10/2006, 09:36
arkadaşlar herhalde haberiniz vardır meb de okuldan chat yapmayı engellemek için güvenlik tedbirleri alındı. bu engelleri nasıl aşıp mirc bağlantısı sağlarım bilgisi olan var mı?
bu arada ben öğrenci değilim öğretmenim. şimdiden teşekkürler...

xXx
27/10/2006, 10:04
http://www.google.com/search?client=opera&rls=tr&q=web+irc&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

C-Nem
27/10/2006, 11:14
yasak sadece iplerle sağlanıyor.
proxy ile girilir.giriliyor.girdim. :D

xXx
27/10/2006, 11:20
ben olsam tum okulların server dıyebılecegım pclerıne radmin yuklerdim :D

kamilozcan__
27/10/2006, 13:09
Gerekli bir yasak +1
bu engelleri nasıl aşıp mirc bağlantısı sağlarım bilgisi olan var mı?

Okumaya mı gidiliyor chat yapmayamı ?
Okullardaki internet araştırma yapılması için konulmuş.

akifemre
27/10/2006, 14:32
Web üzerinden de irc'ye girişler yasaklı olsa gerek. En son denediğimde girememiştim.

kurtcuk
27/10/2006, 14:41
Kurallar çiğnenmek içindir mantığından çıkalım :) yararlı birşeyler yapalım.

Yns
27/10/2006, 14:53
CGI-IRC ustunden girebilirsiniz.

Shapka
27/10/2006, 15:19
şirkette irc msn icq ve mail veren sunucularin (hotmail, yahoo vs..) ip leri blocklu. :( irc icin cgi-irc kullanilabilir. fakat digerleri icin birsey soylemek zor.

Mingitau
27/10/2006, 15:36
Gerekli bir yasak +1

Okumaya mı gidiliyor chat yapmayamı ?
Okullardaki internet araştırma yapılması için konulmuş.

Araştırma yapmanın kurallarıda varmış, mesela sabah 8 akşam 5 harici araştırma yapılmaz peh...
Araştırma dediğin elsevier de yapılır gene bir peh...
Araştırma dediğin chat de olmaz....

Hemen akla gelen bir soru : IRC harici nereden ham işlenecek veriyi kolayca bulabilirsiniz? Cevap : Biraz zor.

İkinci soru : İnsanların tanışmaya yönelik fiziki özelliklerden ayrık yaklaşımlarını IRC haricinde kolayca ölçebilir miyiz? Cevap : Biraz zor.

Kısaca ona buna kılıf uydurma manığından vazgeçersek, limitleme nedenlerimizin aslında sacma olduğunu goruruz, zira yararı aha fazladır.

C-Nem
27/10/2006, 15:54
IRC denince chat akla gelir :]
Faydalı serverlarda var [FreeNode gibi]

karavanabatu
27/10/2006, 16:33
Lisedeki öğrencilerin yüzde kaçı sizce IRC'yi bilgi bulmak, paylaşmak için kullanır? Bence çok doğru bir uygulama.

Yns
27/10/2006, 16:43
Okullarda chat yapılmasının nesinin yanlış olduğunu anlayamadım.

Coupling dizisini izleyenler bilirler, "Internet, is not a research tool" :hey:

Mingitau
27/10/2006, 17:05
Lisedeki öğrencilerin yüzde kaçı sizce IRC'yi bilgi bulmak, paylaşmak için kullanır? Bence çok doğru bir uygulama.

Eğitimin ilk ve orta aşamasında araştırma yapıp bişier yapması beklenmez kişiden, beklenen araştırma yollarını öğrenmesidir.

perlci
27/10/2006, 18:51
MSN de yasaklansa iyi olur,isteyen gidip kafede yada evde girebilir.

peacefire
27/10/2006, 20:31
bence doğru bir karar alınmış eğer serbest olsa kimsenin irc'i araştırma yapmak için kullanacağına inanmıyorum diğer araştırma yollarını ilkönce bi öğrensin isterse forumlara sorarakta istediği bilgiye ulaşabilir. irc kadar hızlı olmayabilir tabi...
istedikten sonra buda çözülür eğer çok öğrenmek istiyorsa ilkönce bu engeli nasıl aşacağını öğrenir daha sonra irc'den istediği bilgiye ulaşabilir.

hmustak
27/10/2006, 21:00
bu yasağı destekliyorum.
Eminim öğrenciler bunu araştırdıkları kadar kendi ders konularını araştırmamışlardır. Dolaylı da olsa öğrencileri bilgisayar konusunda birşeyler araştırıp, başarabilmeye çalışmalarını sağlıyor.

Buna çin & iran, türkiyede ki eğtim bütçesinden fazla kaynak ayırıyor ve başaramıyor

netkid
29/10/2006, 02:53
Bence de iyi bir karar.

HunTürk
29/10/2006, 11:08
Doğru bir karar. Öğrencinin işi ne. Otursun ders çalışsın. Ama engelleyemzler o ayrı bir olay. Belki ekstra firewall koyarlarsa olabilir.

AhmetBSD
31/10/2006, 01:06
sorunun cözümü var daha dogrusu sorun cözüldü de gelecek olan cevap forum kurallarina aykiri...

Ansugo
31/10/2006, 01:31
Yasakcilar sizi.

Olayin engellemek degil yol gostermek oldugunu ne zaman anlayacagiz.

Bir turk atasozu der ki : Agac yasken egilir. Yani agac yasken egilir, onunuze secde eder demiyor, agaci yasken egip bukebilirsin, sekle sokabilirsin diyor. Agac'in mahiyeti de onemli diyor. Sen coluga cocuga odun muamelesi cekersen onu bir halta egemezsin diyor.

Yasaklar bence cocuklari sikar. Cocuklarda okulda internete girmek yerine cafelere gidip rahat rahat girecekler. Istedikleri siteleri gezecekler. Chat yapacaklar. Ama o zaman onlara yol gosterecek birileri olmayacak. MEB'in hukmu okul kapisinda bitiyor zira.

AhmetBSD
31/10/2006, 02:47
Aciköğretim meslek lisesi 3 siniftatim bu lisedeki 7. yilim 2 yilda aram var meb icin kurulan XXXX ip araliğindaki proxy serverlari port sınırlamasi ve content filter icin kullaniliyor. fakat default kernel default squid versionu hic bir update yok mevcut güvenlik aciklari public bi kod la sunuculara göz atmak mümkün idi fakat icerden port engeli oldugu icin kodlariniz calismio fakat baska bir hatta calisio squid adminine mebin bir kac bilgi islem müdürlüğüne durum hakkında mail attim 1 hafta gecti cevap gelmedi bende bizim okula internetin geldiği squid sunucu icerisindeki acl leri kaldirdim her siteye girilio :D fakat isin kotu tarafi internet bazen koptugunda farkli serverlardan filtrelenio ozaman yasaklama devam ediyor ama oda bazen oluyor suan iyidir :) ama yalan yok acmak icin tek nedenim ssh i kullanamiyordum okulda günler cok iyi hafta sonu saat 8 de baslio 2 de bitio ben 12 de gidiyorum okula oda bazen ogretmen yaninda sigara icmek serbest ama hoca duysa proxy serverlarinin durumunu mekkeye kadar pesime düser eminim :D

C-Nem
31/10/2006, 12:22
tabi her ögrenci ilkokul 1. sınıftan itibaren AhmetBSD nin bildiği şeylerin eğitimini aldigi için herkes böyle yapiyor :p