PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : XP turkce fontlar rusca oldu

ebolax
26/10/2006, 04:18
yakin zamana kadar Windows XP prof (Sp2) ingilizce surumunu sorunsuz bir sekilde kullaniyordum.
Rahat battigi icin olsa gerek Flyakite (http://osx.portraitofakite.com/) adli arayuz degistirici prgrami yukledim. :utangac:

Ardindan daha once sorunsuz turkce kararkter cikan pek cok yerde fontlar sapitti.
ekteki uc resimde durumu anlattim.
ilkinde gorulecegi uzere fontlar bozuk.
Explorer'in font ayarlarini yaptigimiz yere girince fontun Ruscaya ayarli oldugu cikiyor. Turkceyi secmek istedigimde ise turkcenin seceneklerde olmadigi goruluyor.

Oysa denetim masasina gittigimde dil ve klavyemin turkce oldugunu iddia ediyor. :mad:
Sorun sadece explorerda degil. Ornegin Divx izlemek icin Media Player Clasic kullaniyorum. Font ayarlarimda Arial-162-turkce secili olmasina ragmen ayni sorunu burada da veriyor. Turkce olduguna emin oldugum baska fontlarla da denedim, degisen bir sey olmadi.

Sorunu cozmek icin ne yapabilirim. Sistemi formatlamak istemiyorum.

PsyX
26/10/2006, 15:37
Bir ihtimal
windows xp cd si takılır.
başlat -> çalıştır a
sfc /scannow
yazılır. tarama yaptırılır. bilgisayar baştan başlatılır. Ben "Vista Transformation Pack" diye bi naneden böyle kurtulmuştum.

ebolax
27/10/2006, 01:23
yontem mantikli ama nedense yemedi.
SFC komutu ve parametreleri uzerine biraz MSDN okudum.
ordanda bir sey cikartamadim.
gicik oldum :(

eshki
27/10/2006, 03:18
@ebolax
Sistem geri yüklemeyi denediniz mi?

ebolax
27/10/2006, 04:24
:(
sistem yuklemeyi kapali tutarim.
bu yuzden mumkun degil.

xXx
27/10/2006, 10:06
kurdugun arayuz programını kaldırsan ?

ebolax
28/10/2006, 20:09
:)
onu da coktan yaptim.
arayuz programini kaldirdim. belki ise yarar diye tekrardan full olarak kurdum. bir daha kaldirdim.
bol bol kendime ve programi yazanlara soylendim.
yok hic biri ise yaramadi.

perlci
28/10/2006, 20:27
Sen en iyisi buna benzer başka bir programla yine aynı türden bir arayuz degistirici daha kullan.Onun bıraktığı ayarları böylece değiştirme şansın olabilir.
Olabilir diyorum çünkü denemedim,ama mümkündür.