PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternetteki Sözleşmeler Geçerlimidir???

umitiri
25/10/2006, 21:15
Arkadaşlar Gerçek sözleşme işe yarıyor. Ancak Bu internetteki sözleşmelerin yasal karşılığı şu anda varmı?

Bir sürü sitede sözleşmeyi kabul ediyorum deniyor fakat bunun yasal karşılığı varmı ve şartnameleri nelerdir?
Bilen yada fikri olan arkadaş varmı?

Bana göre, Adam hadi kabul etti. Bununla birlikte adamın ip adresini kaydettik. herhangi bir durum olduğunda telekomdan o ip nin hangi adresten kullanıldığını ve sözleşmenin o evden kabul edildiği ortaya çıkar. Fakat peki ya site yayımlayıcısı bu sözleşmenin maddelerini kendine göre değiştirirse ne olacak?

Benim amacım, tüm müşterilerle birebir görüşmüyoruz. Onlar için internetten sözleşme yapalım ve bununda yasal karşılığı olsun. Bunu Nasıl yapabiliriz?

omerdurmus
25/10/2006, 22:39
imza olmadan yasal karşılık olması biraz zor sanırım ama belki bi prosedür vardır onun için

Ansugo
26/10/2006, 00:35
Benim amacım, tüm müşterilerle birebir görüşmüyoruz. Onlar için internetten sözleşme yapalım ve bununda yasal karşılığı olsun. Bunu Nasıl yapabiliriz?

Faks ile yapabilirsin. Sozlesme hukumlerini bir kagida dokup faksla. Karsi tarafta imzalayip aynen fakslasin.

Faks gecerli bir yol. Hem de pratik. Gerisine girmeye gerek yok simdilik.

umitiri
26/10/2006, 00:52
Çok teşekkürler Arkadaşlar. Fax Olayı Benimde aklıma yattı. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler

LiLattah
28/10/2006, 19:14
imza olmadan zor olabilir ama eğer internet üzerindeki sözleşme noter tasdikli ise ve sözleşmenin altında noter seri nosu ve kabul nosu var ise geçerlidir. kısa bir süre önce araştırdım çünkü.