PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Coca Cola Logosu

EAN
03/05/2003, 03:27
http://www.elion.f2o.org/images/use/cocacola1.gif

Yorum yapmıyorum.

Mingitau
03/05/2003, 09:05
Yaw bu geyik kaç yıldır sürüyo?

Ali Sarı
03/05/2003, 10:36
Baya bi yıldır sürüyo ve baya bi yıl daha sürecek :)

ASA
03/05/2003, 11:08
Bence sadece sacmalik... Tipki kisa kutu Marlboro'larda, abidik gubidik saga sola cevirip KKK (Ku Klux Klan) gorebilmeniz ya da yaziyi ters cevirip okudugunuzda ortaya "ojopljew" gibi bir kelime cikmasi.

Gerci iki ornektekiler de sagliga zararli $eyler ama en azindan bence boyle gizli i$aretler ta$imiyorlardir.

:cool:

ee++
03/05/2003, 13:43
Coca Cola'nin sagliga zararli oldugu ve firma sahibinin de Yahudi asıllı oldugu belli ama bu tur iddialar gercekci gelmiyor bana. Illa ki de olamaz da demiyorum..

EAN
03/05/2003, 14:09
Abi bu çok ilginç.

Lütfen alınmayın ama Arapça olarak okunan bir yazıyı iddia olarak değerlendirip inandırıcı olmadığını söylemek sadece komik geliyor.

Şu şöyle birşey;

- Bakın havada bir Boeing 737 var, 25 Ton ama uçuyor.

(Cevap) - Bu tür iddialar var. Ama inandırıcı gelmiyor.

Mingitau
03/05/2003, 17:47
Yok o anlamda demedik biz iddia inandırıcı gelmiyor diye...
Oturup mikro yapıları incelemeye başlarsan bu tip binlerce şey görebilirsin o yüzden söylüyoruz :)
orasını kırp burasını ters çevir oraya çek sonuçta oku bu böyle biraz saçma. İnsanların işi gücü kalmadı bunlarla uğraşacaklar... (Everything is money!)

EAN
03/05/2003, 22:49
Axion bu o kadar mikro bir olay değil.

'Lam' harfini bir yana bırakırsak (-ki kendisi yazının süslü yapısına bakıldığında Li veya La olarak okunabilir), yani bu bir olasılık ve mikro yapı incelemesiyse; Mekke ve Muhammed karşılıkları nasıl bir rastlantıdır?

Herşeyi boşveriyoruz zaten.. Boşveer....... :none:

Mingitau
03/05/2003, 23:17
YOk öyle değil Tevrat ın şifresini çözdüğünü iddia eden bir ekip vardı bir süre sonra anlaşıldı ki benzer sonuçlar bir telefon rehberiyle de elde edilebiliyor. Mikro Yapıdan kastım bu Bunlarda butip şekillenmeler daha fazla, ancak harika görüntüler. Ne de olsa yapan heykeltraş oldukça kudretli biri...

mustafa
04/05/2003, 03:24
4 yaşımdan beri sağdan sola (arabî elifbâ) okuyabilirim. o logoyla bir oynayayım bakalım ben daha neler çıkartıyorum. hiç inandırıcı değil bu hiiiç. aynayla bakacaksın, üzerinde oynayacaksın, biraz da benzeteceksin de, bir şeyler çıkartacaksın. bu bulutlara bakıp, bir şeylere benzetmekle aynı. çocukça bir şey. öyle olsa ne olur, olmasa ne olur? coca cola içmeyecekseniz, kendinize daha iyi bir sebep bulun. ben çoktandır kola içmedim, midemi tembelleştiriyor çünkü. ayrıca amerikan kültürüne has bir içeceği özenti bir tavırla kullanmak da itici geliyor. gâvur olduklarından değil, kapitalist+emperyalist olduklarından değil. bir kültür gelirken, öbürünü devre dışı bırakacağından, bu durumda da devre dışı kalan bizim kültürümüz olacağından.

coca cola logosunu dizayn eden adam arabî'den hiç anlamıyormuştur muhtemelen.

Sahin
04/05/2003, 04:01
Senin yazılarını genelde takip ediyorum Mustafa ama ilk kez böyle bir türkçe duyuyorum senden "anlamıyormuştur". Mişli geçmiş zamanın hikayesi diyeceğim ama sen daha iyi bilirsin :)

Sahin
04/05/2003, 13:00
Konuyla alakası yok ama pepsi hangi ülkenin arkadaşlar?

Gurhan
04/05/2003, 14:23
bencede saçma zaten cola kelimesi standart
pepsi-cola
coca-cola
kristal-cola
gibi

"Konuyla alakası yok ama pepsi hangi ülkenin arkadaşlar?"

http://www.pepsi.com.tr/kurumsal.asp
pepside amerika malı

Mingitau
04/05/2003, 16:05
Ülkemizde de yiyecek içecek sektöründe Eti haricinde yaygın olan bir kurum yok boyalı medyanın Şeriatçı demediği....

EAN
04/05/2003, 19:33
Neden bu teze karşı cevap yazanlardan biri, olaya bilimsel yaklaşıpta;

"- Evet Ersin, bu tezi araştırdım. Ters çevirip inceledim. Başkalarına incelettim. Fakat bahsettiğin anlamı çıkaramadık. Bu olsa olsa bir rastlantıdır."

şeklinde bir cevap yazmadı? inanın bunu çok merak ediyorum.

Eminim ki karşı mesaj yazanların yaptığı tek şey linke bakıp duygularını veya geriplandaki düşüncelerini dile getirmekti.

@Gurhan: Senin ismindeki 'han'da başka yerlerde kullanıyor. Ama ben bir tasarımcı olarak senin isminle biraz oynayıp görünmeyecek şekilde farklı bir anlamı ismine saklayabilirim. Bunu da kimse anlamaz.

Bu arada; 1995 yılından bu yana tasarımla ilgilendiğimi ve bu mesajı duygularımla yazmadığımı da eklemek isterim.

Bir de bu haberi sitemde yayınladığım için beni bağnazlıkla suçlayan bir kaç vatandaşa da söyleyecek sözlerim var.

Ama aile terbiyem müsade etmiyor.

Zerzevat Adam
04/05/2003, 21:29
coca cola pepsi hepsi insanları sömüresi

mustafa
04/05/2003, 21:58
şâhin ya, hakîkaten ne biçim kelime olmuş o öyle? nasıl düzeltmeli ki? neyse onu düzeltip de sanin yazdığını mânâsızlaştırmayalım şimdi. yapmışız bir tuhaflık, arkasında duralım.

bu arada elion, yaklaşımlarımızı neden ilmî bulmadığını merâk ediyorum. öküz altında buzağı arayan ilmîlikte bir iddiâya, ancak bu kadar ilmî yaklaşım olur. ters çevirmekle aynen çıkmış olsaydı, bir derece inandırıcı olurdu. ama çevrildikten sonra bir de oynanmış. istenilen şekle benzetmek için değişiklik yapılmış. e biraz benzemiş tabiî ama, ufak tefek oynamalarla ben başka şeylere de benzetebilirim o yazıyı.

Ali Sarı
04/05/2003, 22:06
Orjinal mesajı gönderen mustafa
coca cola içmeyecekseniz, kendinize daha iyi bir sebep bulun.

Çok doğru. Yani cola içmemek için illa bu yazının bu şekilde olduğuna inanmak gerekmiyor.

ee++
04/05/2003, 23:43
Oradaki yazida, yapilan degisikler ile beraber, ne yazdigini okuyabiliyorum kendim. Hakikaten dendigi gibi yazıyor. Dolayısıyla kafadan atarak buraya cevap yazmis degilim. Eger bu sekilde cevap vermem gerekiyorsa, evet: Tesadüf oldugunu dusunuyorum. Ama eger gerceklik payı varsa da, gunde 2 lt'den fazla kola icen ben, hemen bırakırım..

ASA
05/05/2003, 07:46
Orjinal mesajı gönderen e l i o n
Abi bu çok ilginç.

Lütfen alınmayın ama Arapça olarak okunan bir yazıyı iddia olarak değerlendirip inandırıcı olmadığını söylemek sadece komik geliyor.

Şu şöyle birşey;

- Bakın havada bir Boeing 737 var, 25 Ton ama uçuyor.

(Cevap) - Bu tür iddialar var. Ama inandırıcı gelmiyor.

Bilimsellikten bahsetmi$ken...
Bir muhendislik harikasi ornegi olan Boeing 737'nin ucmasinin bilimsel bircok aciklamasi var.

Ama RC-Cola, Pepsi-Cola, Virgin-Cola gibi bircok rakibi olan bir firmanin, duygusal nedenlerle buyukl bir cemaati kar$isina almasini aciklayabilecek bir bilimsel aciklama goremiyorum ortada.

Ayrica, bulutlari fillere, $emsiyelere, insanlara, arabalara hatta bilgisayarlara benzetebilirsiniz, ancak onlar hala buluttur.

EAN
05/05/2003, 14:21
Hırsızın hiç mi günahı yok? demek geliyor içimden.

Ama hiç bir şey demeyeceğim artık. Bu da sizin sözlerinizin altında kaldığım anlamına gelmesin.

Ben sadece 40 yıllık coca cola logosunun bugünün çıkar çevreleri tarafından değiştirilemeyeceğini savunuyorum.

Eğer adamlar 40 yıl önceden geleceği görüp tasarım grubuna bir ajan yerleştirmişlerse ayrı tabii..

@mustafa;
öküz altında buzağı arayan ilmîlikte bir iddia

Önemli olan iddia olmasıdır. İddia olduğu için bilimsel yanıt vermelisiniz. Polemik yaratıcı değil.

Son olarak şunu söyleyeyim; bu iddianın ilk etapta kabul edilmeyişinin veya üzerinde atılıp tutulmasının nedeninin nefs ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

HunTER
05/05/2003, 16:01
http://www.turk.ch/turkiye/images/kultur/hat/aynali_hat/002.jpg bu adrestede camı formunda bır yazı (hat) var.. Yazı metnı ıse su sekılde..

"ve hüve ala külli şeyhin kadir"

Ama kımse bı camı motıfının aslında bu cumleyı barındırdıgını ıdda edemez degılmı? Soylemek ıstedıgım ıyı bı hattat (hat sanatcısı) zaten ıstedıgı her formda yazı yazabılır..

Kısacası bana kalırsa bu ıddea da ıyı bı hat sanatcısı tarafından ortaya atılmıstır.. Dogrusu bu sanatcının hayal gucune hayran kalmamak elde degıl..

Not: Tatmın olmayan google'da "hat sanatı" seklınde bı arama yapıp daha ne turden formlar kullanılarak hatlar cızılmıs bakabılır..

mustafa
05/05/2003, 23:26
coca cola değil, hiç kola içmiyorum. kendimce sebeplerim var (bahsettim). coca cola'dan para almıyorum. coca cola'nın çok satması bana bir şeyler kazandırmıyor (şişesini filân îmâl eden fason îmâlatçı da değilim). burada tek nefsî hâdise, tartışmayı büyüklenmek maksatlı yapmamda olabilir.

mustafa
05/05/2003, 23:42
Orjinal mesajı gönderen HunTER
"ve hüve ala külli şeyhin kadir"

Orada gerçekten "ve hüve alâ külli şey'in kadîr" yazıyor. fazlası da yazıyor olabilir ama seçemiyorum. bâzı uçları motifle birleştirilmiş, ustaca bir hat çalışması.

bir de "şeyin" (doğrusu şey'in) yerine "şeyhin" yazmışsın. her sakallı şeyh değildir:). "külli şey'in", "bütün şeyler" demek, yâni herşey. ifâdenin tamâmı "ve o herşeye kâdirdir." demek olsa gerek.

Gurhan
06/05/2003, 01:00
"Ama hiç bir şey demeyeceğim artık. Bu da sizin sözlerinizin altında kaldığım anlamına gelmesin. "

eminim ki hiç kimse üste çıkmak için cvp yazmıyodur
+
ben coca cola içmemek için daha mantıklı bi sebep söyliyim
her sene gelirinin belli bir miktarını israil'e bağışlıyormuş içmiyeceksek bu yüzden içmiyelim ya da en basitinden Amerika malı olduğu için içmiyelim evet belki kiristal kola coca cola kadar kaliteli değil ama herkes kiristal içseydi o da coca cola kadar kaliteli olurdu

fixman
07/05/2003, 12:05
Camel için ortaya atılan şehir efsanesini biliyor musunuz peki?
Camel, Yahudi malı... tamam... Aslan da Yahudilerin simgesimiymiş neymiş, ABD + Kartal gibi... Deve de Arapları simgeliyormuş(muşmuşunmuşu)...
Şimdi Camel kutusu üzerindeki resme dikkatli bakınca devenin üzerine abanmış olan bir Aslan görülüyormuş; yelesi ve arka ayakları açıkça seçilebiliyormuş(muş da muşmuş)...
Bunu abimden duymuştum... O da başka bir yerden...

Neyse, beni pek alakadar etmiyor zati... Öyle acayip kolajlardan anlamıyormuştur galiba abim...

Sevgiler...

ASA
07/05/2003, 12:57
O geyigi ben de duymu$tum, hatta 4-5 sene once devenin uzerindeki o aksiyonlar degi$ti ne hikmetse.

redial
07/05/2003, 12:58
Alem kafasini kaldirmis mars a bakarken, bizim boyle terse bakmamiz uzuyor beni, Kolanin kutusu, sigaranin paketi, armutun copu, incirin cekirdegi...

fixman
07/05/2003, 13:32
Aslında üzülmene gerek yok be redial...
Sonuçta sadece geyik yapıyoruz...
Yani "camel'in paketi böyleyken böyle, vayyy beeee!" gibi saçma düşüncelere saplanıp kalacağımızı hiç sanmıyorum, için rahat olsun...

Sevgiler...

redial
07/05/2003, 14:55
Uzulmuyorum da sasiriyorum fixman, ama rahat olmak en guzeli, haklisin ;)

EAN
08/05/2003, 12:43
İşte bizi yakan düşünce algoritması son üç mesajda tekrar iş başında!

Yaw nerden biliyorsun bizim marsa merkür'e bakmadığımızı veya dolabımızın üzerinde bu ay yaşanacak gök olaylarının tarih ve saatlerinin -olayları kaçırmamak için- büyük harflerle yazıyor olmadığını?

Rahat olun. Boşveeeerrr.. Dünya fani. :sus:

redial
08/05/2003, 16:07
Eger bir kez daha bakarsan, orada' mars ve merkure bakmak' ifadesinin mecaz anlamda kullanildigini gorebilirsin, kastettigim ise, ilim bilim yerine kola tenekesi ile ugrasiyor olmamizdi,
bana bunu dusunduren ise, yillar yillar once o kola tenekesini yapanlarin bugun bize aydan marstan el salladigi idi...

Yoksa bizde heyecan yaptik merkur gunesin onunden gececek diye, ama okadar iste...

Hariden rahat olalim, bosverelim, teneke icin birbirimizi yemeyelim...

EAN
08/05/2003, 17:54
Orjinal mesajı gönderen redial
Hariden rahat olalim, bosverelim, teneke icin birbirimizi yemeyelim...

:sus: :sus: :sus:

ASA
09/05/2003, 00:23
Hem benim tenekem sizinkini dover! :p

Mingitau
09/05/2003, 10:07
:D