Tam Sürümünü Görmek İçin : gittigidiyor.com ömerin mi?
Az önce whois server'larla ilgili yaptığım uygulamayı test ederken tesadüfen sitenin bizim ömer yüce'nin adına kayıtlı olduğunu gördüm. İsim benzerliği olabilir zannetmeyin, adres vs de aynı :)
Ben mi yanılıyorum, yoksa bizim ömerin mi?
http://85.111.0.240/
http://whois.domaintools.com/85.111.0.240
www.iqbilisim.com (http://www.iqbilisim.com) la ilgili çalıştığını zannediyodum
:D
http://whois.domaintools.com/gittigidiyor.com
Server ömer yüce arkadaşımıza ait olabilir.
Merhaba olaya bende çok şaşırdım durum şu.
İlgili ip adresleri önceden bana aitti sunucularım ttidc deyken ama hizmetimi ordan almıyorum artık epey önce bıraktım ttidc ip bilgilerinde ise benim adres tel bilgilerim var hizmet almayı bırakmama ramen ipleri güncellemediler ve şimdi muhtelen gittigidiyor serverlerini ankaraya ttidc ye taşıdı ve onlarada benim kullandığım eski ipler verilmiş ve whois bilgilerinde hala ben çıkıyorum :)
Mingitau
25/10/2006, 23:14
Merhaba olaya bende çok şaşırdım durum şu.
İlgili ip adresleri önceden bana aitti sunucularım ttidc deyken ama hizmetimi ordan almıyorum artık epey önce bıraktım ttidc ip bilgilerinde ise benim adres tel bilgilerim var hizmet almayı bırakmama ramen ipleri güncellemediler ve şimdi muhtelen gittigidiyor serverlerini ankaraya ttidc ye taşıdı ve onlarada benim kullandığım eski ipler verilmiş ve whois bilgilerinde hala ben çıkıyorum :)
Henuz belli olmayan tarifelerle nasıl hizmet verdiklerini merak ettim doğrusu...
Anlaşılan Devletin Malı Deniz olayı Ankara taraflarında hiç bitmeyecek, şeffaflık abidesi olduğunu iddia eden kurumlarda bile...
tarifelerden tırstığımdan ayrıldım telekomdan fiyatlar konusunda bazı duyumlar alıyorum ama belli değil aslında ttidc ye geçmeyi halen istiyorum ama önümüze bi dünya fatura çıkacak diye çekiniyorum
Mingitau
25/10/2006, 23:22
tarifelerden tırstığımdan ayrıldım telekomdan fiyatlar konusunda bazı duyumlar alıyorum ama belli değil aslında ttidc ye geçmeyi halen istiyorum ama önümüze bi dünya fatura çıkacak diye çekiniyorum
Nasıl yani sabit değil mi? Her ay değişiyor mu fiyatlar?
fiyatlar hiç belli olmadıkı mesela orada serveri olan firmalardan biri benim iki solumdaki 2 kabinde makinaları bulunan mynet ve ondan sonraki kabinde bulunan showtv vardı daha bir çoğu tabiiki ttidc ye halen 5 kuruş ödemiş değil bende dahil çünki ileriye dönük ödeme taahhütünde bulunuyorsun sözleşme imzalıyorsun kısaca ttidc şuanda cepten yiyor sen otomatikman ileride belirlenecek fiyatı kabul etmiş oluyorsun mantık bu şekilde
Ömer, bırak şimdi numara yapmayı. Merak etme, para filan istemeyeceğiz.
Bu arada TV'ye de reklam vermeye başlamışsın.
Mingitau
27/10/2006, 00:29
fiyatlar hiç belli olmadıkı mesela orada serveri olan firmalardan biri benim iki solumdaki 2 kabinde makinaları bulunan mynet ve ondan sonraki kabinde bulunan showtv vardı daha bir çoğu tabiiki ttidc ye halen 5 kuruş ödemiş değil bende dahil çünki ileriye dönük ödeme taahhütünde bulunuyorsun sözleşme imzalıyorsun kısaca ttidc şuanda cepten yiyor sen otomatikman ileride belirlenecek fiyatı kabul etmiş oluyorsun mantık bu şekilde
Bu nasıl bir cesarettir yahu?
Peki bandwith sınırı kaati miydi yoksa zaman zaman aşılmasına musade ediyorlar mıydı?
bandwith sorunu yoktu öyle bi kısıtlamaları yoktu yada şöyle diyiyim 1 mbit hattın varsa ne sömürürsen sömür karışan eden yok
Mingitau
27/10/2006, 02:41
bandwith sorunu yoktu öyle bi kısıtlamaları yoktu yada şöyle diyiyim 1 mbit hattın varsa ne sömürürsen sömür karışan eden yok
Fatura da karışırlarmış eheh :D
töbe de :D
yok o zamanlar zaten çok bi trafiğim yoktu
walla ben yeni serverı geçirecektim. İzmirden Fiyat konusunda araştırma yapınca yetkili birine ulaşabildik. Söyledikleri fiyatı hatırlamıyorum ama bana biraz uçuk gelmişti. O fiyata aynı hızda bağlantıyı frame relay ile eve bağlatmak daha uygun geldi :)
sadece sunucu tipi için bile (rack tipi, tower tipi) arasında bile, yanlış hatırlamıyorsam 180 dolar filan fiyat fark ediyor :) Bu rakam aylık 1 sunucu için.
Türk Telekom bu şekilde giderse, bizde serverları yurtdışında barındırmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Yurtdışına para kaçırmak hiç hoşuma gitmiyor ama devlet bileşime tam olarak destek olamıyor :(
Teşvik istiyoruz :))
İsteyen varsa, bana verilen fiyat teklifini bulayım. Biraz zor olacak ama isteyen varsa yazayım.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.