PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Belli Bir Sitedeki Belli bir Resmin Görüntülendigi Sayfaları Bulma

skyjack
24/10/2006, 18:04
Tam olarak istedigim şey bir site içindeki bir resmin görüntülendigi tüm sayfaların listesini bulmak.Örnek vermek icap ederse mesela ceviz.net te http://forum.ceviz.net/images/smilies/s001.gif resminin kullanıldıgı sayfaları bulabilecek bir yöntem lazım.Bir kaç yol denedim malesef bulamadım.Bu arada arama yapacagım sitede arama olayı zaten yok bu yüzden arama motoru veya program kullanmam icap ediyor.Tavsiyesi olan varsa beri gelsin.

umitiri
24/10/2006, 18:40
bunun için spider yazman gerekli. tüm sitedeki html kodlarlarını alacaksın, bunların içerisinde arattığın resmin yolunun olup olmadığını kontrol edeceksin.
Eğer asp kullanıyorsan, asptear companenti senin için kullanışlı olacaktır. ama companente gerek duymadan da windowsun kendi companentleri ile yapabilirsin. ama biraz karışık.
Diğer dillerde de vardır bir yönetimi.

skyjack
24/10/2006, 19:01
cevap için teşekkür ederim yalnız bir yanlış anlama var galiba.Yani site kendi sitem değil normal bir sitede ben kullanıcı olarak arama yapmak istiyorum.

umitiri
26/10/2006, 01:00
cevap için teşekkür ederim yalnız bir yanlış anlama var galiba.Yani site kendi sitem değil normal bir sitede ben kullanıcı olarak arama yapmak istiyorum.

Yanlış anlama filan yok. Dediğimi yapabilirsin. Google Botlarının Mantığında bir sistem. Ancak Hangi programlama dilini kullanıyorsun. Ona göre gerekli companentleri yada kodları bulabilirsin.
Asp kullanıyorsan, Asp Tear companenti hakkında bilgi edinmen gerek. Ücretsiz bir companent. işini görür
Php kullanıyorsanda aşağıdaki kod sana adres değişkenindeki kodları verir. Sende oradan php ile istediğini alırsın.
<? $adres ="www.engellisitecom";
show_source("$adres"); ?>

netkid
28/10/2006, 16:22
@umitiri
Yanlış anlama yok demişin ama var kusura bakma ben seni yanlış anlamışım.Tavsiye ettiğin yöntemi şimdi anladım yalnız bir mesele
var sitedeki sadece html kodlarını indirme işlemini yapacak
programlar var mı ?