Tam Sürümünü Görmek İçin : .de desteklemiyor
KRAL_UGUR
23/10/2006, 16:31
Arkadaşlar slm
iis in .de desteklememesi mümkünmü geçenlerde bi müşterime de uzantılı domain aldım fakat serverımın desteklemediğini söylediler ve geçerli bi name server söylemem gerektiğini söylediler..
NAsıl ayarlayabilirim .de desteklemesi için ??
Şimdiden tşkler
Domain'le IIS'nin bir alakası yok ki.. Sen adresi yazıp enter'a bastığında server'a bağlanır ve işlenecek dosyayı çalıştırırsın.
Server'ın IIS desteklememesi olağan bir durumdur ama isteğe bağlı olarak değiştirilebilir 1 gün içinde.
Name server denilen olaysa domain yönetimidir. Yani istediğin gibi hosta domain ekleme silme ve durdurma işlemlerini gerçekleştirebilirsin.
AhmetBSD
23/10/2006, 17:58
iis le bi alakasi yok denic yasalarina gore dns configrasyonunu onceden yapman gerekiyor
http://zonecheck.denic.de/zonecheck/en
ve bir kac koşul daha... vardi siteyi incelerden anlarsin.
KRAL_UGUR
23/10/2006, 20:31
Verdiğiniz cvplar için tşk ederim zaten iis ile bi alakası olmadığını biliyodum fakat server desteklemiyo falan deyince şaşırmıştım sadece bende sormak istedim..
Ama hala tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım.. Yardımcı olursanız sevinriim...
sen .de uzantısını nerden aldın soylermısın?
sunucunun ıp leri ne ns'lar ne onlarıda ?
KRAL_UGUR
27/10/2006, 22:01
www.pratix.net.tr den domaini aldım... bana geçerli bi name server söylemem gerektiğini 30 gün içinde söylemediğim taktirde tekrar domainin boşa çıkcağını söylediler... Bu yüzden sunucumun ayarlarını yapıp kendi name serverlarımı kullanmam gerekli...
Kullandığım name serverlar ve ipleri
ns1.sanal-host.com 208.109.48.57
ns2.sanal-host.com 208.109.48.57
Şimdi sen bu pratix.net.tr'deki domain yönetim panelinden bu ns'ları ve ıp'lerini tanımladın... daha sonrada sunucunun yönetim panelinden her ne kullanıyorsan (cpanel, directadmin veya plesk) ordanda bu domaını actın, fakat halen www.domainadi.de yazdıgında bır sonuc alamıyormusun ?
Eğer alamıyorsan pratix.net.tr 'den destek ıste bence en dogru cozum bu olacaktır...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.