PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bingöl'de kimsenin haberi yokmu?

Sahin
02/05/2003, 00:19
Bingöl Valiliği Kriz Merkezi, saat 20.00 itibariyle deprem bölgesindeki ölü sayısının 83, yaralı sayısının 499 olduğunu bildirdi. Çeltiksuyu YİBO'da kurtarma çalışmalarına gece de aralıksız devam edileceği açıklandı. Çeşitli yardım kuruluşlarının ekipleri de kente geldi.

JARGON
02/05/2003, 01:54
Birkaç önemli noktayıda ben vurgulayayım;
1-Yunanlılar ilk başsağlığı ve yardım talebinde bulundular. ve 300 bin euro luk yardım göndereceklerini söylediler

2-bir devlet okulu çöktü yanlış hatırlamıyorsam 50 civarı öğrenci şu ana kadar göçük altında.

3-Bingölde deprem olabileceği uyarısı gerekli makamlara yapılmıştı

Sahin
02/05/2003, 01:57
:( Büyük acı, allah sabır versin hepimizin başı sağolsun.

Umut AYDIN
02/05/2003, 08:10
Benim ve ailem açısından büyük bir sarsıntı oldu... Muhtemelen akşam uçağı ile Diyarbakır'a gideceğim yarın da Bingöl'de olmayı planlıyorum...

Onca canın bedelini kim verecek çok merak ediyorum...

realmusti
02/05/2003, 08:19
Depremin acılarını yaşayan ve görem birisi olarak oradaki tüm halkımıza büyük sabırlar başsağlıkları diliyorum.Oradaki insanlarımıza Allah kolaylıklar versin.
Ve yine en çok kamu binaları hasarlı ve izlediğim ve tv kanallarının en çok gösterdiği şu öğrenci yurdu.Devlet binalarının sağlam olması gerekirken kat kat olmuş bir bina.Adamlar malzemeden çalarak bişiler yaparak işte gördüğümüz gibi insanların hayatlarıyla nasıl oynuyorlar,sözde deprem yönetmeliğine göre yapılmış.
Bir adam vardı şöyle diyordu ben kendi ellerimle bir ahır yaptım bişi olmadı devletin yaptığı bu binalar yıkıldı. :confused: :confused:

JARGON
02/05/2003, 18:05
Devlet inşaatlarını üstlenen müteahhitler genelde ihale usulü işi alıyorlar. Kim daha fazla kırarsa inşaatı o alıyor.
Örneğin bir müteahhit bir inşaatın yapımını ihalede 75 lira teklif vererek kazanıyor. Müteahhit;
50 lira malzemeye
25 lira işçilerin masrafına verirse kendine ne kalıyor. 0 Lira.
Kendiside kazanmak için malzemeden çalıyor, işçilikten çalıyor.
Sonuçta çürük binalar, depremde çöküyor.

Devleteinde işine geliyor düşük bedelle inşaat yaptırmak. Ama görüldüğü gibi bu çürük binalar çöküyor ve tekrar yapıldığı zaman devlete (yani bize) daha fazla paraya maal oluyor. Dahada kötüsü insanlar ölüyor.

Mingitau
02/05/2003, 18:26
yok o binalar düşük bedellerle yapılmıyor ama yine çalınıyor...

HunTER
02/05/2003, 18:34
Icımız dısımız felakat oldu bu ne ya :( Artık bısey yazmak bısey soylemek ıle gelmıyor ıcımden..