Tam Sürümünü Görmek İçin : Google
Professional
17/10/2006, 20:32
Selam,
Aslında bu soruyu burayamı (Internet) yoksa Webtasarım kısmınamı yazmalıydım bilmiyorum.
Yaklaşık 5-6 aydır Google'da kendi ismimi arattığımda, hep 1. çıkıyordum.
hem Fatih Demir olarak hemde "Fatih Demir" (tırnaklı)
Düne kadar bir şey yoktuda, bugün baktığımda Fatih Demir diye aratıyorum ve sanki google'dan ban yemişim ? Hiç bir sayfada görünmüyor.
Tırnak işaretleriyle yazdığımda 3. sırada çıkıyor. Ama neden dün'e kadar tırnaksız halde çıkıyor iken, bugün bir anda silinmiş olabiliyorum ?
Herhangi bir hile yada benzeri bir şey yaptığımıda hatırlamıyorum. Google bunu neye göre 1. yapıyor ve ertesi gün bir anda silebiliyor ?
Çok ilginç bir durum. demekki ban yemişsin :D
yada google a has bi sistem mi var acaba flood gibi görüp engellemi olmasın..
neden diyeceksin hani nekadar çok arattırma yapılırsa aranılan okadar üst seviyeye çıkıyor ya...
tahmin sadece...
banla filan alakası yok. ban yemiş olsaydın tırnaklı olduğun halde aratıldığında da çıkmazdın. googleın binlerce serverı var. bir gün arattığın 2.gün aynı yerde çıkmıyor. sebebini bende bilmiyorum. ama benimde çok başıma geldi. merak etme yakında düzelir. düzenlenmezse, google da ban yiyenleri öğrenmek için bir adres vardı. tam olarak hatırlamıyorum. onu bulabilirsem yazarım, oradan bakarsın
aynı sorun bende de oluştu
çözüm öneriniz nedir :garip:
Professional
09/06/2007, 10:26
Çözüm sanırım ; Beklemek & Zaman.
Kendi kendine yine düzeliyor.
http://ravdacocuk.combende öyle bir sorun yok.öneride bulamadım.allah yardımcınız olsun.
son günlerde google da aşırı derecede dalgalanma var geçici bi dönem bu bence telaşlanmaya gerek yok bende aynı durumdayım . . .
zamana bırak düzelir
Google Sandbox u duymuşsunuzdur heralde...
Google sandbox nedir nasıl kurtulurum
Goole nin yeni ve özgün olmayan sitelere verdiği bir çeşit ceza diyebiliriz. Bazı yasadışı ya da kopyala yapıştır siteler, spam siteler google da indexlenmez. Çünkü google özgün siteleri sever ve kopya edilmiş siteler, ziyaretçiler açisından siniz bozucu olacağı için akıllı google bunları safdışı bırakır ve arama sonuçlarında göstermez.
Diyelimki bir hata yaptınız ve tamamı kopyala yapıştır bir site yaptınız google amca da durumu anladı, attı güzelim sitenizi sandboxa, nasıl kurtulacaksınız! Derdi veren google dermanı da veriyor ve size bir özür şansı da veriyor. Goole sitemaps programına giriyorsunuz ve sitenizi ekleyip gerekenleri yaptıktan sonra sol üst köşedeki tools sekmesinden submit reinclusion request kısmından google amcaya bir özür mektubu yolluyorsunuz. Tabii bundan ünce banlanma sebebini de ortadan kaldırmanız gerekiyor. Yani kopyala yapıştır içerikten spam den sitenizi temizliyorsunuz. İş tamam bir iki hafta içinde siteniz google da!
sandbox pr i yüksek sitelerin başına da gelir. Eğer kısa sürede sık ve yoğun link değişimi yaptıysan ve bunlar google in algoritmasında yapay link değişiklikleri olarak algılandıysa seni pr değerin yüksek olsa da arama sonuçlarının dibine iter. pr5 site 6-7 sayfaya düşebilir.Bence son zamanlarda yaptığın yapay link değişiklikleri varsa hemen durdur.Başıma gelen bir örneği anlatayım.
Anahtar kelimelerimde 2. sırada çıkarken (PR4 sitemde) 2 gün yoğun link değişimi yaptım ve 3. gün sitem arama sonuçlarında kaybomuştu. 8. sayfada bulabildim ancak. sonra hemen sonran başlayarak son yaptığım link değişikliklerini kaldırdım. beni ekleyenlere mail atıp rica ettim. linkleri kaldırdılar. kendi eklediğim dizinlerden teker teker sildim. 5 ya da 6 gün sonra sitem tekrar 1. sayfaya dönmüştü, belki işine yarar diye anlattım sitem bir sanal mağaza sitesiydi. SEO optimizasyonu yapılmış, SEF url leri olan bir siteydi.
Not: Alıntıdır.
kucukyilmaz
20/06/2007, 00:55
Sandboxa düştüyse Allah yardım etsin bazen aylar sürüyor çıkmak.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.