PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Cd Sürüsücü kayboldu

hakansor
17/10/2006, 13:15
e: tanımlı cd sürücüm yok, bulamadım kayboldu biraz önce

xXx
27/10/2006, 10:10
xp de donatılardaydı sanırım, sistem yonetımı gıbı bır adım vardı oradan cihazı etkınlestır (donanım sıhırbazındakı degıl) bızım usb hdd yı ancak o sekılde etkınlestırebılmıstık muhtemelen aynıdır cozumu.

xXx
27/10/2006, 10:11
+cd surucusunun elektrık sorunu olmasın yada port kablosunda bır temassızlık fılan o durumdada kayboluyor

xuma
27/10/2006, 10:23
Bazen benim cdrom'umda aynı sorunu veriyor.özellikle okumakta zorlandığı cdlerde ortadan kaybolmayı tercih ediyor.Çözüm olarak Bilgisayarım'a sağ tıklayıp Donanım>özellikler>Aygıt yöneticisi ve burdan DVD/CD rom'u seçtikten sonra yukarda bulunan tarama butonunu seçmek yeterli.

omerli
20/03/2007, 17:21
ayni sorun bendede var ne yaptiysam olmadi yardimlariniza ihtiyacim var

deptor
21/03/2007, 14:30
genelde lg marka optik okuyularda çok sık olan bir problem.
-optik okuyucunuzu ayrı bir data kablosu ile bağlayın
-okuyucu jumper ' ını mastera takın

yunemoz
22/03/2007, 21:55
arkadaşın dediği gibi gibi jumper ayarlarından olabilir.ama biosta default bios yapıp ööle denesen olabilir.başıma gelmişti bi defa.böle çözdüm.dene istersen...

omerli
22/03/2007, 22:07
peki bu bios ayarlarina nerden giriyoruz ve hangilerini ayarini degistiriyoruz kusura bakmayin bilgisayarda acemiyimde

yunemoz
22/03/2007, 22:10
biosa pcyi ilk başlattığınızda yani power tuşuna bastığınızda klavyeden delete tuşuna basılı tutarak girebilirsin.orda bios setup default lu bişey var onu okeyle.sonra save and exit yap onuda okeyle tamamdır.ama bazı pclerde bu delete tuşu yerine F2 tuşu olabilir.dene ikisinide.ama büyük ihtimalle delete tuşudur.....

Malus_Loensis
23/03/2007, 19:22
a- Kasayı aç, IDE ve güç kablosunu kontrol et
b- Kasayı aç, Jumper'da master/slave ayarlarına göz at
c- Kasayı açma, BIOS--> Load setUP defaults seçeneği
d- Kasayı açma, Bilgisayarım Alt+Enter--> Donanın--> Aygıt Yöneticisi--> Donanım değişikliklerini Tara
e- Hepsi (F1--> Sorun Çözme)
f- Hiçbiri (Yenisini Al:)

halgo
25/03/2007, 23:03
Sorun windowsla ilgili de olabilir windows bazen bu şakaları yapar,
bozuk cd takınca bir anda kaybolabilir,
yada olur olmadık sebeple ,
ama Bios ekranında cd roomu görebiliyorsan sorun windows ta göremiyorsan çözüm için yukarıdakileri uygula