Tam Sürümünü Görmek İçin : windows u nasıl kaldırabilirim
merhabe
harddiskimin yarısında türkçe xp, yarısında ingilizce xp kurulu. ben birini kaldırmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. kısacası windows nasıl kaldırılır.
teşekkürler
Hangisini kaldırmak istiyorsan onun yüklü olduğu sürücüyü sil.
(yani ;format/biçimlendirme)
sayın deptor cevabınız için teşekkürler ama ben format atmadan windowsu kaldırmak istiyorum.
Format atmadan windowsu nasıl kaldırabileceğini düşünüyorum ama
çözüm bulamıyorum.Böyle bir şeyi bilen bir kişi açıklarsa bende öğrenmiş olurum.Zaten microsoft firmasıda bu tür konularda fazla esnek olamıyor.
Kulanıcıyı kendi çizgisi içinde bırakıyor.
Siz adami Microsoftcu yaparsiniz valla. Her onune gelen, sanki karsisinda "yeni site yaptim, nasil buldunuz" diyen biri varmis gibi Microsoft'a laf atiyor.
Dosyalari sil gitsin.
denitim masası > program ekle kaldır > windows xp kaldırması
bu yolu izlersen olur ama diğer sistemede zarar verebilir haberin olsun
söylemeyi unuttum xp yükseltme ise bu olur eğer yükseltme değilde direk xp yi kurduysan kaldırmak istediğin sistemin dosyalarını sil sonra diğer xp ye girip
bilgisayarım > özellikler > gelişmiş > başlangıç ve kurtarma seçenekleri ayarlar > "başlangıçta işletim sistemi sorma süresi" kutucugunu boş bırak başlarken sana hangi sistem diye sormazda bi fark kalmamış olur
fdisk'le bir partitioni ucursa sonra yeniden kursa?
:cool:
Dosyaları direk silmek çözüm olabilir belki ama sonu format gibi görünüyor.
bide sonradan 98 Me vs.. kurucaksan direk onlardan boot alır kalan xp ye girmez yüzden en mantıklısı format
Aslinda neden formatlamadan yapmak istedigini soylesen, isine yarayacak daha uygun cozum bulunabilir. Ben anlayamadim neden formatlamak istemedigini...
Bir Windows klasorunu formatlamamak icin ne sebep olabilir ki ... :)
Mingitau
01/05/2003, 19:21
Uzgörmeye başlayıp bir GL paketi sipariş ederek başlayabilirsin :D
Arkadaşlar hiç ısrar etmeyin ben ona en başından ,ensağlıklı çözümü söyledim.Ama arkadaş format atmadan çözmek istiyor yani kendini bir format atmamak için üzecek.
arkadaşlar cümleten teşekkürler
en başta deptor un dediğini yapıp çoktan format attım bile.
Yasinneo
10/03/2007, 18:03
WIN XP kuruyormuş gibi bilgisayarı aç. Kurulum bölümünde kaldırmak istediğin windowsu seç orayı formatlayacakmışsın gibi sil. Formatlamadan çık. İşlem tamam. Microsoftun ruhu bile duymaz
Predator
10/03/2007, 22:10
WIN XP kuruyormuş gibi bilgisayarı aç. Kurulum bölümünde kaldırmak istediğin windowsu seç orayı formatlayacakmışsın gibi sil. Formatlamadan çık. İşlem tamam. Microsoftun ruhu bile duymaz
4 sene önceki sorununu arkadaş halletmiştir herhalde, Gereksiz yere mesajları hortlatmayalım lütfen.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.