PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kod ile IIS e ulaşmak?

umitiri
13/10/2006, 02:49
Arkadaşlar bu iis e kod ile ulaşmak konusunda fikri olan varmı?
Demek istediğim Hosting Controller gibi kendi sitemin altından domain eklemek. Bunun ile ilgili Javascript kodları filan buldum ancak çalıştıramadım.

Asp ile ilgili bazı kodlar buldum. Ama tam istediğim sonuçları çıkarmıyor. Henüz server da denemedim ama Büyük bir olasılıkla güvenlikte de sorunlar çıkaracaktır. Güvenlik izin vermeyecektir. Server kendime ait ama nasıl izinleri filan düzenleyeceğim.

Bu konuda bilgili olan arkadaş varmı? Benim için çok önemli.

umitiri
14/10/2006, 10:50
Arkadaşlar Ne oldu ya. Yok mu bilen??

doronty37
15/10/2006, 15:41
Bunu yapmak için domainine sınırsız yetki verilmesi lazım -ki host firmaları domainine sadece kendi domain alanına erişim yetkisi verir - ki mantıklı olan da budur.

Siten www.siteadi.com ise, o sitedeki dosyalar D:\Siteler\siteadi.com içindeki dosyalara ulaşabilir.
Yeni domain ekleme gibi işlemler için kaynağa, yani C:\WINDOWS\System32'ye ulaşman gerekir.

umitiri
18/10/2006, 15:00
Server kendime ait. İstediğim her yetkiyi verebilirim. Ama sorun şu ki, Bu yetkileri nasıl vereceğimi bilmiyorum aynı zamanda örnek kodlar filan varmı bildiğiniz?

Sniper
18/10/2006, 15:31
Kendi bilgisayarında IIS kuruluysa "C:\Inetpub\AdminScripts\adsutil.vbs" dosyasında IIS yönetimi hakkında örnek kodlar bulabilirsin. ASP ile denemediğim için yetkilendirme gerekiyor mu, ya da bu işlem nasıl yapılır bilmiyorum. Daha fazla kod örneği için buraya (http://www.google.com/codesearch?hl=en&lr=&q=GetObject+IIS+lang%3Abasic&btnG=Search) tıklayabilirsin .

umitiri
22/10/2006, 13:37
Bir süredir şehir dışındaydım cevap veremedim. Walla çözümü okadar uzakta ararken, bukadar yakında bulmak (kendi bilgisayarımda) hiç beklemeyeceğim birşeydi. Saolasın sniper.