Tam Sürümünü Görmek İçin : Disket sürücü olmayan bilgisayara SATA Disk tanıtmak.
Hp Notebook var sata disk kullandığı için XP kurulum sırasında bunu tanımlamak gerekiyor. Tanımalamak içinde Floppy gerekiyor ama floppy yok
Floppy olmadan nasıl sata disk'i tanımlayabilirim.
Predator
12/10/2006, 19:16
Sata disklerde böyle bir zorunluluğun yokki,
Sata disklerde böyle bir zorunluluğun yokki,
Her disk'i görmüyor windows.
ve tanıtmak gerekiyor.
Başka alternatifi varmıdır bilmiyorum.
CD'ye yazdırılıp tanıtılsa olmaz mı? Ancak 2. bir CD sürücü yoktur haliyle cihaz üzerinde.
USB Stick diyecektim ancak win kurulmadan USB Stick'i görebilir mi pc? Hiç denemedim bilemiyorum.
3. Olarak, Windows CD'sine sata sürücüsünü ekleyip yeni bir Win Kurulum cd'si oluşturmak ta bir çözüm olabilir.
Forumda özelleştirilmiş WinXP kurulum CD'si nasıl yapılır anlatılmıştı. Ancak sürücü eklenebiliyormuydu onu da hatırlamıyorum.
Benim aklıma gelen seçenekler bunlar. Forumda ufak bir araştırma yapayım. Daha geniş bir bilgi bulursam buraya eklerim.
karflake
12/10/2006, 20:06
3. Olarak, Windows CD'sine sata sürücüsünü ekleyip yeni bir Win Kurulum cd'si oluşturmak ta bir çözüm olabilir.
Burada (http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/tm.htm) bahsedilen işlem anlatılmış.
Sen çok yaşa. Tam da aramaya başlamıştım... :)
İkinizde çok yaşayın :) tam aradığım şey yarın deniyeceğim.
Predator
12/10/2006, 21:11
Sorununun çözümünü bulduysan güzel ancak genelde notebooklar için preinstallation cdleri olur bu tip araçlarla uğraşılmaz. Eğer sorununu bu şekilde halledemediysen notebookun marka/modelini verirsen eminim kendilerinin bir çözümü vardır.
Sorununun çözümünü bulduysan güzel ancak genelde notebooklar için preinstallation cdleri olur bu tip araçlarla uğraşılmaz. Eğer sorununu bu şekilde halledemediysen notebookun marka/modelini verirsen eminim kendilerinin bir çözümü vardır.
HP'nin en ucuz modeli olduğu için üzerinde dos2000 diye bir sistem geliyor.
İşletim sistemi olmadan satılıyor yani yoksa uğraşmayacağım zaten :)
dotnetinspector
13/10/2006, 08:07
Aynı sorunla karşılaşmıştım.
USB flash diskler, cd sürücüler vs görmüyor(f6 ile).
Sanırım notebook'un HDD sinin bağlantı tipi SATA.
Bunun için BIOS güncellemen gerekiyo, bunu yaptığında sorun çözülüyor.
(zira HP firması FDD yi kaldırırken bu ihtimali unutmuş olacak hali yok :) )
Kolay gelsin..
Bunun için sanırım şu adımları takip etmiştik:
Win98 bootable cdsi ile dos moduna düşüyorsunuz, indirdiğiniz BIOS dosyası ve BIOS progunu başka bir CD ye yazıyorsunuz bu şekilde oluyordu...
(son anakartlar USB stick üzerinden güncellenebiliyor bende P5B-DLX var USB deb guncelledim (dosmoduna duştukten sonra) mecburen yapmışlar çunku bios 1024 kb diske sığmıyor, (DOS dosyaları ve BIOS progu ile) bu çağda 2 veya fazla disketle bios guncelletirsek gulerler diye USB sticki goruyor artık :D )
Bizim notebook ACER marka idi üzerinde LINUX kuruluydu (linux raid istememiş çok ilginç :) yada başka bir yontem ile kurmuşlar LINIX'u)
Professional
14/10/2006, 20:57
Benzeri bir şey müşterimin bir laptob'unu kurarken başıma gelmişti.
Çok saçma bir durum ; Laptop'da disket sürücü yok, Harddisk sata ve sata ile ilgili driver'da verilmemişti. Hadi internetden buldum ama neyle yüklicem diye düşünürken, şu an yol olarak tam olarak aklımda değil, Fakat Bios'da bir ayar vardı. Hardisk ile ilgili. Fast Native miydi neydi emin değilim. Bu default olarak enable geliyordu. Bunu disable yaptığımda, sata driver'ını yüklemeden, hardiski gördü ve kurulumu bitirdi.
Eğer benzeri bir sorun ise, denenebilir. Bunu bulmam yarım günüme mal olmuştu. Dediğim gibi Bios'da bunun ayarı var. Sadece windows'u kurana kadar disable yapın.
Not : Yalnış hatırlamıyorsam Toshiba'nın bir ürünüydü :garip:
Kolay gelsin.
Ben bu sorundan Biosdan Sata olan ayarı Ide seçeneği olarak değiştirince kurtulmuştum.
karflake
17/12/2006, 16:11
Peki işletim sistemini Bios'tan sata'yı kapatıp kurduktan sonra, geri açarsanız ne oluyor? İşletim sistemi düzgün çalışıyor mu?
Peki işletim sistemini Bios'tan sata'yı kapatıp kurduktan sonra, geri açarsanız ne oluyor? İşletim sistemi düzgün çalışıyor mu?
bende aynı sorunla karşılaşmıştım 1-2 gün sata kapalıyken kullandım bilgisayarı herşey normaldi.
bende bu sorunu 3 adet program kullanarak çözmüştüm. sonuçta çok ufak bi dosya çıktı ortaya onu flash diske atıp hdd sürücüsünü güncelledikten sonra tekrar sata yı enable yapabilmiştim. bunun bi yoluda sata ahci driverını bi masaüstü bilgisayarda, floopye disket taktıktan sonra çalıştırıp disketin içine attığı dosyaları flash disk gibi labtopa uygun bi aygıta atmak ve daha sonra bu dosyalar yardımı ile hddyi güncellemek.
Arkadaşlar sorunun kesin çözümü biostan raid olan yeri ide yapmak...Ben bu sorunla karşılaştım öyle yapınca düzeldi.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.