Tam Sürümünü Görmek İçin : XP Kur çalışmıyo.
:mad: Windows tam kapanırken bilgisayarın fişini çektim ve bir dahaki açışımda \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM dosyası bulunamadı veya bozuk original WinXP CD'sini takın ve açılan ilk ekranda r'ye basarak tamir edin diye ekrana yazı geliyor. Bende aldım XP CD'mi taktım. İlk olarak Kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor diye bir yazı çıkıyor ve yaklaşık 10 saniye sonra yazı gidiyor ve harddiskin ışığı durmadan yanıyor. Bekliyorum bir şey olmuyo. Yani XP CD'si çalışmıyo. Peki neden çalışmıyo. CD'de çizik hata falan yoktu. Sisteme Novell SUSE Linux 10 kurmuştum. Ondan kaynaklanabilir mi?Sistemim WinXP Home Edition SP1 idi.Bu halde fat olarak formatlamadığım diğer sürücülerime linuıxla yazma da yapamıyorum. Zaten Linux'ta kurulumda bir hata oldu sanırımü, mp3 ve vidyo dosyaları hiç bir programda çalışmıyo. İlginçtir bütün ogg formatındaki müziklerim çalışıyo.Kurulumla ilgili sorun ne olabilir?Linux olabilir mi?:mad:
Predator
12/10/2006, 19:19
Büyük bir ihtimalle cdinde bozukluk var, düzgün çalışan bir cd ile recovery consolea girdikten sonra fixmbr komutu ile eski haline getirebilirsin.
XP kur CD'sinin üzeri biraz kirliydi sildirdim ve taktım XP kur çalıştı(Fakat çalışmamasının nedeninin kir olduğundan emin değilim, sadece hafif bir bulanıklık vardı). Tamir falan yapmadım. Sistemi yeniden başlattım. Bu başlangıçte Linux'un bootloader programı GRUB çalışmadı ve doğrudan Windows hiçbirşey olmamış gibi açıldı. Bu seferde Linux açılmıyodu. Linux CD'sinden GRUB'u onarmayı denedim fakat kur diskte hiçbir linux dosya sistemi olmadığını söylüyodu. Pardus Linux Çalışan CD ise linux bölümlerini görüyo ve okuma yazma dahi yapıyodu. Partition Magic'i açarak kişisel dosyalarım için kullandığım ikinci NTFS sürücüsünü FAT yapmak istedim. Bu seferde program açılışta diskte hata buldu ve tamir etmek istedi. İzin verdim bu sefer başka bir hata çıktı. Ard arda tekrarlandı ve program açılmadı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda hiçbir işletim sistemi açılmadı. Pardus ile yedeklerimin bazılarını Linux'a aldım. Birazını da diskete atmak istemiştim ama Çalışan CD sanırım diskete de yazma yapamıyomuş(?). Mecburen XP'yi yeniden kurdum. Linux bölümünüde NTFS olarak formatladım yedeklerim de kayboldu. Bazı programların Türkçe tercümelerini yapmıştım hepsi yokoldu. Şimdi XP'yi kurdum standart ayarlarımı yaptım ama olan yedeklemediğim dosyalara ce Opera'daki maillerime oldu. XP'nin açılmamasının nedeninide anlayamadım fakat sanırım Linux ile bir ilgisi varmış. Linux kurmadan önce hiç böyle olmamıştı. Sanırım diskimi de bir gözden geçirsem iyi olacak.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.