PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : hotmail e mail gitmiyor

acemipsd
12/10/2006, 01:46
arkadaslar doğru yeremi açıyorum konuyu bilmiyorum ama bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim bi türlü çözemedim biraz uzun anlatıcam

1 server ımız vardı mail dns iis hepsi bir arada artık mailin ayrılma zamanın geldigini düşünüp yeni bi makinaya taşıdık mail sunucuyu (merak mail server) ve aynı zamanda isp deiştirdik yeni ip ler yani ilk bi hafta sorun yoktu ama son 2 gündür hotmaile hiç bi domain üzerinden mail gitmiyor aşağıdaki hata msj ı dönüyor rDNS kaydı spam listeleri ptr mx kaydı hiç birinde sorun yok ama bi türlü hotmaile mail gitmiyor junk a gitse onada razı olacam :( yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler hata msj ı aşağıda

----- The following addresses had permanent fatal errors -----
<netekibi@msn.com>

----- Transcript of session follows -----
... while talking to mx3.hotmail.com
>>> MAIL From:<murat@lisans.com.tr>
<<< 550 Command rejected for policy reasons

BoraN
12/10/2006, 02:35
Mail server'ınızın bulunduğu IP adresinin blacklist'te olup olmadığını kontrol edin.

Örnek bir blacklist: http://www.spamsites.org/checklist.txt adresinde var.

Belki Hotmail'in de kendi tuttuğu bir blacklist vardır. Bunu e-posta atarak sormanızda fayda var.

acemipsd
12/10/2006, 03:12
spam listelerini epey kurcaladım ama olumsuz bişey bulamadım yani black listlerde yokuz ama hotmaile hangi adrese mail atıcam ki yani support@hotmail e attım oto cevap döndü saçma sapan bişey bu tür sorunlar için hotmailin bi mail adresi varmı?

umitiri
23/10/2006, 20:11
walla hotmail de yeni bir önlem var sanırım. Mailini local de outlook express ile göndermeye çalış. bir hata mesajı veriyor. bende anlamadım. eğer sorunu çözebilirsen bizi de haberdar edersen sevinirim.
benim maillerde en sonra spam olarak gidiyordu. o şekilde de gitmiyorsa, müşteriler beni mahveder :)

umitiri
23/10/2006, 23:43
bendeki local sorun çözüldü. localden rahatlıkla inboxa gönderebiliyorum. ama webde henüz denemedim.

LiLattah
28/10/2006, 19:17
sorun server ile ilgili gibime geldi serverde kullandığın mail yazılımlarını bileşneleri söylersen yardımcı olurum sana..

Saygılarımla..