Tam Sürümünü Görmek İçin : office 12 beta ( office 2007)
emperor84
08/10/2006, 19:12
geçen gün office 2003 cd si almaya gittim ( tabi kaçak cd :) )
elemana dedim office alcam , office kaç var?? 2006 var dedi ,
ohşşş o ne zaman çıktı alayım bakayım dedim ve aldım.
kurdum bilgisayara , resmen bildiğimiz office ile uzaktan yakından alakası yok görüntü ve paneller olarak , ms baya bi değişiklik yapmış.
fakat kurdum ve programları açmamla "your beta version expired" demesi bir oldu . tarih ayarlarından bu günü 2005 yılı olarak değiştirdim ve çalışmaya başladı. internettede bu programla ilgili neredeyse hiç bi bilgi yok. bu programı kullanannız varmı. bu expired hatası sizdede oldumu??
Office 2007 Beta versiyonunu zaten Microsoft.com'dan da indirebilirsiniz.
Yine de korsan içerikle savaştığımız bu zamanda 'tabii ki korsan cd alıyoruz' gibi bir tavır sergilemenizi hiç doğru bulmuyorum.
emperor84
08/10/2006, 19:55
keşke madii olarak yeterli olsakda orjinalini alsak fakat yüzlerce dolar verecek bütcem yok. microsoft zaten bunları firmalara satmak için yapıyor , ne kadar çok ev kullanıcısıda bu programları kullanırsa popülerliğide o kadar çok arttığı için engellemeyede çalışmıyor, açıkçası bu bir strateji zaten.
msevim şimdi açık sözlü konuşmuş kullanıcıların %99,9 da lisanssız program var.
(şirket bilgisayarları hariç)
keşke madii olarak yeterli olsakda orjinalini alsak fakat yüzlerce dolar verecek bütcem yok.
Bunu söylemenizi bekliyordum;
www.openoffice.org
www.neooffice.org
Guardian
08/10/2006, 21:15
@msevim'e sonuna kadar katılıyorum.
@emperor84;
sana katıldığım tek konu ise, ms'in stratejisi.
Bence ms gibi ticari şirketler için ürünlerini koruyabilecekleri en son seviyede koruyabilme kanunu çıkmalı. Yoksa kimsenin openoffice gibi bildiğimiz ms'in office uygulamalarının altında almayan yazılımlardan haberi olmayacak.
Ms hem ticaretini savunuyor hemde yasal olmayan yollardan uygulamalarının yaygınlaşmasına göz yumuyor. Bu resmen iki yüzlülük anlamına gelmiyor mu?
Bakalım Vista için yeni korsan önlemleri (http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=801)çıkarmış. Yakında kendi el altından yaydığı yöntemlerle bu korsan önlemlerin nasıl kırılacağınıda yayar.
Tek odalı bir gecekondunun kapısını demir zincirlerle bağlayıp burada sanki önemli bir şeyler varmış hissi uyandırırsanız oraya girmeye çalışan hırsız çok olur.
@emperor84:
Ms Office i kurma nedenin nedir ? Belki onla yapacağın bir işi msevim in verdiği adreslerdeki programlarlada yapabilirsin boş yere eziyet çekmeden.
Office 2007 Beta versiyonunu zaten Microsoft.com'dan da indirebilirsiniz.
Yine de korsan içerikle savaştığımız bu zamanda 'tabii ki korsan cd alıyoruz' gibi bir tavır sergilemenizi hiç doğru bulmuyorum.
Bu da ücretli hale getirildi beta'yı indirmek için cd başı para veriryorsunuz...
Guardian
09/10/2006, 02:53
Bu da ücretli hale getirildi beta'yı indirmek için cd başı para veriryorsunuz...
yuhhh! demek geldi içimden. Bu kadar da enayi yerine konulmaz ki kullanıcı canım. Hem beta versiyonunu denettirecekelr hem de para alacaklar. Ne diyim gönüllüleri uğraşır artık denemek için.
Yada kendileri dener dururlar...
emperor84
09/10/2006, 19:13
ben excel kullanacaktım , openofficede excel varmı yada onun yerine ne var??
karavanabatu
09/10/2006, 20:47
openofficede excel var.
Guardian
09/10/2006, 21:20
openoffice spreadsheet -> office excel
openoffice word processor -> office word
openoffice database -> office access
openoffice presentation -> office power point
olarak karşılaştırma yapabiliriz. OpenOffice uygulamalarıyla yapılamayan ms office uygulaması görmedim şimdiye kadar..
teddmcload
12/10/2006, 22:28
bilgisayar dergileri office 2007 beta yı verdiler. eğer alıyoranız eski sayılara bakabilirsiniz.
Bu yalnızca Office olarak düşünmemek gerek.. Örneğin CuteFTP ücretli bildiğim kadarıyla onun yerine FileZilla kullanılabilir. Flash Get yerine başka ücretsiz download manager'lar kullanılabilir.
Ki ben arkadaşların "bütçem yok ondan alamıyorum" sözüne de inanmıyorum açıkçası.. Çünkü onu diyenlerin -o grubun içinde ben varım- bilgisayarında yüzlerce hatta binlerce mp3 vardır.
CD'ler korsana karşı 5 YTL gibi rakamlarla satılıyor. Hepimizin gücü vardır çok şükür ayda 10-15 YTL vermeye.. Peki neden kimse cd almak yerine mp3'ü tercih ediyor ?
Kimse ama ben tek bir şarkı için albüm alamam demesin. Ücretli mp3 sistemleri var sonuçta.
OpenOffice ilew ayrıca StarOffice dosyalarıda işlenebiliyo. Kendi OpenDocument formatı dosyaları ise ziplenmiş XML dosyaları.Ms office dosyalarından daha az yer kaplıyo. Bir diğer açık kaynak alternetifte crackli Adobe Photoshop yerine ücretsiz Gimp.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.