Tam Sürümünü Görmek İçin : Kullanıcı Değiştirme Sorunu
Selamlar..
windows açılışında, tüm oturumlar kapalı iken karşılama ekranında ctrl+alt+del ile administrator hesabını açabiliyorum..
Aynı olayı başka bir hesabın oturumu hala açıkken, kullanıcı değiştirme ekranında neden gerçekleştiremiyorum ?? admin hesabı ile diğer hesap arasında sık sık geçişlerim olacak ve programların kapanmaması lazım..
Karşılama ekranını kaldırmaktan başka bir çözüm lazım.. Registry'den veya Yönetim Araçlarından filan ayarlama imkanım var mıdır bunu??
Yardım ... :aglama:
Professional
09/10/2006, 02:36
Selam,
Windows'un "Use Fast User Switching (http://support.microsoft.com/kb/279765)" özelliğini kullanmanız gerekir.
Bunun için;
Start => Settings => Control Panel => User Acconts" kısmını çalıştırın.
1 - "Change the way users log on or off (http://www.professional.web.tr/images/Documents/windowstips09/fastuser01.jpg)" kısmına tıklayın.
2 - "Use the Welcome Screen" işaretinin atılı olduğuna emin olun.
3 - 2. adımı uyguladıktan sonra altındaki seçenek olan "Use Fast User Switching (http://www.professional.web.tr/images/Documents/windowstips09/fastuser02.jpg)" aktifleşecektir. Burdaki kutucuğuda doldurun.
Bunu aktif hale getirdiğinizde, kullanıcılar arasında hızlı geçiş yapabilirsiniz.
Şöyleki ;
1 - Start => Log off..
2 - Switch User (http://www.professional.web.tr/images/Documents/windowstips09/fastuser03.jpg)
Böylelikle kullanıcılar arasında geçiş yapabilecek ve açık olan programlar kapanmıyacaktır.
Kolay gelsin.
başka bir forumda da sordum aynı soruyu, yine aynı cevabı aldım =)
daha fazla soruya zaman ayırıp, daha fazla insana yardım etme aşkı ile, soruları hızlıca okuyup yanlış anlamaktan oluyor sanırım bu..
sorunum zaten Hızlı Kullanıcı Değiştirme Ekranı içinde.. Eğer hızlı kullanıcı değiştirme ile oturumu kapatıp Administrator hesabına geçmek istersem Ctrl+Alt+Del kısayolu çalışmadığı için Administrator'e geçemiyorum.. Bütün oturumlar gerçek anlamda kapatılmışsa kısayol çalışıyor, ama birisi beklemeye alınmışsa çalışmıyor yani.. sorun bu..
diğer forumda bu cevabı verince de 3 kere ctrl+alt+del yap cevabını almıştım...
sorun o da değil.. direk çalışmıyor işte hızlı kullanıcı değiştirme modunda ctrl+alt+del
gpedit'de administrator'ü karşılama ekranında gösterme ile ilgili bir ayar aradım ama bulamadım..
yine de teşekkürler.. =)
Professional
09/10/2006, 03:28
Neden yapamadığını anlamış değilim. Yada sorunu gerçekten hiç anlayamamışım.
Sorduğun şu değilmi ?;
Sistemde örneğin 3 kullanıcı var. Bir tanesi administrator diğerleri sınırlı kullanıcı olsun.
Eğer "Use Fast User Switching" aktif ise, "WindowsKey + L" kısayol tuşu yardımıyla, ister administrator isterse sınırlı kullanıcı hesaplarıyla, programlarım kapanmadan oturumları değiştirebiliyorum.
Ctrl + alt + Del' tuşlarıda çalışıyor. Hatta karşıma çıkan TaskManager'dan, Ustdeki menubarda bulunan "Shutdown" ile de switch işlemini yapabiliyorum.
(Şimdi test ettim.)
Soruyu yalnışmı anladım ? :utangac:
1) Security event log un dolu olup olmadigina bakarmisiniz? Galiba XP de Maximum Log size: 512 KB Overwrite Events Older Than 7 days standart olarak geliyor ki eger security log dolu ise ve 7 gunden eski kayit yoksa normal kullanacilarin sorun yasamasi normal. Eger dolu ise bosaltip sistemi yeniden calistirin ve farkli bir kullanici ile tekrar yukarda belirttiginiz isemleri yaparak test edin.
2) Registry den asagidaki anahtari ve altindaki degeri kontrol edin. Eger mevcut degilse ekleyin. Farkli ise asagidaki sekilde duzeltin. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Value Name AllowMultipleTSSessions
Value Type REG_DWORD
Value Data 0x00000001
3) control panel/folder options/offline files sekmesinden "Enable Offline Files" secili olmamali.
Bu arada eger soz konusu XP sistem bir Domain'e aitse bu ozellikten yararlanamazsiniz, Direct User Switching Task servisi kurulmadikca.
:D ... öfff ne becereiksizim ben anlatamıyorum yahu..
kullanıcı değiştirme komutunun bir sorunu yok .. ya da windows içinde ctrl+alt+del kısayolunun... Registry'yi de kontrol ettim orada da yok ..
aşağıda tek tek adımlarla açıkladım sorunumun tam olarak ne olduğunu.. hepsini okursanız anlayacaksınız..
--- XXXXXX kullanıcısının oturumu açık..
--- XXXXXX oturumunu normal olarak kapatıyorum.. yani kullanıcı değiştirme modunda değil de, oturumu tamamen kapatıyorum, programları da kapatıyorum.. listede XXXXXX ve YYYYYY kullanıcıları var ama Administrator yok klasik olarak tabii..
--- Ama Administrator'e Ctrl+alt+del'e iki defa basıp, klasik giriş penceresi sayesinde kullanıcı adı ve şifre yazarak girebiliyorum. Ctrl+alt+del çalıştı bu şekilde..
--- Ancak XXXXXXX'de oturumu kapatmadan kullanıcı değiştir diyorum... Programlarım kapanmıyor yani..
--- listede XXXXXX ve YYYYYY kullanıcısı var .. YYYYYYY'ye girebiliyorum elbette..
--- yine Administrator hesabı listede olmadığı için ctrl+alt+del'e basıyorum 2 defa (ve daha fazla).. gelmesi gereken, klasik oturum açma penceresi, (kullanıcı ve şifrenin elle yazıldığı giriş yani) bu sefer gelmiyor.
--- administrator hesabının herhangi bir bozukluğu sorunu yok..
--- Sorun belli ki default windows ayarı olarak Hızlı Kullanıcı Değiştrime ekranına girildiğinde administrator'e geçmeyi engellemiş.. Ya bu ayarı bi yerden bulup değiştirmem lazım, ya da Administrator hesabını Karşılama ekranındaki diğer kullanıcıların olduğu listeye bir şekilde ekletmem lazım..
Olayın uzun uzun anlatımı bu işte =)
Administrator hesabını USERS grubuna eklemek geldi şu saniye aklıma.. onu bi deneyeyim ben siz anlamadıysanız hala bi kere daha okuyun bu sırada :D
işe yaramadı USERS'a administrator eklemek ..
Ama son saniye gelişmesi olarak, şunu farkettim..
Eğer XXXXXX'den hızlı kullanıcı değiştir ile çıkıp, YYYYYYY'ye girersem, ve sonra YYYYYYYY'nin oturumunu tamamen kapatırsam, XXXXXX hala açık olduğu halde bu sefer Ctrl+Alt+Del açlıştı ve Admin'e girebildim.. ..
Yani görünen o ki, Karşılama Ekranına en son Oturumu Kapat komutu ile geldiysem Ctrl+alt+del ile manuel giriş ekranı geliyor, ama Kullanıcı Değiştir ile geldiysem çalışmıyor..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.