PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows'ta dosya sifrelemek

busy
29/04/2003, 22:41
Me kullanıyorum. Kullandığım dosyaları şifrelemek ve diğer kullanıcıların görmesini ( agda ) engellemek istiyorum. Netten bir kaç program denedim ama sonuç alamadım. Hatta kullandığım bir program dosya bozulmasınasebep oldu. bana önerebileceğiniz bir program var mı ?

ASA
29/04/2003, 22:52
Basit ve etkili bir yol PGP (Pretty Good Privacy) ile $ifrelemen olacaktir. Ama bu $ekilde dosyalar gozukur.

Ag payla$iminda gorulmesini istemedigin dosyalarin bulundugu klasorleri parola ile koruyabilirsin.

www.download.com adresinde, dosyalara parola ekleyen bircok program mevcut ama tavsiye edebilecegim yok.

Gercekten bulunmasini istemedigin dosyalari, windows dizinine, uzantilarini degi$tirip at, $ifrelemene bile gerek kalmayabilir o durumda.

:cool:

ASA
29/04/2003, 22:54
Ayrica Winzip ile de $ifreleyebilirsin dosyalarini, ziplenmi$ halde dururlar ama kirilmalari istense bile zaman alacaktir.

Text dosyalarini, resim dosyalarinin icine gomebilmek te mumkun.
vs vs

ArkHe
29/04/2003, 23:17
Orjinal mesajı gönderen ASA
Basit ve etkili bir yol PGP (Pretty Good Privacy) ile $ifrelemen olacaktir. Ama bu $ekilde dosyalar gozukur.

Acaba nedir nedir?

Kolay Gelsin...

ASA
29/04/2003, 23:44
Pretty Good Privacy'i google'da ara$tirasiniz diye yazmi$tim...

Private ve Public key olmak uzere iki anahtardan olu$an bir $ifreleme sistemidir. Onceleri guvenli e-posta yollamak ve e-postanin kaynaginin dogrulugunu onamak icin kullanilirken $imdi ICQ'da bile kullanilabiliyor.

Senin ozel anahtarini kimse bilmezken, genele acik olani yazilanlari gormesini istedigin kisilere verirsin, o da bu sayede okuyabilir.

I$te boyle bir$ey dahasi www.google.com da.

ArkHe
30/04/2003, 00:17
Ben de sen araştırmışmısın bakalım diye sormuştum :D

Şaka bir yana o anlık merak refleksiyle sormusum.Rahatsızlık için kusura bakmamanı temenni ederim...

Kolay Gelsin...

hmustak
30/04/2003, 23:36
Orjinal mesajı gönderen ArkHe
Ben de sen araştırmışmısın bakalım diye sormuştum :D

Şaka bir yana o anlık merak refleksiyle sormusum.Rahatsızlık için kusura bakmamanı temenni ederim...

Kolay Gelsin...

:D

Black_Boyss
06/05/2003, 17:07
Chip bir kaç sayısında vardı ama unuttum aklıma glirse yazarım
:D