Tam Sürümünü Görmek İçin : windows'ta dosya sifrelemek
Me kullanıyorum. Kullandığım dosyaları şifrelemek ve diğer kullanıcıların görmesini ( agda ) engellemek istiyorum. Netten bir kaç program denedim ama sonuç alamadım. Hatta kullandığım bir program dosya bozulmasınasebep oldu. bana önerebileceğiniz bir program var mı ?
Basit ve etkili bir yol PGP (Pretty Good Privacy) ile $ifrelemen olacaktir. Ama bu $ekilde dosyalar gozukur.
Ag payla$iminda gorulmesini istemedigin dosyalarin bulundugu klasorleri parola ile koruyabilirsin.
www.download.com adresinde, dosyalara parola ekleyen bircok program mevcut ama tavsiye edebilecegim yok.
Gercekten bulunmasini istemedigin dosyalari, windows dizinine, uzantilarini degi$tirip at, $ifrelemene bile gerek kalmayabilir o durumda.
:cool:
Ayrica Winzip ile de $ifreleyebilirsin dosyalarini, ziplenmi$ halde dururlar ama kirilmalari istense bile zaman alacaktir.
Text dosyalarini, resim dosyalarinin icine gomebilmek te mumkun.
vs vs
Orjinal mesajı gönderen ASA
Basit ve etkili bir yol PGP (Pretty Good Privacy) ile $ifrelemen olacaktir. Ama bu $ekilde dosyalar gozukur.
Acaba nedir nedir?
Kolay Gelsin...
Pretty Good Privacy'i google'da ara$tirasiniz diye yazmi$tim...
Private ve Public key olmak uzere iki anahtardan olu$an bir $ifreleme sistemidir. Onceleri guvenli e-posta yollamak ve e-postanin kaynaginin dogrulugunu onamak icin kullanilirken $imdi ICQ'da bile kullanilabiliyor.
Senin ozel anahtarini kimse bilmezken, genele acik olani yazilanlari gormesini istedigin kisilere verirsin, o da bu sayede okuyabilir.
I$te boyle bir$ey dahasi www.google.com da.
Ben de sen araştırmışmısın bakalım diye sormuştum :D
Şaka bir yana o anlık merak refleksiyle sormusum.Rahatsızlık için kusura bakmamanı temenni ederim...
Kolay Gelsin...
Orjinal mesajı gönderen ArkHe
Ben de sen araştırmışmısın bakalım diye sormuştum :D
Şaka bir yana o anlık merak refleksiyle sormusum.Rahatsızlık için kusura bakmamanı temenni ederim...
Kolay Gelsin...
:D
Black_Boyss
06/05/2003, 17:07
Chip bir kaç sayısında vardı ama unuttum aklıma glirse yazarım
:D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.