PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kuzeykore Abd tarafından bombalanmasına...

D3WS3N
29/04/2003, 18:21
20 küsür gün kaldı.www.globalsecurity.org - CIA bağlantılı milyonlarca askeri dosyanın bulunduğu bir site.Kuzey Irak savaşının başlangıcını 1 ay önceden söyledi.şimdide Kuzey Kore savaşının ne zaman başlıyacağını açıkça gösterebiliyor.

Rapsodi
29/04/2003, 18:50
insallah yanilirlar.

Ansugo
29/04/2003, 21:23
Nukleer savas fasa fiso bana gore. Hicbir deli nukleerini kullanacak kadar deli olamaz herhalde...

SARS diye birsey ortaya cikti ya, o beni daha kotu yapiyor. Nereden geldi? Kim uretti? Niye uretti? Niye Cin'de, Vietnam'da falan hasil oldu? Cok garip...

omerosmanoglu
29/04/2003, 21:31
Dünyadan haberimiz yok,Şimdide Kuzey Koremi çıktı

Neyse Kuzey Kore'de petrol varmıydı.?

ArkHe
29/04/2003, 23:04
Orayı da IRAK gibi 3 bölgeye ayırmakmıymış acaba gerekçesi...

/ 3 Bölge;
Bölge1: Normal
Bölge2: Kurşunsuz
Bölge3: Süper /

qitted
29/04/2003, 23:11
Kuzey Kore, gelecekteki ABD nin en büyük rakibi olan Çin'i çevreleme politikasının bir basamağı.
Afganistan bir başka basamaktı zaten.

Elimde delil yok, o yüzden ihtiyatla söylemek zorundayım.
Muhtemelen SARS amerika tarafından suni olarak üretilen biyolojik bir silah.

Bu kanıya nasıl vardığımı da özetleyeyim.
-Tarihte bu virüs hiç görülmedi, bilinmiyor.
-Katliam yapmıyor. 350-400 ölü, amerikanın yüksek menfaatleri için hiç önemli değil. Ama yeteri kadar panik çıkarabiliyor.
-Çıkış yeri çin. Sanayi, turizm vs. ne varsa durdurdu. Yani rakip en az 10 yıl geri gitti.

Kimbilir, belki bunların hepsi tesadüftür :)

Volkan Uzun
29/04/2003, 23:17
1- ) rakip değil, avrupa ve amerikan ekonomisi geriledi çünkü ucuz işçilik ordaydı,
2-) virus hakkında bilgi yok çünkü çin dısariya bilgi veren bir yönetim biçimine sahip değil.
3-) çin i çevrelemek için değil kore ye saldırı bence, bir zamanlar pushun bir planı vardı, füzelerle koruma planı bence onun adımları .

muharrem_tac
29/04/2003, 23:26
Böyle bir bakış açısı yani kanıtsız ve kuramsal düşüncelerle yapılan öngörüler bizi her yaşadığımız olayın bizden çok daha akıllı insanlar tarafından programlandığı düşüncesine götürür ki her olayın arkasında istihbarat birimlerini,devlet politikalarını filan aramaya başlarız.Bence bunların her biri birer donanım.Bunlara ruh veren yazılıma bakmak lazım.Yani ideolojiler,felsefeler,doktrinler,hırslar,korkular ...Eğer ABD ile ile kastedilen bütün dünyayı ele geçirmek üzere programlanmış ve sadece kendine yaşam hakkı tanıyan bir birlik ise ne ala.Herkes böyle büyük bir birliğin hayalini kurmuyor mu?Ya da böyle bir birlik inşa edilebileceğine inanan var mı?

qitted
30/04/2003, 11:14
Olayı o kadar da büyütmeye gerek yok canım :)
Uzaylı saldırısı türü bir korku filminden bahsetmiyoruz.
Basit, işlevsel ekonomik oyunlar sadece.

Amerikanın 1970 lerden beri ürettiği biyolojik silahlar, insanı öldürmeye değil geçici olarak "servis dışı" bırakmaya yönelik.
Bu konuda her yıl, her gün bir adım daha ileri gidiyorlar.
Bu konu iyi bildiğim, kanıtlarımın olduğu bir konu. Daha fazlasını, maalesef burada yazamıyorum.

Bu anlamda SARS kullanıldıysa, bence bu amerikanın politikaları ile uyum içinde bir davranış olurdu.

Çin eski yönetimlerinin kapalı olması bence gerekçe olamaz. Eskiden de turizm, iş seyahatleri, ülke dışına kaçmalar vs. yaşanıyordu. Bir salgını gizlemek ise zaten imkansız. Bu virüs ilk defa görülüyor.

Çin, sağlam örf ve adetleri, ucuz iş gücü, yüksek kaliteli el emeği, teknolojik seviyesinin hızla yükselmesi sayesinde amerika ve AB nin yakın gelecekte en büyük rakibidir. Bu konuda, uluslararası politika ve ekonomi yazarlarının hepsi hemfikir. İşte bu sebeple SARS vakasından sonra da çinde enteresan olayların olması beni hiç şaşırtmaz.

Dünyayı ele geçirme meselesine gelince, günümüzde her devlet bunun hayalini kuruyor belki, ama sadece hayal ediyor.
Gün gelip fırsat bulunca bunu herkes uygulayamıyor.

Örneğin hollanda, ispanya, portekizin bütün dünyayı yakıp, yıkıp, sömürdüğü yıllarda, medeniyetleri sona erdirip soykırım yaptığı yıllarda bugünkü amerikanın yerinde olan Osmanlı tam tersini yapıyordu.
Sebepleri ayrı konu,ama demekki herkes yapamıyor.

Birlik kurmak farklı bir olgu. Ben amerikanın bir birlik kurmaya çalıştığını hiç sanmıyorum. Solar system denilen politikayı güdüyor. Merkezde sadece kendisi var, bütün dünya ülkeleri etrafında dönecek ve onu besleyecek. Yörüngeden kaçmaya kalkan cezalandırılacak.

Bu sistemin başarılı olup olamayacağını tarih yazacak. Biz ne yazık ki okuyamayacağız :)

Mingitau
30/04/2003, 15:04
Yıkım .....
Ölüm .....
Korku .....
Vahşet .....

Zannederim hala uslanmadılar. Bu gidişle de hiç "us" lanmayacaklar....

Senin elinde 5 var, onun elinde 30 var. Onun altı da birisin....
Uyarsan senin elinde 30 olacak onun elinde 180 hala altıda birisin....
Acaba farkediyormusun ki, o 180 in en az 125 i senin gibilerin....

Ben dağlara gitmeyi düşünüyorum, tabii kendim de bana yapılan masrafı geri ödediğim kanaati sağlayınca....
Gideceğim yanımda bir kaç kuzu olacak bir mağrada yaşayacağım, tüm bunlardan uzak....

muharrem_tac
30/04/2003, 20:11
Herkesin etrafında olduğu ve yörüngeden kaçanın cezalandırıldığı bir sistemin ABD'ye ne kazandırdığını 11 Eylül saldırıları gösterdi.Böyle bir yeni dünya düzeninin terörizme daha da iyi bir zemin hazırlayacağının bilincindeler böyle bir sistemi hiçbir devlet hiçbir yönetim göze alamaz.Ama iyi bilinmelidir ki terörizm ile yapılacak savaşta sadece bu "zemin hazırlama sürecinin" önüne geçmek yetmez ; aynı zamanda ikmal yollarının ve lojistik arka kapılarının da üzerine olabildiğince sert önlemlerle gitmek gerek.Her dönem büyük imparatorluklar kurulmuş ve her dönem bu imparatorluklara direnen isyancılar çıkmıştır bu durum gayet doğaldır ama hiçbir imparatorluk adalet çizgisinden sapmadan ve gücünden kaybetmeden isyancılara yenilmemiştir.

qitted
30/04/2003, 22:30
Sözlerinin hepsine katılıyorum.
Yörüngeden uyduları kaçırmamak teknik olarak mümkün ama o uydularda yaşayan insanları kontrol edebilmek o kadar kolay değil.
Bende ABD karşıtı terörizmin tırmanmasını bekliyorum doğrusu.

Beni rahatsız eden, bu terörist eylemlerin kuralsız olması ve zararının bize de dokunma ihtimali.
Adam incirlik üssüne hafif nükleer bir saldırı yaparsa ne yapacağız?
Hedef ABD hedefi ama nükleer kirlenmeye bizim topraklarımız maruz kalacak.

Veya adam "sen ABD müttefikisin, ha kendisi ha müttefiki, fark etmez" derse ?
Terörizmin anayasası yok ya ?

Öyle bir çapraz sorun yumağı ki, çöz çözebilirsen :(

hmustak
30/04/2003, 23:26
yukarıda bir tek kelime diğerlerinden çok farklı bir anlam içermel

Vahşet....

unutulmamalıdır ki;

vahşet = Amerika-İngiltere

Mingitau
01/05/2003, 19:14
@m_taç
demek ki ABD nin işi zor :)

ABD silah üretim ve satımını, uyuşturucu üretim ve ticaretini durdursun hiç bir terörist eylem kalmaz bir kaç yıla...

qitted
03/05/2003, 09:07
Televizyonda askeri uzmanlar, SARS ın biyolojik silah olup olmadığını tartışmaya başladı. (S Tv dün akşamki ana haber bülteni)
Bu konuyu gündeme getirebilecek ekonomik cesareti olan başka basın-yayın organları da yakında başlarlar.

Eh, aklın yolu bir demişler.
Sadece birkaç gün önceden dile getirdik.

Mingitau
03/05/2003, 17:48
Güvenlik ile ilgili yayınlarda bundan bahsedilmiyor.

qitted
04/05/2003, 14:04
Bu konular, spekülasyona son derece açık konulardır. Kesin kanıtı ise muhtemelen istihbarat örgütleri bile bulamayacaklardır.

Biyolojik savaşın hem artısı, hem eksisi olan bu durumda ancak siyasi güç bir denge sağlayabilir.

Bizim bugün dile getirdiğimiz bu ihtimali (ihtimal diyorum, çünkü kanıt yok) eminim çin hükümeti de çoktan düşünmüştür. Ekonomik ve askeri gücüne güveni oranında da ekonomik veya siyasi misilleme yapacaktır.

Ancak bu olayda çin devletinin kaybı çok büyük oldu. Ben iyimser bir tahmin kullanıyorum ve çin ekonomisi 10 yıl geriye gitti diye değerlendiriyorum. Bu oran daha yüksek olabilir. Çünkü salgının henüz sonu gelmedi.

Soğuk savaş bu işte..

Mingitau
04/05/2003, 16:14
Pardon yapılmış, benzer bir saldırı olabileceği 3-4 ay önce...

qitted
04/05/2003, 22:14
Nerde yazıyor ?